Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned zář 29, 2024 9:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 270  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 8:47 pm 
Offline

Registrován: ned dub 27, 2014 12:34 pm
Příspěvky: 4
Dakujem \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 10:47 am 
Offline

Registrován: ned zář 15, 2013 4:47 pm
Příspěvky: 4
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, známý by rád podstoupil jaterní kůru, protože jsem mu doporučila, ale nejsme si jisti, zda je pro něj vhodná, když v jeho případě mu bylo sonem nalezeno: "žlučník je objemnější, má velikost 123x42 mm. Jsou v něm patrné vícečetné konkrementy do 20 mm, má hrubší stěnu - její šířka je 6 mm, bez vrstvení, bez výpotku v okolí."
Jde o to, zda velikost jeho kamenů je pro žlučovod ještě průchodná a zda to nemůže být riskantní při již podrážděném žlučníku.

Předem děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jaterní očistná kůra
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 9:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 13, 2014 9:17 pm
Příspěvky: 1
Jardo, měla bych prosím dotaz. Preventivně, tedy žádné potíže s kameny nemám jsem provedla jaterní očistnou. Přesně podle toho co tady radíte. Bylo mi zle hned při pítí epsonového roztoku a poté i po tom koktejlu. Nicméně jsem to zvládla. Měla jsem hodně silný průjem, běhala jsem často na záchod a kolem čtvrté hodiny ranní mi bylo i zle celkově. Po ranním pití v šest a osm jsem běhala na záchod ještě častěji a musím říct, že jediné co jsem v tý hnědý vodě našla byly takový malý cucky, trochu to vypadolo jako kaménky, ale byly to měkký cucky zelené barvy. Myslíte si, že to byl cholesterol nebo to byly jen kusy toho olivového oleje? Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den. Je mi 42, vegetarianka na zdravé, ayurvédské stravě. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ocista Jater
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Dobry den pane Jardo, udelala jsem si shanku 10. dubna a tyden na to ocistu jater a zlucniku, to bylo 17-18. dubna ...toho 18. dubna ze me sel jen pisek, zabincove nazelenala voda a nakonec takove drobne smeti a ja jsem si myslela, ze je to uz vsechno.
Ale 19. dubna kolem 10. hod. dopoledne ze me zacaly vychazet kaminky, nejdriv vysel ten nejvetsi, meril 1,6 cm, byl uplne mekky, mazlavy, hrozne svetly (bezovy) a klesl ke dnu. Byl na nem nejaky hlen, nebo parazit? Na to se vas chci prave ted zeptat, jestli nevite co to vlastne je?
Ostatni kaminky vychazely na etapy az do 3 hodin odpoledne. Ty plavaly na vode a byly tvrdsi.
Po 1. davce epsomky vysla voda zvlastne zakalena, nevite proc to tak bylo? Predtim ze me sla totiz uplne cista voda, nez jsem tu epsomku zacala pit.
Zvladla jsem to vsechno v pohode, spatne me vubec nebylo, po piti 1. davky epsomky me okamzite zacala pobolivat hlava, ale jen za usima a jakoby sije me ztuhla. Po 3. davce me zacalo tect z nosa jako z ryny, prestoze nemam rymu a nejsu nachlazena, to se pak opakovalo take po 4. davce. Jen co ze me pak vysel o pulnoci ten olejovo-grepovy maglajz, tak me hlava i sije prestala najednou bolet, v 1 hodinu v noci jsem zalehla ...a probudil me az budik v 6 hodin rano! Nechtelo se mi to ani verit, vzdyt ja jsem se te noci hrozne moc obavala. Nevim cim to, proste jsem spala jako spalek, smich!

A ted jeste dalsi otazka: chtela bych si to zopakovat za 14 dnu a rada bych vedela, jestli si muzu opet udelat shanku? (Himalajska sul). Me nejdou vubec delat totiz klystyry, jakmile do me natece 400-500 ml uriny, tak to zacne vytekat a nebo se to zastavi a uz tam vic proste nedostanu. Ale i tak to v sobe udrzim maximalne 5 minut a pak to jde ven. Myslela jsem ze mam tak hrozne moc ucpane strevo a ze to proto nejde. Ale toto asi nebude pravda. Po shance ze me nevychazelo nic strasneho a zapachajiciho ...to ze me totiz odeslo uz v unoru. Ja jsem totiz cely zivot jedla vsechno mozne, az o vanocich jsem zacala cist vase stranky a nejak se mi zacinalo v lednu rozinat, nebo co a zacala jsem drzet koncem ledna hrozne prisnou candida dietu. Byla jsem prekvapena z toho, jakou mam najednou pravidelnou stolici a jeste k tomu 2x denne a pak prisel zacatek unora a ja jsem si myslela, ze mam nejakou strevni koliku. Tak me silene bolelo bricho, ze jsem sedela v koupelne na toalete, kroutila jsem se bolesti, knucela jsem nahlas a prosila vsechny svate aby me pomohli, smich! A asi tak po 20 minutach hruzy, nakonec vysla uplne tuha stolice a pak ...uplne se to ted stydim napsat, ale napisu to. Zacalo ze me letet takove cernisko, smrdelo to jako psi ksiry a byla toho uplne vrchovata misa!...nekecam! To bylo neco strasneho, to jsem nevidela za cely muj zivot toto. Ja jsem byla potom takova lehka, spokojena, no nadherny pocit jsem mela a citila jsem se fantasticky. Me ta syrova zelenina procistila lepsi nez cela shanka. Pri sance nic takoveho hnusneho ze me uz pak neslo. Pozitrku odjizdi muj manzel opet na sluzebni cestu, takze budu zase nacvicovat klystyr, ale nevim jak me to pujde, mozna ze kdyz jsu tedka takova procistena, tak to pujde, uvidime. Pokud ne, tak prosim vas za jak dlouho bych si mohla udelat opet shanku? Dekuji vam moc uz ted predem za odpoved na moje otazky. Mejte se moc hezky!

Neumím odpovědět o co šlo, může se tam vyskytovat množství různých úsad i různých parazitů, ale myslím, že můžete být spokojena že už to tam není, prostě cokoliv odejde, je jenom dobře. Jinak uvolnění úsad nelepených na střevní stěnu je také dost obtížné a nemusí k němu vždy dojít při prvním provedení šanky, mnohdy ten bordel odejde až po několika provedeních. Klystýry je dobré zpočátku provádět opakovaně, tedy ihned po vyprázdnění zase napustit, většinou střevo pojme více nálevu a dá se i déle udržet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
[quote="jajda22":16hxyeyr]Včera jsem chtěla dělat očistu jater a porvé jsem selhala! U'terý jen na ovoci,středa do 15hod 2 litry jbl.šťávy,19hod první dávka soli.Už tak od 17té mi bylo dost zle od hladu,ve 20hod jsem to nevydržela a najedla se \":(\" ,potom jsem se už pití oleje bála,dál jsem raději nahřívala

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:20 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Pane Jardo prosim vas a kolik se ma vlastne jist vitaminu B6, pokud beru denne 8 tablet C (500mg) a 10 tablet Horciku (250mg 63%)?
Jenom jednu B6??? Nebo jaky ma byt pomer, aby to ochranilo ledviny?
Dekuji!

Preventivně stačí 20-50 mg, ale běžně se dává i 100 mg, nic tím zásadně pokazit nemůžete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:27 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
[quote="prokera":2b6r1fga]Zdravím všechny a pana Jardu obzvlášť.
Ze včerejška na dnešek jsem po půl roce udělala svou 11 očistu jater. V pátek mi bylo celý den nezvykle dobře - dá se říci až do vypití oleje. Tentokrát jsem se poprvé rozhodla lehce zaexperimentovat \":oops:\" a hodinu a čtvrt po vypití oleje provedla očistu žaludku - chtěla jsem se vyhnout nevolnosti, která mě většinou přes noc při očistách provázela. Ohledně této věci to byl rozhodně dobrý tah - nevolnost poté už prakticky žádná a spánek vcelku pohodový. Ani další dvě pití epsomky mi nedělaly oproti předchozím očistám žádný problém - žaludek už byl v té době stabilizovaný \"8)\" .
Ráno jsem provedla pro jistotu klystýr, kterým jsem se chtěla zbavit všech případných kamenů, ale ony překvapivě žádné nebyly \":shock:\" (alespoň do této chvíle, jindy touto dobou už jich mám většinu venku). Odešlo pouze malé množství bláta - jinak nic \":|\" .

A teď otázka pro pana Jardu: myslíte, že je možné, abych očistu tím zvracením přerušila? Žila jsem totiž v domnění, že hodinu a čtvrt po vypití už olej svou práci udělal a já nemohu očistou žaludku nijak pokazit. Vzhledem k výsledkům si ale jistá moc nejsem \":oops:\" . Myslíte, že takový postup mohl očistu zarazit? Že by byla

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
lienka871 píše:
Dobry den pan Jarda. Na sone mi zistili zlcnikovy kamen velkosti 1,2 cm. Chcela by som sa opytat, ci by som mala najskor ten mesiac pit caj Chanca Piedra a dodavat Chlorid horecnaty, aby sa mi zmensil? A potom vykonat ocistu?
Zaujima ma v akych davkach mam dodavat ten chlorid horecnaty. A mam ho riedit s vodou?
Uz som bola objednana na operaciu zlcnika, ale nemohla som ist v tom case, tak som sa rozhodla, ze este vyskusam tento neoperativny sposob \":-)\".
Vsetci mi dookola tvrdia, ze iba operaciou sa zbavim toho kamena. Lenze aj ked zlcnik je organ bez ktoreho sa da zit, myslim si ze je aj tak dolezity.
Vopred dakujem za odpoved.

Tak žlučník nezpochybnitelně důležitý je o tom bych asi nepolemizoval, nicméně měsíc, no nevím. Bude patrně potřeba výrazně delší čas, nicméně pokud vás kamen nijak netrápí, operovat bych se určitě nenechal. Hořčík dodávat vždy na hraně snesitelnosti, tedy těsně před vyvoláním průjmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
maky11 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, známý by rád podstoupil jaterní kůru, protože jsem mu doporučila, ale nejsme si jisti, zda je pro něj vhodná, když v jeho případě mu bylo sonem nalezeno: "žlučník je objemnější, má velikost 123x42 mm. Jsou v něm patrné vícečetné konkrementy do 20 mm, má hrubší stěnu - její šířka je 6 mm, bez vrstvení, bez výpotku v okolí."
Jde o to, zda velikost jeho kamenů je pro žlučovod ještě průchodná a zda to nemůže být riskantní při již podrážděném žlučníku.

Předem děkuji za odpověď

Mnoho zahraničních pramenů tvrdí, že se tvrdé kameny touto kůrou vyloučí, ovšem já doporučuji raději je pomalu rozpouštět, což sice trvá minimálně půl roku, ale dá se to. Potřebné informace zde snadno dohledáte, psal jsem zde o tom již mnohokrát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaterní očistná kůra
PříspěvekNapsal: ned čer 01, 2014 11:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Sisulenka píše:
Jardo, měla bych prosím dotaz. Preventivně, tedy žádné potíže s kameny nemám jsem provedla jaterní očistnou. Přesně podle toho co tady radíte. Bylo mi zle hned při pítí epsonového roztoku a poté i po tom koktejlu. Nicméně jsem to zvládla. Měla jsem hodně silný průjem, běhala jsem často na záchod a kolem čtvrté hodiny ranní mi bylo i zle celkově. Po ranním pití v šest a osm jsem běhala na záchod ještě častěji a musím říct, že jediné co jsem v tý hnědý vodě našla byly takový malý cucky, trochu to vypadolo jako kaménky, ale byly to měkký cucky zelené barvy. Myslíte si, že to byl cholesterol nebo to byly jen kusy toho olivového oleje? Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den. Je mi 42, vegetarianka na zdravé, ayurvédské stravě. Děkuji

Pokud by jste si zde trochu početla, tak zjistíte, že stejný dotaz je zde možná stokrát a odpověď, je že to proběhlo správně, až na tu nevolnost, ta je jaksi navíc a možná jen ze stresu z něčeho neznámého, což by příště mohlo být lepší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Únava, žlčník, žalúdočný vred
PříspěvekNapsal: úte čer 10, 2014 2:16 pm 
Offline

Registrován: stř říj 02, 2013 5:31 pm
Příspěvky: 13
Mám za sebou 4 jaterky, ale trpím únavou. Inak včera po požití 2 Pribináčikov a 1 polievkovej lyžice kokosového oleja počas dňa - nie naraz, som mala žlčníkovú koliku, ktorú som prekonala užitím NO SPA. Ten kokosový olej som užila, pretože mám gastritídu a žalúdočný vred a vraj ukludňuje žalúdok. Rada by som pokračovala v jaterkách , aj keď po tej žlčníkovej kolike trochu upadám na duchu, či mi jaterky pomôžu. a neviem čo s gastritídou a žalúdočným vredom. A aj po jaterkách ma žlčník popicháva, bojím sa, aby sa mi nerozvinula rakovina. Čaje mi zatiaľ výraznejšie nepomohli. Ďakujem vopred za odpoved/e. Inak jaterky v pohode, tiez som sa velmi bála, ale netreba sa, predtým som si kamene 4 mesiace (na sone našli 3 - velkosti 1cm.) rozpúšťala chloridom horečnantým a čajom Chanca piedra.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 10, 2014 3:03 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
sophie píše:
Mám za sebou 4 jaterky, ale trpím únavou. Inak včera po požití 2 Pribináčikov a 1 polievkovej lyžice kokosového oleja počas dňa - nie naraz, som mala žlčníkovú koliku, ktorú som prekonala užitím NO SPA. Ten kokosový olej som užila, pretože mám gastritídu a žalúdočný vred a vraj ukludňuje žalúdok. Rada by som pokračovala v jaterkách , aj keď po tej žlčníkovej kolike trochu upadám na duchu, či mi jaterky pomôžu. a neviem čo s gastritídou a žalúdočným vredom. A aj po jaterkách ma žlčník popicháva, bojím sa, aby sa mi nerozvinula rakovina. Čaje mi zatiaľ výraznejšie nepomohli. Ďakujem vopred za odpoved/e. Inak jaterky v pohode, tiez som sa velmi bála, ale netreba sa, predtým som si kamene 4 mesiace (na sone našli 3 - velkosti 1cm.) rozpúšťala chloridom horečnantým a čajom Chanca piedra.

skus stavu zo zemiakov na vredy a kavovy klystyr na pecen/zlcnik .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kameny v těhotenství
PříspěvekNapsal: ned čer 15, 2014 9:32 pm 
Offline

Registrován: ned čer 15, 2014 12:33 am
Příspěvky: 1
Dobrý den, Jardo, chtěla bych Vás poprosit o radu. Po porodu jsem začala mít nehorázné žlučníkové záchvaty. K volnějšímu jídelníčku jsem se dostala až po roce. Syn má 16 měsíců, stále ho kojím a jelikož denně piju čerstvé ovocné šťávy, vodu s citronem, hodně jablek a grepů, cítím se skvěle. Nějakých kamenů jsem se zbavila, ale do intenzivní kúry jsem se nepouštěla - nejdřív proto, že uklidnění žlučníku trvalo velmi dlouho a pak kvůli kojení. Cítím stále kameny a chystala jsem se na intenzivní kúru a otěhotněla jsem. Zvažuji, zda kúru zrealizovat mezi dvacátým až zhruba třicátým dnem těhotenství, kdy o něm ještě téměř nevím, nebo radši ne, ale pak se bojím, že pokud v těhotenství přijdou záchvaty, jaké jsem zažila, může to být pro dítě i mě až život ohrožující situace. Co byste, prosím, v této situaci doporučil? Tělo je zvyklé na zdravý životní styl, denně ty šťávy a citróny, ale obávám se vlivu soli a náporu po vypití oleje. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 17, 2014 12:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
[quote="sophie":ec8k7vae]Mám za sebou 4 jaterky, ale trpím únavou. Inak včera po požití 2 Pribináčikov a 1 polievkovej lyžice kokosového oleja počas dňa - nie naraz, som mala žlčníkovú koliku, ktorú som prekonala užitím NO SPA. Ten kokosový olej som užila, pretože mám gastritídu a žalúdočný vred a vraj ukludňuje žalúdok. Rada by som pokračovala v jaterkách , aj keď po tej žlčníkovej kolike trochu upadám na duchu, či mi jaterky pomôžu. a neviem čo s gastritídou a žalúdočným vredom. A aj po jaterkách ma žlčník popicháva, bojím sa, aby sa mi nerozvinula rakovina. Čaje mi zatiaľ výraznejšie nepomohli. Ďakujem vopred za odpoved/e. Inak jaterky v pohode, tiez som sa velmi bála, ale netreba sa, predtým som si kamene 4 mesiace (na sone našli 3 - velkosti 1cm.) rozpúšťala chloridom horečnantým a čajom Chanca piedra.[/quote:ec8k7vae]
Tak dobře vám odpovídá člen laco, nicméně určitě si udělejte krkací test a pokud bude HCl málo, což je pravděpodobné, tak ji doplňujte. Kokosák by vám

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kameny v těhotenství
PříspěvekNapsal: úte čer 17, 2014 12:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
[quote="Almaha":1bryv8ut]Dobrý den, Jardo, chtěla bych Vás poprosit o radu. Po porodu jsem začala mít nehorázné žlučníkové záchvaty. K volnějšímu jídelníčku jsem se dostala až po roce. Syn má 16 měsíců, stále ho kojím a jelikož denně piju čerstvé ovocné šťávy, vodu s citronem, hodně jablek a grepů, cítím se skvěle. Nějakých kamenů jsem se zbavila, ale do intenzivní kúry jsem se nepouštěla - nejdřív proto, že uklidnění žlučníku trvalo velmi dlouho a pak kvůli kojení. Cítím stále kameny a chystala jsem se na intenzivní kúru a otěhotněla jsem. Zvažuji, zda kúru zrealizovat mezi dvacátým až zhruba třicátým dnem těhotenství, kdy o něm ještě téměř nevím, nebo radši ne, ale pak se bojím, že pokud v těhotenství přijdou záchvaty, jaké jsem zažila, může to být pro dítě i mě až život ohrožující situace. Co byste, prosím, v této situaci doporučil? Tělo je zvyklé na zdravý životní styl, denně ty šťávy a citróny, ale obávám se vlivu soli a náporu po vypití oleje. Děkuji.[/quote:1bryv8ut]
Tam kde problém vidíte vy se domnívám problém není, ale z jater vyloučíte množství toxinů a to asi plodu nic dobrého nepřinese, zde vidím větší problém a toxiny bych viděl lepší spíše uvolňovat pomalu, ne nějak natvrdo, aby se vám povedlo tím zamořit celé tělo.
Můžete dělat jemnější očisty, postup jsem zde již také popisoval a klidně i s menší dávkou než je v návodu.

Kůra na vyčištění jater

• 3 limetky, nebo citrony
• 3 vaječné žloutky
• 2 lžíce olivového oleje

Je nutné nechat vajíčka přes noc venku z lednicky, aby nebyla studená. Vše se smíchá ráno dohromady, důkladně protřepe a vypije.
Pak se doporučuje lehnout si na 20 minut a odpočívat na pravém boku. Ideální je při ležení ještě prohřívat

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 270  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz