BuBlanka píše:
Po precteni vsech stranek fora o pickles si rikam, ze jsem asi uplne nemozna a nevim, co delam spatne, kdyz vsem se to tak pekne dari. Snazila jsem se udelat pickles (dle Vaseho postupu na 'primanapadech'), ale za 3 dni zadna voda, jen takovy nahnedly 'hnus' dost pachnouci uz na dalku (zeli, mrkev, redkev), s nastevrenym vickem se v te mistnosti nedalo byt. Vicko jsem na zavar. sklenici jen tak lehce polozila, bylo to na svetle, pokoj. teplota. Jestli chapu spravne - po nastrouhani posolit, pockat az to pusti vodu, tu vymackat a potom uz jen tu vymackanou zel. napechovat do sklenice? Zkousela jsem zjistit, kde byla chyba, na netu jsem nasla i nejake rozchazejici se postupy, tak nevim, jestli je mozne, ze vsechny by mely fungovat?
tady stavu nemackaji, naopak zatezuji: "...Postup: veškerou zeleninu nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky. Smícháme se solí a napěchujeme do velké sklenice nebo keramického hrnce na pickles a zatížíme." http://skramlikova.wordpress.com/2011/01/19/mlecne-kvasena-zelenina/
tady sklenici uplne uzaviraji, zadny vzduch! "... a nakonec vše dobře udusejte šťouchačem na brambory. Nádobu uzavřete a nechte cca 3 dny v pokojové teplotě (klidně na slunném místě) kvasit." http://www.vseovareni.cz/recepty/kimci-velmi-palivy-kvaseny-salat-z-cinskeho-zeli/
tady i dolivaji dalsi vodu+opet zadny vzduch " ...Napěchovat vše do čisté 1l sklenice se širokým hrdlem. Smíchat vodu, sůl a syrovátku a nalít na zeleninu. Zálivka musí přesahovat zeleninu a je-li nutné, tak přilít trošku filtrované vody navíc. Přikrýt velice těsně uzávěrem. Kyslík by zkazit chuť zeleniny." http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10057
Tak nevim, holt to asi bude chtit cas a trpelivost.. jako se vsim:-)
Není na tom nic složitého a jediný důležitý bod je, že nesmí zelenina koukat z nálevu, jak správně píše člen Xeelee a je jedno jak toho docílíte.