Citace:
Znovu děkuji za obsáhlou odpověď. Hodil jsem si do googlu "vátu" a sedí to na mě uplně perfektně. Taky by mě docela zajímalo, jak se v průběhu dne většinou stravujete? Mě se tyhle problémy, co řešíme, rozjely hlavně po přechodu na syrovou stravu, což taky vátu ještě víc rozhodí. Na vařácké stravě mě trápily "jen" ty úzkosti (nechci se k ní ale vrátit). O vátách píšou, že by měly konzumovat restovanou zeleninu na oleji, trochu jsem v rozporu, mám rád ovoce a zeleninu nijak neupravované.. Docela prekérka, buď se tedy částečně vrátim k vařácké stravě a nebo budu dál psychicky trpět.
Ja bohuzel nejsem zadny expert na stravu ale napisu Vam jak se stravuji.
1. Vyradil jsem kompletne vsechny nezdrave potraviny (cukr, sul, veskerou mouku az na zitny kvaskovy chleb, mlecne vyrobky, uzeniny, alkohol, smazena jidla, hranolky... proste vse nezdrave
2. Snidam zasadne huste zeleninove polevky abych podporil slezinu (tu se snazim podporovat i dalsimi prostredky treba zazvor). Obecne se snazim jist teplou stravu.
3. Snazim se priblizit svou stravu sve konstituci Vata( varena zelenina, sladke ovoce, vareny oves, ryze, fazole, orechy). Na 100% to ale nedodrzuji.
4. Hodne jsem si oblibil sirnou patlaninu, klicene veci jako cocku, alfaalfa, mungo
5. Ted trosku kontroverzni bod
. Jak dr. James Wilson, tak i dr. Lam i dr. Rind (asi 3 nejznamejsi experti na vycerpane nadledvinkky) rikaji, ze je velmi velmi obtizne dostat nadledvinky do puvodni stavu bez zivocisne bilkoviny.
Z tohoto duvodu jim pravidelne DOMACI vajicka i maso. Snazim se to nekombinovat se sacharidy.
Pokud je nekdo vegetarian tak se obecne radi prijimat aminokyseliny ve volne podobe (free form amino acid).
Tento fakt dodrzuje dost lidi co pisou na forech o vycerpanych nadledvinkach. Je to na zvazeni kazdeho. I vegetarianska strava pri spravne kombinaci muze dodavat dobre vyuzitelne bilkoviny. Ale vyse uvedeni 3 panove jsou proti.
6. Obecne nejvice jim varene zeleniny, ryze, jahel, fazoli a taky tak 15% zivocisnych kvalitnich domacich bilkovin.