Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 10:33 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2014 9:19 am 

[b:h5px087l]Pani Partyková mi odpovedala[/b:h5px087l]......ALE ODPOVEĎ JE NA HOVNO................ \":D\"

[u:h5px087l]Moja otázka znela[/u:h5px087l] : "Dobrý deň, pani Vilma.

V tabuľke ročnej aktivity orgánov podľa čínskeho kalendára (zakomponované do nášho "západného") máte kolónku "Měsíční aktivita : nejnižší, nejvyšší".

Počas ktorej aktivity sa má/môže teda držať pôst, a počas ktorej a zas majú dopĺňať živiny ? Sú to dve dosť odlišné veci.

Napr. 7 dňovú hladovku odporúčate robiť v II. a IV. mesačnej fáze. Lenže u všetkých vnútorných orgánov v tabuľke je len IV. mesačná fáza vždy v najnižšej mesačnej aktivite (k určitému orgánu), a II. mesačná fáza nie, tá väčšinou patrí ku "najnižšej mesačnej aktivite" vnútorných orgánov. Znamená to prakticky, že 7 dňový pôst je VŽDY najlepšie držať počas 4. mesačnej fázy ?

Alebo to znamená, že 7 dňové pôsty máme (ako je napísané v knihe) robiť v II. a IV. lunárnej fáze, a dopĺňať živiny máme v I. a III. lunárnej fáze mesiaca ? V tom prípade nechápem pojmu "nejniší a nejvyšší měsíční aktivita"...

Ďalej - čistiace čaje čistia, minerály asi do orgánov nedopĺňajú, keďže čistenie orgánov a dopĺňanie minerálov doň súčasne z jedného preparátu nejde (alebo ide ?)...čiže by sa asi mali piť v čase, keď určitý orgán chceme čistiť a nie vyživovať. Ale potom sa to "bije" s urinovou hladovkou, lebo tá sa má robiť počas fázy čistenia orgánu, a je len o pití vody a uriny, nie o pití čajov...

Ešte ma zaujíma, čo napr. obličky čistí (nedodáva živiny, ale čistí ich), a čo ich vyživuje (nečistí, ale vyživuje)... Lebo oba "preparáty" by sa asi mali užívať v rozdielne fázy mesiaca...

Ďakujem veľmi pekne \":-)\""

[u:h5px087l]Jej odpoveď[/u:h5px087l] : "Dobrý den,
vycházejte z denních aktivit orgánů , sedmi denní hladovka určitě neočistí organizmus je velmi krátká. Nejvyšší denní aktivity jednotlivých orgánů jsou: 01-3

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2014 6:04 pm 

Áno, som to ja, NOWOCAYN_2. Ale už nebudem prchký - budem si tu riešiť svoje, a nestarať sa do iných, lebo sa veľmi často nepohodneme. Už sa tu nechcem hádať, "vnucovať" svoje názory...

Nějak nemohu pochopit,proč nepíšete pod NOWOCAYN 2 a máte jiné jméno, když po každém příspěvku napíšete, že jste to vy.Jako by to někoho zajímalo.

PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2014 11:00 pm 

Kosican \":arrow:\" jj zelená uklidnuje...chápu \":mrgreen:\"
moc se těma návratovkama zabýváš! Každý má to svoje, nezbývá než vyzkoušet a pak nám sdělit tvoje pocity, lepší než teorie \":idea:\" Já jedu podle Pavla Máchy a jsem v poho, dělám saláty míchané z několika druhů zeleniny, třeba i 7, 8, citronová šťáva, jablečný ocet, česnek, křen, zázvor, oliv. olej a na začátku rozžvýkám kus zázvoru a polknu jen šťávu a na konci to stejné \":wink:\" a nic mi nechybí, koukám na pořady o vaření naprosto v klidu \":wink:\" a jak mě baví pořady o vaření, více jak cokoliv jiného \":mrgreen:\"

Ondra \":arrow:\" on to nepíše pokaždé, to je v jeho podpisu \":wink:\" najdeš v nastavení a můžeš si tam napsat co chceš, třeba i nějaký citát \":idea:\"

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 12:50 am 

Nickname : Takze zacinas navratovku rozzutym (zhltnuta len stava) zazvorom, ak som dobre pochopil ? \":-)\" On PEKNE nastartuje travenie.... Len...nedrazdi ta zazvor po hladovke, ked mas vsetko citlivejsie ? Moja predstava : Zaciatok navratovky - pozut maly kusok zazvoru, zhltnut stavu, a popijat masovy/masovo-kostny vyvar, nech ten vyvar tu stavu "splachne", nech nepodrazdi (ak by mohla).

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 1:47 am 

Ta te ale dobre zprazila Nowocayn ...."nejsem zvyklá na oslovování křestním jménem, nejsme v Americe, ale v Evropě"
To snad neni ani pravda toto ...to nema chybu! Priznavam se, ze z toho mam vanoce. \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" ...smich leci a ja budu zdrava jako ripa ...no kez by to byla pravda! \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

A jakto, ze ona tebe vubec nijak neoslovila? Ty ses ji copak ani nepredstavil? No co to je za moresy?

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 2:59 am 

Kosican87 píše:
.....Jej odpoveď : "..... Vše co chcete znát najdete v mé knize urinoterapie a nemoci. Nakonec vám chci říci, že nejsem zvyklá na oslovování křestním jménem, nejsme v Americe, ale v Evropě.
Zdravím dr, Partyková"

....Neodpovedala mi na otázku, takže ju ani nečítala poriadne, ....
Takže som tejto žene odpísal toto :
1. Vôbec ste mi neodpovedali na moju otázku...... takže "Ďakujem pekne"....

2. Ste trápna, Vaše ego svieti z Čiech až na Slovensko

3. Na staré kolená by ste si mohli zvyknúť na zdravú spontánnosť ľudí, a nebyť tak namyslená

4. Pochybujem, že pán Jaroslav Dušek by mal problém s tým, keby ho niekto oslovoval krstným menom, hoci aj keby mu niekto "cudzí" dokonca TYKAL, samozrejme v dobrom zámere (lebo je na rozdiel od Vás nad vecou), takže si od neho 6.12. na vašej spoločnej besede skúste zobrať príklad...

...

Kosicane, mozna ti odpovedela, i kdyz ne polopaticky. Napsala ti, ze vse co chces znat najdes v jeji knize. Pokud to tam vsechno opravdu je, tak ma pravdu ona. A jestli snad byla lehce trapna co se tyka toho osloveni, tvoje odpoved to mnohonasobne prekonala. Ja jsem ji kdysi taky psal, ptal jsem se na nejake detaily, ktere nemela podrobne napsane v knize. Chtel jsem to vedet kvuli zname, ktera si chtela urinoterapii vylecit rakovinu. Tenkrat mi dr Partykova odpovedela velmi rychle a velmi podrobne a pamatuji si, ze odeslala ten mail dlouho po pulnoci. Takze ja si ji na rozdil od tebe velice vazim pro jeji ochotu pomoct.

Co se tyka toho upozorneni jak to chodi v Evrope, osobne bych ti radil vzit si z toho radeji pouceni nez se urazet. At uz si o tom myslis co chces, kdyz budes obdobne psat zadost o praci nebo o cokoliv jineho, muze byt i takove osloveni duvodem, proc ti nevyhoveji.

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 10:35 am 

pv33 píše:
Kosicane, mozna ti odpovedela, i kdyz ne polopaticky. Napsala ti, ze vse co chces znat najdes v jeji knize. Pokud to tam vsechno opravdu je, tak ma pravdu ona. A jestli snad byla lehce trapna co se tyka toho osloveni, tvoje odpoved to mnohonasobne prekonala. Ja jsem ji kdysi taky psal, ptal jsem se na nejake detaily, ktere nemela podrobne napsane v knize. Chtel jsem to vedet kvuli zname, ktera si chtela urinoterapii vylecit rakovinu. Tenkrat mi dr Partykova odpovedela velmi rychle a velmi podrobne a pamatuji si, ze odeslala ten mail dlouho po pulnoci. Takze ja si ji na rozdil od tebe velice vazim pro jeji ochotu pomoct.

Co se tyka toho upozorneni jak to chodi v Evrope, osobne bych ti radil vzit si z toho radeji pouceni nez se urazet. At uz si o tom myslis co chces, kdyz budes obdobne psat zadost o praci nebo o cokoliv jineho, muze byt i takove osloveni duvodem, proc ti nevyhoveji.

Práveže V JEJ KNIHE SOM TO NENAŠIEL, a to som ju "elektronicky prelistoval" X krát... V jej knihe VôBEC NIE JE SPOMENUTÉ, či je pôst lepšie držať v dni s NAJVYŠŠOU mesačnou aktivitou, alebo v dni s NAJNIŽŠOU mesačnou aktivitou (viď tabuľka aj s mesačnými fázami). Pýtal som sa jej v podstate, že keď sa údajne 7 dňové pôsty majú robiť len v II. a IV. lunárnej fáze mesiaca, či automaticky potom ak je v najvyššej mesačnej aktivite v určitom období (na určité konkétne orgány) III. lunárna fáza mesiaca, či sa má vtedy predsa len robiť pôst (aj keď to nebude II. alebo IV. fáza), alebo či sa majú vtedy dopĺňať živiny pre určitý orgán (vitamíny, iné látky z bylín, korenín...), čiže či sa dajú podľa "hodností" typu "mesačná aktivita najnižšia", "mesačná aktivita najvyššia" nastoliť opatrenia - v jednom prípade držať hladovku, v druhom dopĺňať živiny, v jednom (ak nie hladovka) čistiť čajmi čistiacimi, v druhom dopĺňať živiny a riešiť silu orgánov nejakými technikami nepôstovacími.... TO V KNIHE NEMÁ SPOMENUTÉ - v súvislosti s pôstom. A to asi preto, lebo to nemala od koho odpísať (lebo tá kniha je len opisovanie, nakoľko som čítal aj od Gennadija knihu o hladovke, a mám oči)....
Jasné, že tebe odpíše - inak, keď ti odpisuje po polnoci, tak očividne NEDODRŽUJE biorytmológiu tela (nechodí spať pred polnocou, najlepšie do 22:00, ako sama hlása že by sa malo chodiť \":D\" \":D\" ), a navyše, odpisuje ti preto, lebo keďže si čech, tak si jej potencionálny zákazník. Takže s tým vážením si to nepreháňaj.... je to len OBCHOD \":)\"

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 10:37 am 

miram píše:
Ta te ale dobre zprazila Nowocayn ...."nejsem zvyklá na oslovování křestním jménem, nejsme v Americe, ale v Evropě"
To snad neni ani pravda toto ...to nema chybu! Priznavam se, ze z toho mam vanoce. \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" ...smich leci a ja budu zdrava jako ripa ...no kez by to byla pravda! \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

A jakto, ze ona tebe vubec nijak neoslovila? Ty ses ji copak ani nepredstavil? No co to je za moresy?

Ja som sa jej predstavil, "podpísal" som sa (ale to som tu nezkopíroval, nemusíte vedieť moje celé meno). To že ma neoslovila, to mi nevadí, vadí mi len jej namyslenosť, jej "váženosť" (čo je na smiech...), ale už o nej stačilo. \":)\"

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 4:48 pm 

Kosican87 píše:
Ja som sa jej predstavil, "podpísal" som sa (ale to som tu nezkopíroval, nemusíte vedieť moje celé meno). To že ma neoslovila, to mi nevadí, vadí mi len jej namyslenosť, jej "váženosť" (čo je na smiech...), ale už o nej stačilo. \":)\"

Ja jsem si to myslela, ze ty ses ji predstavil. Vypada to, ze ji tvuj mail dokonale rozhodil a hnev ji pak zatemnil mozek.

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 10:20 pm 

Kosican87 píše:
Nickname : Takze zacinas navratovku rozzutym (zhltnuta len stava) zazvorom, ak som dobre pochopil ? \":-)\" On PEKNE nastartuje travenie.... Len...nedrazdi ta zazvor po hladovke, ked mas vsetko citlivejsie ? Moja predstava : Zaciatok navratovky - pozut maly kusok zazvoru, zhltnut stavu, a popijat masovy/masovo-kostny vyvar, nech ten vyvar tu stavu "splachne", nech nepodrazdi (ak by mohla).

nikde jsem nepsal, že začínám návratovku zázvorem. Píšu, že jedu podle Pavla Máchy, takže víš jak začíná \":wink:\" Já píšu, že začínám jídlo a končím jídlo zázvorem \":wink:\" Jinak se zázvorem, česnekem jsem začal až 4. den kdy už můžeš i ovoce a do ovoce jsem začal nejdříve, to je lahoda \":P\" dokonce jsem risknul i jedno tropické, chtěl jsem vědět jestli a co to udělá, ale vybral jsem si jedno, které mám hodně rád a není kyselé, je to Kaki, takové hruško jabko \":)\" to s jablkem, česnekem a zázvorem nastrouhané a smíchané, mňam \":P\" jednou i jen 2 Kaki a zázvor a taky luxus \":P\" takže tak, ale zelenina mě naplňuje více než ovoce. \":idea:\" Od doby půlky návratu kdy už můžeš olej tak jedu ten zázvor jak jsem již popsal. Ráno vypiji 1 L vody a pak už ani nepiju, zelenina mi dává vody dost. Měřil jsem si i 2x Ph v 16. den návratovky odpoledne, 1. měření cca 16:30 h a druhé později s dalším močením, už nevím přesně a obě 7,4 takže jsem byl spokojen \"8)\"
Průběh půstu ještě dodám jak jsem sliboval na začátku, ale chci to s fotkou konce návratovky, tak pak to sesmolím \":wink:\"

PříspěvekNapsal: stř pro 03, 2014 1:27 pm 

Mám otázku...
Svoj najbližší pôst na konci decembra či začiatkom januára si predstavujem takto : Deň pred 7 dňovým urinovým pôstom si chcem po asi pol roku spraviť očistu pečene (oliv. olej + citr./grep. šťava, viete ktorú myslím...). JE TO MOŽNÉ ? Nežiada si taká očistá na druhý deň konzumáciu potravín ? Môže hneď po očiste pečene nasledovať (7 dňový) urinový pôst ?
Ďakujem pekne za odpoveď.

PříspěvekNapsal: stř pro 03, 2014 4:28 pm 

Kosican87 píše:
Mám otázku...
Svoj najbližší pôst na konci decembra či začiatkom januára si predstavujem takto : Deň pred 7 dňovým urinovým pôstom si chcem po asi pol roku spraviť očistu pečene (oliv. olej + citr./grep. šťava, viete ktorú myslím...). JE TO MOŽNÉ ? Nežiada si taká očistá na druhý deň konzumáciu potravín ? Môže hneď po očiste pečene nasledovať (7 dňový) urinový pôst ?
Ďakujem pekne za odpoveď.

Na zacatku pustu a na konci jaterky je dobry vycistit streva. To by slo spojit, takze rekneme v sobotu zacit jaterku, dokoncit ji v nedeli a v pondeli rano dat sanku, snist jeste prvni ryzi s maslem, to vidim jako povinne, a zacit pust. A pripadne jeste dat vecer klystyr. Tak bych to mozna udelal ja. Vetsinou delam na zacatku pustu sanku a pak jim jeste ryzi s maslem a nasleduje pust. Dalsi ryzi s maslem uz vynechavam. V pohode to funguje, ale jak moc to je nebo neni dobre tezko rict. I kdyz dam tu jednu ryzi, stejne citim, ze to je lepsi nez sanku nedelat. A kdyz to je po jaterce, tak sanka vycisti to co po jaterce zustalo ve strevech.

PříspěvekNapsal: stř pro 03, 2014 5:12 pm 

pv33 píše:
Na zacatku pustu a na konci jaterky je dobry vycistit streva. To by slo spojit, takze rekneme v sobotu zacit jaterku, dokoncit ji v nedeli a v pondeli rano dat sanku, snist jeste prvni ryzi s maslem, to vidim jako povinne, a zacit pust. A pripadne jeste dat vecer klystyr. Tak bych to mozna udelal ja. Vetsinou delam na zacatku pustu sanku a pak jim jeste ryzi s maslem a nasleduje pust. Dalsi ryzi s maslem uz vynechavam. V pohode to funguje, ale jak moc to je nebo neni dobre tezko rict. I kdyz dam tu jednu ryzi, stejne citim, ze to je lepsi nez sanku nedelat. A kdyz to je po jaterce, tak sanka vycisti to co po jaterce zustalo ve strevech.

To by už na mňa bolo príliš... Radšej si dám 3-4 klystíry na druhý deň po očiste pečene a nebudem už nič jesť, ako si dať po očiste pečene na druhý deň jednu šanku a za ňou ešte zjesť ryžu... To už by boli pred pôstom dva dni prakticky bez jedla, lebo zmes oleja so šťavou sa ako jedlo nepočíta, a ryža s maslom, to bude pre mňa stašne málo... Myslím, že ranný výplach žalúdku v deň začatia pôstu (pôst vlastne začne už večer, lebo posledné "jedlo" bude olej so šťavou) + také 3-4 dvojlitové klystíry urobia svoju prácu takmer ako šanka, rozdiel bude minimálny.
Hoci áno, to čo si navrhol bude o čosi efektívnejší štart - ale so spomínanou nevýhodou pre mňa.
Navyše, veľmi mi vyhovuje začínať pôst podvečer/večer, pred spánkom.

Už len neviem, kedy pôst začať - či 28.12. 2014 (II. lunárna fáza mesiaca ... 7 dňové pôsty sa odporúčajú podľa Malachova v II. a IV. mesačnej fáze)
alebo 05.01. 2015 (III. lunána fáza mesiaca - v tomto období (začiatok roka 2015) tejto lunárnej fáze mesiaca by to bola NAJVHODNEJŠIA DOBA na očistu obličiek a močového mechúra + veci okolo toho)

Poradí mi niekto, čo si mám vybrať ? Lebo podľa čínskeho kalendára bude práveže II. a IV. lunárna fáza mesiaca v tomto období (december/január) najmenej efektívna na očistu obličiek a močového mechúra v tomto zimnom období...
Preto som trochu v pomykove, lebo si chcem vybrať ten najlepší čas na spomínanú očistu formou urinového pôstu...

PříspěvekNapsal: pát pro 05, 2014 11:46 am 

kašli na kalendáře a hlavně jdi do toho, já taky nechtěl čekat až do příštího roku \":!:\"
Načteno máš dost, tak už se neboj, trošku mi to připadá, že se bojíš \":wink:\"
nemáš čeho \":!:\"

PříspěvekNapsal: pát pro 05, 2014 11:56 am 

Nickname píše:
kašli na kalendáře a hlavně jdi do toho, já taky nechtěl čekat až do příštího roku \":!:\"
Načteno máš dost, tak už se neboj, trošku mi to připadá, že se bojíš \":wink:\"
nemáš čeho \":!:\"

Ale kdeže, nemám sa čoho báť, jeden 7 dňový urinový pôst mám už za sebou, uskutočnený od 19:00 dňa 17.11. do 08:00 dňa 24.11., tento rok \":-)\"
Takže pôjdem do toho teda 28.12., na Silvestra aj tak budem doma s mamkou 1+1 \":D\" \":D\" (mne to vyhovuje), pripijem si čistou vodou na Nový rok.
A po pôste hneď nabehnem na mumio. Dám jednu kúru (25 dní), 10 dňovú pauzu, druhú kúru (25dní), a niekedy okolo obdobia po jej skončení si dám ďalší 7 dňový uinový pôst, čiže niekedy v marci. Pomedzi to také dve, tri 36 hodinové pôsty.
V lete by som rád dal 10-tku, možno 14-tku (ale tam pôjde o psychologický problém - bojím sa príliš schudnúť - z hľadiska estetiky...uvidí sa...). Pri 10-tke by som dal 3 dňovú návratovku, pri 14-tke 4 dňovú.
Ale to je zatiaľ hudba budúcnosti.
Takže hurá do ďalšej sedmičky...ale až koncom mesiaca... Ja by som si z toho rád spravil 10-tku... Ak budem aj vtedy nezamestnaný (momentálne som nezamestnaný \":?\" ), tak by som chcel ísť do 10-tky... Ale ako vravím, uvidí sa....
Inak, asi je to čudné, ale ja sa neviem dočkať hladovky. A 3 dňovú už nechcem NIKDY... To je tá najhoršia \":D\" \":D\" \":D\"....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]