Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř pro 04, 2024 12:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tuky a oleje
PříspěvekNapsal: stř lis 17, 2010 6:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28406
Bydliště: Poděbrady
[b:2b3q86jt]Kokosový olej od firmy Tropicai[/b:2b3q86jt]

[b:2b3q86jt] \":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.[/b:2b3q86jt]

[b:2b3q86jt] \":arrow:\" Upozornění: V novém e-shopu je tento produkt uveden jako surovina pod CAS kódem.[/b:2b3q86jt]

Jedná se o naprosto ideální tuk, který je tělu prospěšný z mnoha pohledů.
Jedním z hlavních kladů je [b:2b3q86jt]vysoký obsah kyseliny kaprylové cca 5 %[/b:2b3q86jt], která mimořádně účinně likviduje kvasinku kandidu (Candida Albicans). Dále svou vhodnou skladbou obsažených mastných kyselin vyloženě šetří

Přílohy:
Kokosový olej.jpg
Kokosový olej.jpg [ 22.14 KiB | Zobrazeno 68085 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kakaové máslo
PříspěvekNapsal: sob říj 29, 2011 12:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28406
Bydliště: Poděbrady
Kakaové máslo.

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

\":arrow:\" Upozornění: V novém e-shopu je tento produkt uveden jako surovina pod CAS kódem.

Kakaové máslo je tuhý, nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů v hydraulických lisech. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni a je po vylisování uchováváno v tuhé podobě, přičemž se trochu liší vůní a bodem tání podle druhu kakaového bobu. Procentuální zastoupení kakaového másla v kvalitních kakaových bobech je asi 55% a zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Kakaové máslo je snadno rozpustné, dobře zpracovatelné a stravitelné.
Kakaové máslo je jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc neobsahuje žádný cholesterol a má méně kalorií oproti běžně používaným tukům. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C). Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni. Kakaové máslo lze použít na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy.
Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky a čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější a jemnější. Každá čokoláda má trošičku jinou chuť a jinak se rozpouští v ústech. Méně kvalitní čokoláda se rozpouští v ústech hůře právě díky tukům nižší kvality. Máte rádi čokoládu? Kdo by neměl, ale podvědomě víte, že je škodlivá a co když se nyní podíváme, jak si doma vyrobit čokoládu zcela zdravou a naopak chránící chrup před zubním kazem. Zdá se vám to divné, ale ne, je to možné a není to ani nijak složité, recept je úplně jednoduchý.

Recept na zdravou domácí čokoládu:

Kakaové máslo lze rozpustit ve vodní lázni při 32 °C. Rozpouštíte ho tedy při uvedené teplotě, nebo trochu vyšší a po rozpuštění do něho nasypete přiměřené množství nepraženého práškového kakaa. Množství kakaa si musíte trochu vyzkoušet dle vlastní chuti, podle toho, zda máte rádi čokoládu hořkou, nebo spíše sladkou. Uvedená směs se dá osladit tím, co kdo chce, případně ze zdravotních důvodů může. Já dávám většinou Sladík, nebo můžete použít Xylitol, případně i nějaký cukr, ale to již nedoporučuji kvůli kvasinkám a pochopitelně pak zuby budou trpět. Dále se na vylepšení výsledné chuti dá přidat pravá vanilka a do směsi vmíchat nějaké oříšky, nebo další ingredience. Poté stačí nandat vzniklou hmotu třeba lžící na pečící papír a nechat ztuhnout v lednici. Daleko vhodnější je koupit silikonové tvořítko na led a máte špičkové čokoládové bonbony, nebo nalít do nějakého plastového podnosu a po lehkém zatuhnutí nařezat kolečkem na pizzu na kostičky a nechat zcela ztuhnout.

Kakaové máslo je mimo výše uvedené i vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky na velmi suchou pleť a používá se i ve farmacii na různá kožní onemocnění.To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze, ale hlavně proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.

Země původu: Ekvádor


Přílohy:
Kakaové máslo.JPG
Kakaové máslo.JPG [ 37.22 KiB | Zobrazeno 38277 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Brutnákový olej
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 4:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28406
Bydliště: Poděbrady
Brutnákový olej

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Brutnákový olej je získáván ze semen rostliny brutnáku lékařského (Borago officinalis), velké byliny s modrými hvězdicovými květy, která se nachází v celé Evropě a severní Africe a aklimatizovala se také v Severní Americe.

Brutnákový olej je nejbohatším zdrojem nutričně důležité Omega-6-mastné kyseliny GLA (kyseliny gama-linolenové). Této mastné kyseliny obsahuje 20-26% a tělo člověka si ji přeměňuje na látku podobnou hormonům nazývanou prostaglandin E1 (PGE1). PGE1 má protizánětlivé účinky a může také působit jako lék na ředění krve a rozšiřovač cév. Kyselina linolenová, která se běžně vyskytuje v ořeších, semenech a většině rostlinných olejů se dokáže přeměnit na PGE1. Tuto přeměnu však může negativně ovlivnit celá řada věcí, např. nemoc, proces stárnutí, nasycené tuky, hydrogenované oleje, problémy s krevním cukrem a nedostatek vitaminu C, hořčíku, zinku a vitaminů B. Užívání brutnákového oleje obsahujícího GLA tento problém s přeměnou obchází, což vede k vyšší jistotě vzniku PGE. Prostaglandiny jsou látky podobné hormonům, které mohou ovlivnit hustotu krve, zdraví kůže a kloubů, hladinu cholesterolu, roztahování a stahování krevních cév, tvorbu zánětů a další. Vzhledem k tomu, že GLA se v potravinách vyskytuje jen vzácně a mnoho faktorů zabraňuje tělu, aby si vytvořilo svou vlastní, je brutnákový olej dostupným způsobem jak pokrýt každodenní potřebu těla. Je třeba upozornit, že lidé trpící premenstruačním syndromem, cukrovkou, sklerodermií, Sjögrenovým syndromem, tardivní dyskinezií, ekzémem a dalšími kožními onemocněními mohou mít metabolický blok, který omezuje schopnost těla tvořit GLA. U těchto osob je pravidelné užívání této mastné kyseliny nezbytné. Kromě GLA brutnákový olej obsahuje také cenné minerály, které jsou potřeba pro správné fungování kardiovaskulárního systému a také pro zdraví kůže a nehtů.

Brutnákový olej lisovaný za studena dokonale pečuje o extrémně suchou, šupinatou a popraskanou pokožku. Bylo prokázáno snížení zánětů kůže, suchosti, šupinatosti a svědění, a to bez vedlejších účinků. Doporučuje se při léčbě ekzémů, alergií a lupénky. Brutnákový olej byl také s úspěchem používán k léčbě osob s atopickým ekzémem. Hojí a regeneruje popáleniny. Brutnákový olej pomáhá udržovat zdravou hydratovanou pokožku a zlepšuje pohyblivost kloubů. Vnitřně snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá při bušení srdce, při nadýmání, zmírňuje předmenstruační příznaky a podporuje růst vlasů. Studie prokázaly, že pokud je brutnákový olej přijímán alespoň 3 měsíce, snižuje příznaky revmatoidní artritidy. Má mimořádné uklidňující účinky a je vhodný i pro děti.

Hlavní pozitivní účinky:

Pomáhá udržovat zdraví pokožky a kardiovaskulárních funkcí
Podporuje funkci zdravých kloubů
Podporuje pružnost buněčných membrán
Podporuje zdraví nadledvinek
Pomáhá předcházet krevním sraženinám
Podporuje zdravé vlasy, kůži a nehty
Zmírňuje příznaky spojené s PMS a menopauzou

Dávkování :

Preventivně stačí jedna až dvě lžičky denně.
Léčebně se užívají 2 až 3 polévkové lžíce přidané do jídla.


Přílohy:
Brutnákový olej ..JPG
Brutnákový olej ..JPG [ 70.56 KiB | Zobrazeno 38277 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Olej z černého kmínu
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 4:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28406
Bydliště: Poděbrady
Olej z černého kmínu

\":arrow:\" Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az \":wink:\" pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Olej z černého kmínu je jedním z nejsilněji působících prostředků na imunitní systém. Vzniká lisováním plodu kmínu známého pod názvem Nigella sativa. K léčbě různých neduhů je používán již více než 2000 let a jeho další název vystihující jeho vlastnosti byl zlato faraónů.

Je to silný antioxidant a protizánětlivý prostředek. Má velice silné imunostimulační účinky. Při používání oleje z černého kmínu byl za 4 týdny zjištěn nárůst T- buněk o více než 70%. T- buňky maximalizují schopnost imunitního systému a jejich velký nárůst tedy znamená velmi významnou podporu při jakémkoliv onemocnění.

Olej z černého kmínu velmi úspěšně pomáhá u autoimunitních nemoci jako je revmatoidní artritida, lupus, celiakie a Crohnova choroba. Kromě toho může zlepšit stav mnoha druhů rakovin a dokonce i rakoviny slinivky. Dále významným způsobem ovlivňuje cukrovku, astma, migrénu a HIV. Vypuzuje z těla parazity a pomáhá při problémech s menstruací.

Olej z černého kmínu obsahuje přes 100 různých živin a nejvýznačnější jsou tyto:Vitamín A, B1, B2, B3, B6, Kyselina listová, D, E a F, minerály a prvky Ca, Mg, Fe, Zn, P, Cu, K, mastné nenasycené kyseliny omega 3 a 6.

Hlavní pozitivní účinky:

1. Silně posiluje imunitu
2. Usnadňuje trávení a uklidňuje žaludek
3. Podporuje peristaltiku střev
4. Má antibakteriální a desinfekční účinky
5. Vypuzuje parazity
6. Uklidňuje horní cesty dýchací a pomáhá při dráždivém kašli
7. Významně pomáhá při léčbě většiny druhů rakovin
8. Pomáhá při HIV
9. Léčí autoimunitní nemoci
10. Podporuje kardiovaskulární systém
11. Upravuje stav cukrovky
12. Pomáhá při chronickém únavovém syndromu
13. Výrazně omezuje alergie a astma
14. Pomáhá při zánětech dásní a ústní dutiny
15. Upravuje poruchy slinivky břišní
16. Pomáhá při nedostatečné tvorbě mateřského mléka
17. Používá se při masážích kojenců při bolestech bříška
18. Upravuje vysoký krevní tlak
19. Usnadňuje průtok krve
20. Působí proti ukládání tuků v cévách
21. Pomáhá při nejrůznějších onemocnění kůže – jak zevně, tak zevnitř
22. Detoxikuje organismus
23. Působí proti parazitům, virům, bakteriím a plísním
24. Urychluje hojení ran a obnovu buněk
25. Je výborný na suchou, podrážděnou a zánětlivou pokožku a na kopřivku.

Dávkování :

Preventivně stačí jedna lžička denně nejlépe po ránu, před snídaní.
Léčebně se běžně doporučují 3 lžičky denně se zdravou stravou, nicméně z vlastní zkušenosti mohu tvrdit, že se dá denně užívat mnohem větší množství, klidně dvě i tři plné polévkové lžíce přidané do jídla.


Přílohy:
Olej z černého kmínu ..JPG
Olej z černého kmínu ..JPG [ 49.53 KiB | Zobrazeno 38277 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz