Pavluša píše:
Dobrý den, dceři byly v lednu 3 roky a zhruba od 1 roku řeším alergii. Na alergologii nedocházím, tam odtud mě vykázali s receptem na Zyrtec, nic víc. Vaše stránky mám prostudované celkem důkladně, sama jsem se zbavila takřka všech problémů. Takže velký dík za ně. Tím chci puze říci, že celkem přesně vím v čem je problém, nečisté střevo, plísně, kvasinky atd., jíst maximum syrové stravy, vynechat bílé jedy, atd. Rok malá byla na celkem přísné dietě, žádná mléčná bílkovina, vaječný bílek, maso výjměčně, nějakou dobu i bezlepková. Zmizel ekzém, zahlenění, ale musim říct, že po celkem dlouhé době, ekzém hned, zahlenění po cca 1 roce. Nyní již skoro rok dietu nedodržujem, ale pouze přísnou, jinak se snažim, co mi síly stačí, bohužel je starší a neni to již tak jednoduché, přesně, to, co já jí dávat nechci, ona chce nejvíc. I tak si myslím, že se stravuje několikanásobně líp, než její vrstevníci, denně čerstvé šťávy (mrkev, jablko), čerstvé ovoce, zelenina (pouze mrkev, paprika, nic jinýho do ní nedostanu), občas sirná patlanina, ale pokud jí něco dávám pravidelně, brzy to nechce, takže jen občas, pečivo výjmečně, maso taky, mléko vůbec, max. 1 týdně malý jogurt do školky, protože ho samozřejmě miluje, jako všechno, co jí nedávám, vařím hlavně zeleninu, dávám kokosový olej a další a další z Vašich rad. I přesto všechno se vrátilo zahlenění, jsem z toho celkem zoufalá, protože už nemam sílu v jejím věku, pokud se úplně nechci izolovat okolí, školky, babičkám, zase znovu nasadit přísnou dietu. Někde jste psal, že lépe než se stresovat a dohadovat se s okolím, nechat věci, tak jak jsou, ale to taky nedokážu, když slyšim,jak mluví nosem a v noci chrápe. Jak je možné, že i přesto všechno, má tyto problémy. Četla jsem tu, že tělo neumí díky nedostatku nějakého enzymu zpracovávat laktózu, není nějaký způsob, jak toto změnit, nějaké minerály, co jí může chybět? Říkám si, že snad můžu ještě zkusit třeba koloidní stříbro, do nosu nebo kloktat? Koupele s MMS? Dávám jí denně do pití vlastní urinu. Nemáte nějakou radu co bych ještě mohla zařadit do jídelníčku? Jen tak něco do ní nedostanu, takže i v tomhle mi docházejí nápady a fantazie. Už si fakt nevím rady. Představa, že bude zase trvat měsíce a měsíce na dietě, než se toho zahlenění zbavíme, mě dost děsí. Předem děkuji. Pavluša
Z mé zkušenosti: zbavila jsem se astmatu a alergie tím, že jsem vysadila bilkovinu kravského mléka, jsem stále na kozím mléku - každé ráno půl litru s banány v podobě koktejlíku. Nedávno jsem se nachala zlákat domácím jogurtem, dělala jsem ho z activie a jogurtu holandia, přidala jsem je do kozího mléka, bohužel i toto malé množství u mě mě způsobilo znatelné zahlenění. Takže zpět k čistému kozímu mléku, ale po asi týdenní pauze, kdy jsem nepila ani kozí mléko a brala jsem pár kapek pexidu vodíku - to mi silně pomohlo při odhlenění. Tet jsem zpět na kozím s banány a je mi jupíííí a příští týden budu mít už svoji vlastní kozenku doma, dosud jsem si pro mléko jezdívala k hodné paní.
Bílkovina kravského mléka silně zahlenuje a tělo neumí zpracovat kasein, z toho vznikají alergie - velmi zjednodušeně řečeno.