jiddu píše:
sice ovsena kasa ma malo sacharidov, ale ako pan Jarda dost casto spominal, tak sa v nej nachadza mnozstvo plesni. Dalej by som tabulku urcite doplnil o topinambury. Dr.Coy si ich nevie pri kvasinkovej diete vynachvalit, teda ich povazuje za uplne bezproblematicke a ma ich zaradene medzi potraviny, ktore mozme jest neobmedzene...kazdopadne ja nie som az taky optimista, ale aj tak, ak si dal zemiaky do kategorie c.3, tak topinambury by si zasluzili byt kategorii c.2. Dalej cokolady. Je rozdiel, ak si kupis cokoladu s kakaom nad 70 percent, kde je menej cukru ako ked si kupis pod 70 percent kakao, kde cukor je v poradi zloziek na prvom mieste. minule som pozeral 90% tmavu cokoladu a ta mala cukor na uplne poslednom mieste za vsetkymi zlozkami. podla mna ta alebo raw cokolada s neprazenych bobov by sa kludne vmestila aj do kategorie c.3, teda v primeranom mnozstve. dalej alkohol. je rozdiel vypit pohar piva alebo pohar cerveneho kvalitneho vina. podla mna v obmedzenom mnozstve by sa vino zmestilo aj do kategorie c.3.
a tiez by ma zaujimalo, ze kde by sa zaradili ryby s konzerv na ktorych je napisane, ze su chytene v mori a su balene bez konzervacnych latok...
Díky velice za tipy. Topinambury jsou skvělá potraviny ale mají stále velký obsah sacharidů, podle mne pomezí 2 a 3, ale souhlasím s tebou a dal jsem do 2.
S čokoládou je to bohužel tak že v drtivé většině čím větší obsah kakaa tím více cukrů a to proto, aby se kompenzovala hořká chuť kakaa. Pokud si vezmeš milku s hromadou mléka a lecitinu tak tam bude na 100 g cca 30-40 g cukrů. U vysokoprocentních čokolád to bude polovina.
Jedině řešení je čokoláda slazená stévií nebo xylitolem. Už jsem měl a je výborná, cenově však dost vysoko.
Alkohol jsem nedělil, ten je prostě při candidě nevhodný zcela. Jednak člověk s kandidózou má slušnou hladinku i když nepije a játra tedy dostávají zabrat tak jako tak.
Pivo ... obsahuje kvasinky, plísně a často i klasický cukr.
Víno - bílé je většinou se slušným obsahem cukrů, červené je často s plísněmi, které mají už hrozny po sběru.
Možná malý panáček tvrdého ,ale tam jsme opět u toho, že kvasinka v těle produkuje alkohol sama od sebe a další tam přidávat je kravina.
Pro mne tedy jasně kategorie téměř nevhodná. 4 jsem dal s přihmouřením oka:)
Ryba i kdyby byla sebelepší z krásného oceánu a vychovaná s mořském klášteře plném lásky a meditačního souznění, tak se z ní za měsíce a roky v plechovce stane potravina druhého řádu, často i přes plechovku s mikroorganismy uvnitř. Nemluvě o dalších efektech.