kov píše:
Asi jsem příliš hloubavý,
ale měl bych ještě dotaz na Jardu: Ve fóru upramene.cz v podobném vlákně o parazitech píše jeden z účastníků diskuse, že je trojčátko úplně o ničem, že to nefunguje, že z něj začali lézt paraziti až po antihelmitikách ,,těžšího kalibru"-totiž chemických. Druhý mu na to odpovídá, že je to dávkování hodně individuální, že každý snese jinak, a že si Jarda Zajíček nechce zahrávat s případnou žalobou či jinými problémy za doporučování nějaké razantní kůry, proto doporučuje spíš lehčí varianty odčervení, jako právě zmiňované Trojčátko. Jardo, je to pravda?
Tak jak se to vezme, je pravda, že hon na čarodějnice již začal, alespoň podle zásahu v Brně, jak se ke mě doneslo, ale moje uvažování není nastavenu pouze na vlastní krytí, tak opatrný zase nejsem, to bych tento server neprovozoval. Pokud by to jinak nešlo, budu ty postupy doporučovat také, tím bych se nijak moc problémům nevystavoval, úřadům vadí hlavně prodej těch léků a jejich nelegální odvoz, čehož se z principiálních důvodů odmítám účastnit. Vycházím logicky ze skutečnosti, že před lety nikdo antihelmintika nemohl nijak získat a trojčátko a jiné podobné kůry dostaly z malérů kvanta lidí, tedy proč hned střílet raketou, když práci udělá i vzduchovka a navíc nikdo neví co za přínos tím získá. Dle mého názoru je lepší parazity nekrmit, než je zabíjet a zároveň krmit, pak u vás budou bydlet rádi a stále, což si v diskuzích snadno dohledáte. Mnoho odkazů na trvalé odstranění parazitů pomocí všemocné chemie asi nenajdete, vždy to vydrží jenom chvilku a jsou zpět.