miram píše:
Dobry den pane Jardo, udelala jsem si shanku 10. dubna a tyden na to ocistu jater a zlucniku, to bylo 17-18. dubna ...toho 18. dubna ze me sel jen pisek, zabincove nazelenala voda a nakonec takove drobne smeti a ja jsem si myslela, ze je to uz vsechno.
Ale 19. dubna kolem 10. hod. dopoledne ze me zacaly vychazet kaminky, nejdriv vysel ten nejvetsi, meril 1,6 cm, byl uplne mekky, mazlavy, hrozne svetly (bezovy) a klesl ke dnu. Byl na nem nejaky hlen, nebo parazit? Na to se vas chci prave ted zeptat, jestli nevite co to vlastne je?
Ostatni kaminky vychazely na etapy az do 3 hodin odpoledne. Ty plavaly na vode a byly tvrdsi.
Po 1. davce epsomky vysla voda zvlastne zakalena, nevite proc to tak bylo? Predtim ze me sla totiz uplne cista voda, nez jsem tu epsomku zacala pit.
Zvladla jsem to vsechno v pohode, spatne me vubec nebylo, po piti 1. davky epsomky me okamzite zacala pobolivat hlava, ale jen za usima a jakoby sije me ztuhla. Po 3. davce me zacalo tect z nosa jako z ryny, prestoze nemam rymu a nejsu nachlazena, to se pak opakovalo take po 4. davce. Jen co ze me pak vysel o pulnoci ten olejovo-grepovy maglajz, tak me hlava i sije prestala najednou bolet, v 1 hodinu v noci jsem zalehla ...a probudil me az budik v 6 hodin rano! Nechtelo se mi to ani verit, vzdyt ja jsem se te noci hrozne moc obavala. Nevim cim to, proste jsem spala jako spalek, smich!
A ted jeste dalsi otazka: chtela bych si to zopakovat za 14 dnu a rada bych vedela, jestli si muzu opet udelat shanku? (Himalajska sul). Me nejdou vubec delat totiz klystyry, jakmile do me natece 400-500 ml uriny, tak to zacne vytekat a nebo se to zastavi a uz tam vic proste nedostanu. Ale i tak to v sobe udrzim maximalne 5 minut a pak to jde ven. Myslela jsem ze mam tak hrozne moc ucpane strevo a ze to proto nejde. Ale toto asi nebude pravda. Po shance ze me nevychazelo nic strasneho a zapachajiciho ...to ze me totiz odeslo uz v unoru. Ja jsem totiz cely zivot jedla vsechno mozne, az o vanocich jsem zacala cist vase stranky a nejak se mi zacinalo v lednu rozinat, nebo co a zacala jsem drzet koncem ledna hrozne prisnou candida dietu. Byla jsem prekvapena z toho, jakou mam najednou pravidelnou stolici a jeste k tomu 2x denne a pak prisel zacatek unora a ja jsem si myslela, ze mam nejakou strevni koliku. Tak me silene bolelo bricho, ze jsem sedela v koupelne na toalete, kroutila jsem se bolesti, knucela jsem nahlas a prosila vsechny svate aby me pomohli, smich! A asi tak po 20 minutach hruzy, nakonec vysla uplne tuha stolice a pak ...uplne se to ted stydim napsat, ale napisu to. Zacalo ze me letet takove cernisko, smrdelo to jako psi ksiry a byla toho uplne vrchovata misa!...nekecam! To bylo neco strasneho, to jsem nevidela za cely muj zivot toto. Ja jsem byla potom takova lehka, spokojena, no nadherny pocit jsem mela a citila jsem se fantasticky. Me ta syrova zelenina procistila lepsi nez cela shanka. Pri sance nic takoveho hnusneho ze me uz pak neslo. Pozitrku odjizdi muj manzel opet na sluzebni cestu, takze budu zase nacvicovat klystyr, ale nevim jak me to pujde, mozna ze kdyz jsu tedka takova procistena, tak to pujde, uvidime. Pokud ne, tak prosim vas za jak dlouho bych si mohla udelat opet shanku? Dekuji vam moc uz ted predem za odpoved na moje otazky. Mejte se moc hezky!
Neumím odpovědět o co šlo, může se tam vyskytovat množství různých úsad i různých parazitů, ale myslím, že můžete být spokojena že už to tam není, prostě cokoliv odejde, je jenom dobře. Jinak uvolnění úsad nelepených na střevní stěnu je také dost obtížné a nemusí k němu vždy dojít při prvním provedení šanky, mnohdy ten bordel odejde až po několika provedeních. Klystýry je dobré zpočátku provádět opakovaně, tedy ihned po vyprázdnění zase napustit, většinou střevo pojme více nálevu a dá se i déle udržet.