Jarda píše:
To je pravda a pokud vůbec do vody něco lze přidávat, tak v prvních dnech čerstvou citrónovou šťávu na sražení kyselosti, aby vám nebylo blbě. Začínat bez tréninku 7 denním půstem asi není zrovna rozumný nápad, určitě to zkoušejte postupně od jednodenních půstů.
Pane Jardo, tak už s manželem držíme půst 11. den. Vím, že jste mi radil začínat od krátkých půstů, ale manžel to kvůli nemoci nechtěl odkládat a nenechal si to vymluvit. Já jsem se připojila víceméně ze solidarity, ale mám za sebou jen 1 jednodenní půst. A mám na Vás spousty otázek:-)
Protože mě od 9. dne půstu večer nepříjemně bolí břicho v nadbřišku (ale dá se to vydržet) a 10. den mi bylo kromě toho i trochu na zvracení, chtěla jsem se Vás zeptat, čím by to mohlo být. Teprve od 7. dne si obden dělám vždycky večer klystýr z uriny. Je pravda, že se mi už 2x stalo, že jsem nedokázala úplně odvzdušnit hadičku při klystýru a nervově jsem to nevydržela a prostě klystýr aplikovala i s těmi bublinami. Může to být tím? Nebo je možné, že jsem tak zanešená odpady, že ten klystýr obden nestačí? Také mě napadlo, jestli teprve od 9. dne nepřišla ta krize a endogenní výživa, protože do té doby jsem se cítila úplně fit. Zdá se mi, že obecně moje tělo na všechno reaguje pomaleji a jinak (mám totiž pořád hrozný hlad) než u ostatních. Je to možné?
Pak jsem se chtěla zeptat, jestli mi půst pomůže od tuku ze ztučnělých jater - podle dr. jsem na hranici a podle něho se s tím vlastně nedá nic dělat, jen omezeně pomocí diety.
Protože jsme zjistili, že destilka je pro nás nepitelná, kupujeme kojeneckou vodu v plastových lahvích. Ale bohužel i ta mi už leze krkem a to bude asi nejspíš důvod ke konci mého půstu. V práci mám jen mírně perlivou vodu a ta je snesitelnější - vadí těch pár bublinek? Jaký to má vliv na půst? A je možné při návratovce si dát do vody aspoň šťávu z citronu?
Netušila jsem, že to vydržím tak dlouho a proto jsem se ani na začátku nevážila. Ale manžel se váží každý den ráno. Když měl dovolenou (to jsme s tím začali), tak hubnul asi 1 kg denně, pak asi 300 g. Ale sotva začal chodit do práce (pracuje rukama), už je to zase 1 kg. Co si o tom myslíte, je to tím, že se víc nadře?
Kdybyste měl čas, ráda si přečtu Vaši odpověď. Moc Vám děkuji, Jitka