Zuzka K. píše:
Přímo s pískáním v uchu sice problém nemám, ale zato mi v uších už skoro dva roky neustále bublá a praská (hlavně při polykání) a kdykoliv trochu prochladnu, uši mi zalehnou. Někdy taky bolí, i když zalehlé zrovna nejsou. Začalo to po státnicích, kdy jsem byla tři měsíce v permanentním stresu, prakticky jsem se nehnula od počítače a cpala jsem do sebe všechno možné, hlavně hašlerky a sladký černý čaj, od té doby jsem permanentně nachlazená a drží se to právě v těch uších, odkud se to při každé vhodné příležitosti šíří dál.
Vyzkoušela jsem ušního (dostala jsem vincentku na stříkání do nosu a sprej Avamys - podle příbalového letáku "je užíván k léčbě příznaků alergické rýmy včetně neprůchodnosti nebo sekrece z nosu" - po měsíci bez zlepšení jsem usoudila, že tohle mi nepomůže), homeopatika (tuším Kalium muriaticum, od stejného lékaře, brala jsem je opět měsíc nebo déle a opět žádné zlepšení). Asi před dvěma týdny jsem začala s džala néti se dvěma kapkami MMS dvakrát denně (dvě kapky do půl litru vody do každé dírky, do uší mi nikdy nezateklo), zkoušela jsem i urinu, ale připadá mi, že MMS účinkuje líp. Necelý týden užívám křenovou kašičku.
Když jsem začínala s džala néti, měla jsem rýmu, která se sice zlepšila, ale pořád nezmizela (taková ta zadní rýma, kdy permanentně stéká hlen z nosu do krku, v mírnější podobě ji mám skoro pořád celé ty dva roky). Je to příznak detoxikace a odhleňování? Jak dlouho to takhle může trvat? Jím teď jen ovoce, zeleninu a oříšky, velmi příležitostně vajíčka nebo tuňáka, několikrát týdně jáhlovou kaši, tak doufám, že se ničím z toho nezahleňuju. Dnes jsem si po dlouhé době čistila uši vlhkou vatovou tyčinkou, zjistila jsem, že jsou opět citlivé i zvenku u bubínku. Řekla bych, že to není jen zahlenění, ale spíš dlouhodobý zánět, se kterým si tělo nemůže poradit.
Může na to pomoct lichořeřišnice? A co hořčík, můžou i tady hrát roli usazeniny vápníku, nebo je to specifické jen pro to pískání? Zkoušela jsem kapat do uší MMS, ale pomohlo mi jen na to zalehnutí, pak už žádné zlepšení. I když je pravda, že jsem to zkoušela jen pár dní, možná by to chtělo delší dobu. Taky přemýšlím, jestli to nemůže být taky projev candidy, vzhledem k tomu, že ji mám přemnoženou a na sliznicích se jí daří.
Budu ráda za jakoukoliv radu, přece jen bych se toho už ráda zbavila a zase pořádně slyšela...
Tak čištění těla od hlenů trvá docela dlouho, ale asi bych to spíše viděl také na ten zánět, nicméně vše to souvisí se stavem střeva a pak vám nějaké očisty v horní části těla mnoho nepomohou. Minimálně vyzkoušejte čistit střevo při použití těch již uvedených postupů a hořčíkem nikdy nic nezkazíte, ten můžete klidně také. Lichořeřišnice je určitě dobrá, ale dobré je si také odkontrolovat stav jódu, to může vyřešit i zdánlivě neřešitelné věci.