Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 11:06 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Alergie
PříspěvekNapsal: stř led 04, 2012 8:46 am 
Administrátor
Administrátor

Silvia píše:
Ďakujem za odpoveď, no skusíme to zistiť - slinami...a potom očistu čriev, ... poradíte mi, či robiť hneď klystír, alebo Sanogelom a inými čistiacimi potravinami? Ďakujem pekný večer prajem. Silvia

To je jedno, jak budete tělo čistit, hlavně čistit a klystýry jsou nejlevnější a nejúčinnější varianta.

PříspěvekNapsal: pát dub 20, 2012 6:42 pm 

Dobrý deň.
Moja dcéra má sennú nádchu a seboroicku dermatitídu. Má odstránené krčné mandle pre opakované zápaly.
K tomu všetkému ju trápi zápach z úst (kyslo a sucho v ústach). Všetko trvá už asi 13 rokov.
Začali sme študovať vaše stránky a od decembra začali s očistou čreva pomocou Sankhapraksalana, neje maso a mliečne výrobky, prevažne zelenina a voda, sírna patlanina,na zápach sme skúšali cesnak + kokos. olej- cesnak jej však nerobí dobre.
grgací test pozitívny- dodávame HCl. Stav sa nelepší ani trochu. Vidíte v Niečom chybu?
Ďakujem..

PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 12:39 pm 

Dobrý deň,
v stredu som si robil očistu pečene a vyšlo zo mňa kopu parazitov. Vo štvrtok som obedoval ovsenú kašu s medom, večeral kefír a pred spaním som si dal 4 strúčiky cesnaku. V piatok ráno si dal výpary z 10 aktivovaných kvapiek MMS (zatiaľ som sa nedostal k DMSO) na hrčku, čo mám na chrbte (viď. príspevok

Naposledy upravil Bohuš dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 10:08 am 

[quote="Bohuš":3oklfbnx]Dobrý deň,
v stredu som si robil očistu pečene a vyšlo zo mňa kopu parazitov. Vo štvrtok som obedoval ovsenú kašu s medom, večeral kefír a pred spaním som si dal 4 strúčiky cesnaku. V piatok ráno si dal výpary z 10 aktivovaných kvapiek MMS (zatiaľ som sa nedostal k DMSO) na hrčku, čo mám na chrbte (viď. príspevok

Naposledy upravil sakul dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 10:17 pm 

Dobrý den, dceři byly v lednu 3 roky a zhruba od 1 roku řeším alergii. Na alergologii nedocházím, tam odtud mě vykázali s receptem na Zyrtec, nic víc. Vaše stránky mám prostudované celkem důkladně, sama jsem se zbavila takřka všech problémů. Takže velký dík za ně. Tím chci puze říci, že celkem přesně vím v čem je problém, nečisté střevo, plísně, kvasinky atd., jíst maximum syrové stravy, vynechat bílé jedy, atd. Rok malá byla na celkem přísné dietě, žádná mléčná bílkovina, vaječný bílek, maso výjměčně, nějakou dobu i bezlepková. Zmizel ekzém, zahlenění, ale musim říct, že po celkem dlouhé době, ekzém hned, zahlenění po cca 1 roce. Nyní již skoro rok dietu nedodržujem, ale pouze přísnou, jinak se snažim, co mi síly stačí, bohužel je starší a neni to již tak jednoduché, přesně, to, co já jí dávat nechci, ona chce nejvíc. I tak si myslím, že se stravuje několikanásobně líp, než její vrstevníci, denně čerstvé šťávy (mrkev, jablko), čerstvé ovoce, zelenina (pouze mrkev, paprika, nic jinýho do ní nedostanu), občas sirná patlanina, ale pokud jí něco dávám pravidelně, brzy to nechce, takže jen občas, pečivo výjmečně, maso taky, mléko vůbec, max. 1 týdně malý jogurt do školky, protože ho samozřejmě miluje, jako všechno, co jí nedávám, vařím hlavně zeleninu, dávám kokosový olej a další a další z Vašich rad. I přesto všechno se vrátilo zahlenění, jsem z toho celkem zoufalá, protože už nemam sílu v jejím věku, pokud se úplně nechci izolovat okolí, školky, babičkám, zase znovu nasadit přísnou dietu. Někde jste psal, že lépe než se stresovat a dohadovat se s okolím, nechat věci, tak jak jsou, ale to taky nedokážu, když slyšim,jak mluví nosem a v noci chrápe. Jak je možné, že i přesto všechno, má tyto problémy. Četla jsem tu, že tělo neumí díky nedostatku nějakého enzymu zpracovávat laktózu, není nějaký způsob, jak toto změnit, nějaké minerály, co jí může chybět? Říkám si, že snad můžu ještě zkusit třeba koloidní stříbro, do nosu nebo kloktat? Koupele s MMS? Dávám jí denně do pití vlastní urinu. Nemáte nějakou radu co bych ještě mohla zařadit do jídelníčku? Jen tak něco do ní nedostanu, takže i v tomhle mi docházejí nápady a fantazie. Už si fakt nevím rady. Představa, že bude zase trvat měsíce a měsíce na dietě, než se toho zahlenění zbavíme, mě dost děsí. Předem děkuji. Pavluša

PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2012 10:43 pm 

Pavluša píše:
Dobrý den, dceři byly v lednu 3 roky a zhruba od 1 roku řeším alergii. Na alergologii nedocházím, tam odtud mě vykázali s receptem na Zyrtec, nic víc. Vaše stránky mám prostudované celkem důkladně, sama jsem se zbavila takřka všech problémů. Takže velký dík za ně. Tím chci puze říci, že celkem přesně vím v čem je problém, nečisté střevo, plísně, kvasinky atd., jíst maximum syrové stravy, vynechat bílé jedy, atd. Rok malá byla na celkem přísné dietě, žádná mléčná bílkovina, vaječný bílek, maso výjměčně, nějakou dobu i bezlepková. Zmizel ekzém, zahlenění, ale musim říct, že po celkem dlouhé době, ekzém hned, zahlenění po cca 1 roce. Nyní již skoro rok dietu nedodržujem, ale pouze přísnou, jinak se snažim, co mi síly stačí, bohužel je starší a neni to již tak jednoduché, přesně, to, co já jí dávat nechci, ona chce nejvíc. I tak si myslím, že se stravuje několikanásobně líp, než její vrstevníci, denně čerstvé šťávy (mrkev, jablko), čerstvé ovoce, zelenina (pouze mrkev, paprika, nic jinýho do ní nedostanu), občas sirná patlanina, ale pokud jí něco dávám pravidelně, brzy to nechce, takže jen občas, pečivo výjmečně, maso taky, mléko vůbec, max. 1 týdně malý jogurt do školky, protože ho samozřejmě miluje, jako všechno, co jí nedávám, vařím hlavně zeleninu, dávám kokosový olej a další a další z Vašich rad. I přesto všechno se vrátilo zahlenění, jsem z toho celkem zoufalá, protože už nemam sílu v jejím věku, pokud se úplně nechci izolovat okolí, školky, babičkám, zase znovu nasadit přísnou dietu. Někde jste psal, že lépe než se stresovat a dohadovat se s okolím, nechat věci, tak jak jsou, ale to taky nedokážu, když slyšim,jak mluví nosem a v noci chrápe. Jak je možné, že i přesto všechno, má tyto problémy. Četla jsem tu, že tělo neumí díky nedostatku nějakého enzymu zpracovávat laktózu, není nějaký způsob, jak toto změnit, nějaké minerály, co jí může chybět? Říkám si, že snad můžu ještě zkusit třeba koloidní stříbro, do nosu nebo kloktat? Koupele s MMS? Dávám jí denně do pití vlastní urinu. Nemáte nějakou radu co bych ještě mohla zařadit do jídelníčku? Jen tak něco do ní nedostanu, takže i v tomhle mi docházejí nápady a fantazie. Už si fakt nevím rady. Představa, že bude zase trvat měsíce a měsíce na dietě, než se toho zahlenění zbavíme, mě dost děsí. Předem děkuji. Pavluša

Z mé zkušenosti: zbavila jsem se astmatu a alergie tím, že jsem vysadila bilkovinu kravského mléka, jsem stále na kozím mléku - každé ráno půl litru s banány v podobě koktejlíku. Nedávno jsem se nachala zlákat domácím jogurtem, dělala jsem ho z activie a jogurtu holandia, přidala jsem je do kozího mléka, bohužel i toto malé množství u mě mě způsobilo znatelné zahlenění. Takže zpět k čistému kozímu mléku, ale po asi týdenní pauze, kdy jsem nepila ani kozí mléko a brala jsem pár kapek pexidu vodíku - to mi silně pomohlo při odhlenění. Tet jsem zpět na kozím s banány a je mi jupíííí a příští týden budu mít už svoji vlastní kozenku doma, dosud jsem si pro mléko jezdívala k hodné paní.
Bílkovina kravského mléka silně zahlenuje a tělo neumí zpracovat kasein, z toho vznikají alergie - velmi zjednodušeně řečeno.

PříspěvekNapsal: pon dub 23, 2012 8:01 am 

jani píše:
Bílkovina kravského mléka silně zahlenuje a tělo neumí zpracovat kasein, z toho vznikají alergie - velmi zjednodušeně řečeno.

Skús surové kravské mlieko. Dopátral som sa k informáciam, že tú alergiu spôsobuje prevarenie. Prevarením sa zničí bioenergetické telo bunky a potom naše vlastné bunky si nevedia prečítať, čo strava ktorú konzumujeme obsahuje a všetko berú ako dobré. Tu nastáva zdroj problému. Keď bunka potrebuje kazeín, tak si ho zoberie, keď nie tak zamietne. Ale alfa-omega je to, že musí vedieť identifikovať to čo prijíma. Ďalej keď bunky nevedia čo jeme, tak to začnú ukladať do zásob. Ľudia práve preto majú na elimináciu tohto nepriaznivého stavu slepé črevo, ale ani ono nevydrží riešiť problém „naveky“.
Dôležitá je vždy kvalita a vedieť ako na to. Tradičná ajurvéda tiež používa mlieko ako liek, len treba vedieť ako to v našom tele funguje a také krabicové z obchodu isto fungovať nebude.
Inák táto teória ak to tak môžem nazvať o tom čítaní toho čo jeme mi teraz prišla na um, že keď som bol tiež veľmi zahlienený a zaplesnený,tak som nemohol jesť surové mrkvu, lebo som opuchol. Alergia však zmizne keď tú mrkvu jednoducho uvaríme. A dokonca toto Vám povedia aj na alergológií. Oni to vysvetlujú tak, že sa varením zlikviduje alergén, ktorý takúto reakciu v tele vyvoláva. Takže je to iba ďalšia polopravda.
Inak zaujímave zásady kombinácie jedál v ajurvéde sú tu:
http://www.ayurganesh.sk/sk/STRAVA/Zdrave-stravovanie
Ešte doplním, že všetko si treba na sebe otestovať, keď začíname s niečim novým pre naše telo, začať s malými dávkami, aby si bunky zvykli tieto novinky používať a postupne navyšovať. Vraj sa dá takto vypestovať aj imunita na kyanid, alebo aspoň som túto informáciu postrehol v dobách keď tu boli morský piráti a kyanid bol veľmi často používaný prostriedok na zbavenie sa nepriateľa. Zatiaľ to na sebe otestované nemám \":)\"

PříspěvekNapsal: pon dub 23, 2012 9:41 am 

mohy píše:
Skús surové kravské mlieko. Dopátral som sa k informáciam, že tú alergiu spôsobuje prevarenie. Prevarením sa zničí bioenergetické telo bunky a potom naše vlastné bunky si nevedia prečítať, čo strava ktorú konzumujeme obsahuje a všetko berú ako dobré. Tu nastáva zdroj problému. Keď bunka potrebuje kazeín, tak si ho zoberie, keď nie tak zamietne. Ale alfa-omega je to, že musí vedieť identifikovať to čo prijíma. Ďalej keď bunky nevedia čo jeme, tak to začnú ukladať do zásob. Ľudia práve preto majú na elimináciu tohto nepriaznivého stavu slepé črevo, ale ani ono nevydrží riešiť problém „naveky“.
Dôležitá je vždy kvalita a vedieť ako na to. Tradičná ajurvéda tiež používa mlieko ako liek, len treba vedieť ako to v našom tele funguje a také krabicové z obchodu isto fungovať nebude.
Inák táto teória ak to tak môžem nazvať o tom čítaní toho čo jeme mi teraz prišla na um, že keď som bol tiež veľmi zahlienený a zaplesnený,tak som nemohol jesť surové mrkvu, lebo som opuchol. Alergia však zmizne keď tú mrkvu jednoducho uvaríme. A dokonca toto Vám povedia aj na alergológií. Oni to vysvetlujú tak, že sa varením zlikviduje alergén, ktorý takúto reakciu v tele vyvoláva. Takže je to iba ďalšia polopravda.
Inak zaujímave zásady kombinácie jedál v ajurvéde sú tu:
http://www.ayurganesh.sk/sk/STRAVA/Zdrave-stravovanie
Ešte doplním, že všetko si treba na sebe otestovať, keď začíname s niečim novým pre naše telo, začať s malými dávkami, aby si bunky zvykli tieto novinky používať a postupne navyšovať. Vraj sa dá takto vypestovať aj imunita na kyanid, alebo aspoň som túto informáciu postrehol v dobách keď tu boli morský piráti a kyanid bol veľmi často používaný prostriedok na zbavenie sa nepriateľa. Zatiaľ to na sebe otestované nemám \":)\"

Někde jsem zde dávala článek o (ne)potřebnosti mléka. Z jednoho zdroje si pamatuju, že molekula? kravského mléka je příliš veliká a pro naše tělo hůře stravitelná, optimální složení a velikost má pro člověka mléko kozí a kobylí - když už. Kravské mléko bude kravským at se převaří nebo ne a výrobky z něj taktéž, alergoložka mi zdůraznovala, že kefír a jogurt jsou pro alergiky neškodné - což se mi zjevně nepotvrdilo, byla to " jen " mudrcka, která zřejmě teoretizovala

PříspěvekNapsal: pon dub 23, 2012 1:07 pm 

V knihe od Edwarda Howella - Enzymová výživa ak si dobre pamätám, tak sa pri smrteľne chorých ľuďoch používala mliečna diéta. Niekoľko týždňov nesmel jesť a piť nič okrem surového kravského mlieka. Na počudovanie mala táto metóda niekde z rokov 1800 veľký úspech. Sám Dr. Howell sa dožil 102 rokov a tiež pil surové kravské mlieko. Existujú štúdie ako si ľudia pitím surového kravské mlieka vyliečili alergiu na laktózu. Dokonca štúdie na mačkách, ktoré keď sa kŕmili pasterizovaným mliekom tak chorľaveli oproti mačkám kŕmenými surovým mliekom.
Stačí trošku pohľadať po internete. Časopisy o zdraví a televízne reklamy tie sú robené pre tých, ktorým takáto reklama plní kapsy peniazmi.
Medzi časom som ešte trošku popátral a tak ajurvéda ma s mliekom niekoľko tisícročné skúsenosti, to sa nedá zamiesť pod koberec.
http://www.biospotrebitel.sk píše:
Najstarší prepracovaný ucelený zdravotný systém na svete pochádzajúci zo starej Indie – ajurvéda – má s mliekom tisícročné skúsenosti. Považuje ho za vhodné len pre ľudí s výkonným tráviacim ohňom. Prirodzené - neupravované - mlieko je potravinou samo osebe. Nemalo by sa piť studené, vhodné množstvo je nie viac ako 2-3 dl denne, je nevhodné kombinovať ho s inými potravinami (okrem niektorých varných postupov, napr. s obilninami) a tiež čas jeho konzumácie je odporúčaný len v dobe, keď zaťaží minimálne organizmus (medzi 7. a 9. hodinou rannou alebo večernou). Niektoré korenia – napr. ďumbier (zázvor), kardamón, škorica, muškátový orech, klinčeky – výrazne zlepšujú jeho stráviteľnosť, zvlášť v kombinácii s medom.

Takže zasa je to o tom, čo je vhodné pre mňa nemusí byť vhodné pre teba. Ale netreba hneď hádzať všetko do jedného koša.

PříspěvekNapsal: pon dub 23, 2012 7:52 pm 

O spojitosti BKM (bíkoviny kravs. mléka) a alergií se hodně mluví a znám osobně několik lidí, kterým vysazení (často i společně s vysazením vajec) pomohlo. Na mě opakovaná více jak půlroční abstinence BKM neměla žádný vliv ani na ekzém ani na alergii.

U mě byla však hlavním zdrojem problémů s alergiemi a ekzémem kvasinka. Tu jsem umravnil pomocí protikvasinkové diety i s řádným množstvím sýrů a takto jsem dosáhl významného zlepšení. Je však možné, že protikvasinková dieta bez BKM by měla efekt ještě větší.

PříspěvekNapsal: pon dub 23, 2012 9:00 pm 

sakul píše:
O spojitosti BKM (bíkoviny kravs. mléka) a alergií se hodně mluví a znám osobně několik lidí, kterým vysazení (často i společně s vysazením vajec) pomohlo. Na mě opakovaná více jak půlroční abstinence BKM neměla žádný vliv ani na ekzém ani na alergii.

U mě byla však hlavním zdrojem problémů s alergiemi a ekzémem kvasinka. Tu jsem umravnil pomocí protikvasinkové diety i s řádným množstvím sýrů a takto jsem dosáhl významného zlepšení. Je však možné, že protikvasinková dieta bez BKM by měla efekt ještě větší.

Kasein obsahuje nejen kravské mléko,ale také vajíčka a také hovězí maso, v současné době se však uměle cpe kasein do většiny " potravin ". Možné je také to, že člověk není ani tak alergický na BKM, jak na různé přídatné látky např. annato E 160b a podobné svinstva, kterým jsou obohacovány současné rádoby potraviny...

PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 10:34 pm 
Administrátor
Administrátor

mimikra píše:
Dobrý deň.
Moja dcéra má sennú nádchu a seboroicku dermatitídu. Má odstránené krčné mandle pre opakované zápaly.
K tomu všetkému ju trápi zápach z úst (kyslo a sucho v ústach). Všetko trvá už asi 13 rokov.
Začali sme študovať vaše stránky a od decembra začali s očistou čreva pomocou Sankhapraksalana, neje maso a mliečne výrobky, prevažne zelenina a voda, sírna patlanina,na zápach sme skúšali cesnak + kokos. olej- cesnak jej však nerobí dobre.
grgací test pozitívny- dodávame HCl. Stav sa nelepší ani trochu. Vidíte v Niečom chybu?
Ďakujem..

Tak záleží na stavu stolice, pokud není kvalitní formovaná stolice, není možné předpokládat výrazné zlepšení. Tělo bude za ty roky zanesené nepředstavitelně, čili to nějaký týden potrvá, chce to trpělivost.

PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 10:37 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="Bohuš":2xg0dzzj]Dobrý deň,

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 10:52 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavluša píše:

Tak odpovědí se vám dostalo celkem dost a dobrých, nicméně to neřeší základní problém a to logiku myšlení vaší dcery, což je základní problém, protože jinak by jste měla již vše vyřešené. Také bych se zamýšlel nad tím, proč se její tělo chová jinak, než těla vrstevníků, tedy třeba stres, nebo jiné zdroje sekundárních zátěží, ne vždy se musí hledat problém jenom ve stravě, chce to širší pohled na věc. Snažit se vyřešit problém v horní části těla, nemá valný význam, vše plyne ze špatného trávení a zaneseného střeva, čili to musíte řešit dole.

PříspěvekNapsal: stř dub 25, 2012 12:07 pm 

Dobrý deň, chcel by som poznať Váš názor a radu. Keď som v práci alebo doma tak sa mi stáva, že občas kýcham viac krát za sebou. Lenže ide o to, že napr.: jeden deň v práci kýcham, a ďalšie dva dni je to v pohode. Na alergologickom vyšetrení som ešte nebol. Môže ísť nejaké podráždenie alebo o alergiu (prach, roztoče)? Respektýve ako by sa dalo predísť tomuto kýchaniu? Viete mi poradiť. Ďakujem

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]