BloodyJack píše:
Dobrý den, Jardo.
Kolagen, co mi od Vás přišel asi před dvěma týdny vypadá zcela jinak, než ten před několika měsíci. Tenhle je hrubší, nemá čistě bílou barvu, ale spíš zažloutlou, trochu jinak voní, ale chuť je víceméně podobná. Je to v pořádku?
Další otázka, dočítám se, že je asi 12 typů kolagenů, některé zdroje uvádí i více, pro stavbu tkání a chrupavek vyzdvihují kolagen typu I a typu II. Dá se někam zařadit ten Váš?
Dočetl jsem se, že kolagen je složen z aminokyselin a v těle se z nich vyrábí za pomoci kyseliny askorbové. Jednou z těchto aminokyselin je Lysin. Vy radíte míchat Kolagen s Lysinem, nestačilo by však dodávat buď jen kolagen nebo Vit. C + Lysin? Lysin si prý naše tělo neumí samo vyrobit a získáváme ho jenom z masa, nevíte jak je to s dalšími aminokyselinami potřebnými pro tvorbu kolagenu: glycin, prolin? Z čeho je získáváme?
Uvádíte, že je dobré míchat s kolegenem Ca a Mg, MSM, lysin, C. Chci pro tátu udělat co nejvhodnější směsku proti artroze. Co byste mi navrhl a v jakém poměru? Mám trochu guláš v důležitosti jednotlivých přísad které navrhujete. A může se to všechno smíchat a udělat si svůj práškový ArtroDrink? Co jedlá soda, nebyla by tam vhodná pro snížení kyselosti vitaminu C?
Budu rád, když mi alespoň něco vyjasníte, děkuji předem.
Ano, to je pravda, je jiný a také je to v nabídce uvedeno. Původní dodavatel totiž brutálně zdražil a nezbylo nic jiného než najít nového. Kvalita je, jak správně píšete, prakticky identická a cenu tak bylo možné zachovat. Na kvalitě je důležité jak vypadá po rozpuštění ve vodě a zde evidentně docílíte naprosto čirou tekutinu, což je známka dobré kvality. Typově ho zařadit nedovedu, to výrobce neuvádí. Proč zkoušet zda si ho vyrobíte, nebo ne, když je levný a dá se snadno dodat, stejně jako další uvedené látky. Pochopitelně by asi bylo vhodnější ho dodat stravou, ovšem v dnešních podmínkách to až tak jednoduché není, vše je kontaminované a vitamíny skoro v ničem, jak pak chcete zajistit ty potřebné dávky. Pokud jde o směs, tak vápník vám v tom je celkem k ničemu bez dostatku déčka a vitamínu K2, což je jiná kapitola, jinak to můžete udělat jak uvádíte a já sám vyrábím a mohu i dodat tablety kde je 10 dílů kolagenu, 5 dílů MSM a 3 díly céčka, což funguje velice slušně a cena je 450,-Kč kilo. Ostatní můžete přidat v průběhu dne, to nemusí jít do těla naráz.