fdh píše:
Musím všem říct, že jsem provedl očistu jater a je to znát, i když věřím, že ta další mě posune ještě o hodně dál směrem ke zdraví. Vše probíhalo v pořádku a hladce a dle Jardova návodu se není čeho obávat. Ale mám zřejmě potíž se střevem a nevím v čem. Zda je "jenom" líné nebo zaneřáděné v důsledku, že ho první dávky soli nedokázali pročistit a průjem dorazil až další den po očistě. Očistu jsem dělal předevčírem večer a dnes ráno stolice neproběhla. Pouze byl náznak, ale stále to svěrač drží a nechce to pustit. Pravda je, že jsem to ještě na závěr včera vyklystýroval, ale žádné velké množství cholesterolových kamínků nebylo. Pouze ještě odpoledne jsem to dostal průjmem ven a řadu prdíků, ale pouze špinavá voda. Tak nevím, zda mám ještě něco ve střevě nebo zda tam už nic není. Zda stolice se nemá ještě z čeho vytvořit. Včera jsem měl čerstvou šťávu v 10h, pak jeden banán. K obědu 2 pytlíky rýže s jablkem. Večer nastrouhané jablko, nastrouhaná mrkev, slunečnicová semínka, 1/2 citronu - jako salát. Potom mi napuchnul jazyk v místech, kde jsou střeva a možná i jater, ale ne celý. Dnes ráno, už klasicky, po probuzení 0,5 vody, poté 0,3 čerstvé šťávy s vit.C a k snídani jablka, zbylý 1/2 grep, ořechy, rozinky a posypané skořicí a kokosem. Vše v pořádku, ale není stolice.
Otázka : Co s tou stolicí, popřípadě co udělat s tím stále líným střevem (nebo co s ním vlastně je)? A proč ten nateklý jazyk...? Díky
Podle toho, co píšete, jde o velice oslabené tlusté střevo, které velice pomalu reaguje i na předávkování hořčíkem. Epsomská sůl je vlastně hořčíková sůl a jejím podáním v takovéto dávce, vyvoláte prostě to samé jako při braní hořčíkových tablet, pokud je předávkujete. Může to, mimo to oslabené střevo, znamenat i veliký deficit hořčíku, tělo si ho prostě vezme a průjem se nedostaví, nebo velice pozdě a málo. V takovém případě je nutné udělat po ukončení procedury klystýr a ten vyloučený toxický sajrajt dostat ze střev ven, jinak se to zase vrací do krve a intoxikuje tělo. Ta strava do oběda je v pořádku, ale večer by měla být vysoko vláknitá strava s rozumnou dávkou tuku, aby ráno došlo ke spontánní defekaci. Vhodná je třeba čočka s kyselým zelím a volské oko. Já mívám stolici ještě ten den večer, protože se tělo stále dočišťuje a vyloučený bordel raději samo odstraní. První procedura toho nevyhodí moc, pouze s těmi nánosy pohne a teprve další bude dávat slušné výsledky. Prakticky vyloučené množství kamenů stoupá do páté procedury a teprve potom to začne klesat, je potřeba si uvědomit jak rozsáhlé jsou labyrinty v játrech a kameny se stále posouvají k vyústění. Ten nateklý jazyk neřešte, já například mívám potom velice citlivé patro a při prvním jídle mě to úplně pálí a trochu nateče, ale zmizí to tak za dvě až tři hodiny. Je to normální reakce na podráždění míst na tlustém střevě, které se projeví na jiných místech těla, třeba v ústech.