Don Alejo píše:
Dobrý den.
Jardo, zajímalo by mně jestli může mít na citlivost achilovovky v úponu na patní kost vliv deficit nějaké živiny (prvku, vitamínu a podobně)?
Mám totiž jako bonus ke všemu ostatnímu ještě bolestivou a citlivou achilovku v místě jejího spojení s kostí a částečně i v okolí tohoto místa. Je to taková tupá citlivost a pobolívání paty a při zmáčknutí úponu prstem se objeví taková nepříjemná pichlavá bolest. Někdy se i v klidu objevuje pichlavá pulzující bolest. Je to jen na jedné noze ale stále víc pociťuji citlivost (doslova bolest ještě ne) tohoto místa i na druhé noze.
Snad je to něco podobného jako tenisový loket?
Měl jsem to už před asi 13 a pak znova 10 lety a to vždy z nových bot. Po jejích vyvložkování nebo nenosení se to do pár měsíců až roku vytratilo a bylo dobře. Znova se mi to objevilo asi před necelým rokem opět z nových bot (kupodivu z dražších trekových polobotek, o kterých jsem dodatečně zjistil že jsou protetickou obuví(!). Bohužel to způsobilo i to, že bez problémů nemůžu už nosit ani žádné starší boty, které mi do té doby nijak nevadily. Všelijak jsem si všechny boty v patě vypolstroval a povkládal podpatěnky, pomáho to však jen částečně. Mám obavy investovat do kakýchkoli nových bot jako zbytečné vyhazování peněz. Rozchození bot nepomáhá - jenom stav zhoršuje (zkoušel jsem před deseti lety a došel jsem až ke kulhání a prudkým pichlavým bolestem v úponu).
Byl jsem s tím i u uznávaného ortopeda, který to diagnostikoval jako peritendinitis (ostruhy naštěstí nemám) a dal mi na to protizápalové léky (které částečně pomohli ale kvůli vedejším účinkům je již užívat nechci) a doporučil podpatěnky. Taky říkal, že tu patu mám prostě individuálně citlivější než třeba někdo jiný.
Mažu si to Arhrostopem (ten doktor doporučil), Alpou Lesanou, předtím jsem zkoušel užívat i kolagen a želatinu (doktor říkal, že to je zbytečné). Se vším ostatním už vím co dělat (prostata, slinivka, candida a pod.) jenom tady jsem úplně bezradný. Velmi mně to omezuje v mobilitě a příliš to neustoupí i když jsem několik dní doma jenom v pantoflích.
Uvažuji jestli do toho nemůžou hrát nějaké nedostatky ve výživě a souvislosti s mými dalšími problémy (pánevní bolesti, prostatitida (z candidy), podrážděná slinivka (zřejmě skrze léky intoxikovaná játra), dva roky pocity jako při slabé chřipce, bolest v hrdle a dráždění průdušnice (znova asi z candidy) a další drobnější problémy).
Různě jsem hledal nedostatek jaké živiny by to mohl takhle udržovat ale na nic-moc jsem nepřišel.
Tak, vše může souviset s tou kvasinkou a hlavně zánětlivé problémy skoro jistě, čili já bych na to asi vyzkoušel elektřinu a to konkrétně Godzilu o níž jsem zde již také tuším psal. Slušné výsledky by mohla mít i detoxikační vanička, a excelentní parazapper, čili vyzkoušejte jednu z uvedených metod a uvidíte. Tady strava asi moc parády neudělá a hlavně ne rychle, nicméně stravu bych upravil vyloženě s cílem podpořit nadledvinky a to jsem zde již také popisoval.