Dnes som myslel, že zomriem...........
Predčasne som ukončil 84 hodinovú polosuchú hladovku (vodné procedúry dovolené, až na pitie a klystýry), v čase 70 hodín.
Dôvod ? Celkom závažný. Skôr než ho rozpíšem, napíšem čo som si uvedomil....
ĽUDIA SÚ RôZNYCH KONŠTUTÚCIÍ, A TAK SA AJ SUCHÁ/POLOSUCHÁ HLADOVKA U KAŽDEJ KONŠTITÚCIE MUSÍ VYKONÁVAŤ INAK.Mám za sebou 2x 84 hodinové suché hladovky (asi január a apríl ?), NEBOL ŽIADEN PROBLÉM, všetky som dokončil, bez strachu o život, bez vyčerpania, bez zdravotných problémov. Paradoxne, polosuchá hladovka s horúcimi kúpeľmi 2x denne mi UBLÍŽILA.....
Dôvod ? ....
Ja hlupák som zabudol na to, že horúci kúpeľ ODOBERÁ telu vodu..........A keďže suchý/polosuchý pôst nedovoľuje piť ani klystýrovať, tak som nemal ako doplniť tú vodu do tela, ktorú mi kúpeľ VZAL.......
PRETO DôLEŽITÉ UPOZORNENIE : : Keď ste konštitúcie "VIETOR", teda zadržiavate v organizme MINIMUM vody (preto málo vážite, a máte málo tuku), a máte už nejaké skúsenosti s hladovkami môžete skúsiť suchú/polosuchú hladovku, ALE BEZ KÚPEĽOV, aby ste nestrácali vodu, lebo jej stratíte VIAC, než váš organizmus unesie....... V prípade že vám bude zima, vystačte si s teplou 1-2 minútovou sprchou, a radšej ju v tomto prípade nezakončujte studenou (k tomu sa vrátim...)...
A čo sa mi dnes vlastne stalo ? ........
Okolo 70-tej hodiny suchej hladovky (ktorej predchádzalo 36 hodín urinovej, takže som sa zavodnil, ale v ten deň sa aj kúpal v horúcom kúpeli, takže sa aj "odvodnil"...
) som si robil horúci kúpeľ, s himalájskou soľou a troškou vitamínu C...... Dva dni pred tým som si urobil jeden horúci kúpeľ, a deň predtým som si robil dva kúpele, pri tom druhom večernom som cítil tŕpnutie tela, ale neprikladal som tomu dôležitosť, nebolo totiž dostatočne "alarmujúce".... ... Po každom horúcom kúpeli som si dal asi 45-60 sekundovú studenú sprchu (najstudenšia voda aká šla), ako to mám
V BEŽNÉ DNI PO KÚPELI vo zvyku. Lenže v tie bežné dni nie len že jem, ale aj
PIJEM. Dnes, počas polosuchej hladovky, ma však horúci kúpeľ SILNO DEHYDROVAL. Až tak, že som sotva došiel do izby, s od vody neutretým telom, ktoré začalo riadne tŕpnuť...... ... Tŕpli mi ruky, nohy, lýtka sa mi dotýkali stehien (samé od seba sa tam "napučili"), prsty na rukách vystreté zovreli (palce sa mi zovreli medzi ukazovák a prsteník, nešlo to "odpojiť"...), stŕplo mi aj brucho a tvár.......
KUPODIVU, dýchalo sa mi dobre, a srdce podľa pocitu bilo NORMÁLNE. ... Skúsil som si sadnúť, ale radšej som si znova ľahol, a asi 5 minút čakal....čakal s pocitom "to prejde, Marek....neboj sa...".... Lenže potom sa to začalo stupňovať, a už mi začali tŕpnuť aj oči. Chytil som mobil ktorý som mal pri sebe na posteli, resp. som sa o to pokúsil, ale zovreté prsty mi nedovolili ho chytiť....
BÁL SOM SA O ŽIVOT, a všetko som "vsadil" na jednu "kartu"......Podarilo sa mi stŕpnutému dostať sa do kuchyne, nejak chytiť pohár (keby sme nemali pohár ss uškom, ...radšej ani pomyslieť, lebo len tak sa mi podarilo uvoľniť prsty...), a nabral som si hnusnej (v ten moment BOŽSKEJ), no ZÁCHRANNEJ vody priamo z kohútika, asi 2dcl.... Jeden dcl som vypil priamo v kuchyni, potom sa rýchlo stŕpnutý "dotackal" do postele, a vypil druhú polovicu vody.....V priebehu 5 sekúnd som cítil, že tŕpnutie pomaly ale isto ustupuje, prsty na rukách sa začali uvoľňovať, tvár prestala tŕpnuť, aj nohy, brucho..... Za asi 15 minút som vstal z postele, a šiel pomaly vypiť, už nestŕpnutý, 5dcl vody (odstatej, kvalitnej), kde som dal 2 štipky soli, a nakvapkal tam fytominerál, pre čo najlepšiu "hydratáciu" a doplnenie minerálov, ktoré som v tých kúpeľoch spolu s vodou stratil (začínam pochybovať, že horúca kúpeľ s himalájskou soľou dodáva minerály, keď po kúpeli som ľahší než pred ním...asi by tá voda NEMALA byť taká horúca, lebo horúca človeka "odšťaví"...)......
MôŽEM ĎAKOVAŤ "BOHU", ŽE TO NECHYTILO SRDCE..........Inak by som tu už asi nebol.........A ĎAKOVAŤ SEBE, že som sa dotackal do kuchyne, plný strachu z toho, že to neprežijem (bol som sám doma, nevedel som ani vytočiť číslo stŕpnutý, panika....)......
ĽUDIA, SUCHÉ/POLOSUCHÉ PôSTY NIE SÚ ZLÉ, LEN VEĽKÝ POZOR NA MOŽNÚ DEHYDRATÁCIU - RADŠEJ SA NEKÚPTE, LEN SA SPRCHUJTE (pri polosuchom pôste).......PLATÍ TO PRINAJMENŠOM PRE ĽUDÍ, KTORÍ TAK ČI TAK MAJÚ MÁLO VODY V ORGANIZME. ČLOVEKU KTORÝ MÁ V TELE VODY (či vody a tuku) DOSŤ, TOMU BY SA PRAVDEPODOBNE NIČ NESTALO...
Nechcem nikoho odhovárať od suchých/polosuchých pôstov, ja sám si dám ďalší 84 hodinový, niekedy v januári či februári (dovtedy pár 36 hodinových, BEZ kúpeľa). LEN NEUROBTE CHYBU, AKÚ SOM UROBIL JA. Mám dojem, že si začínam viac vážiť život, myslím, že dnes som bol najbližšie možnej smrti za svoj život, už som sa takmer zmieroval s tým, že zomriem.
NAŠŤASTIE SA TAK NESTALO, A JA VIEM, V ČOM SOM UROBIL VEĽKÚ CHYBU : NEREŠPEKTOVAL SOM TŔPNUTIE TELA PRI KÚPELI DEŇ PREDTÝM, ANI DNES, A EŚTE SOM TO "ZABIL" STUDENOU SPRCHOU NA ZÁVER, KTORÁ MI UŽ ÚPLNE PSôSOBILA V TENTO [u]NEVHODNÝ MOMENT PROBLÉMY S TLAKOM Z DEHYDRATÁCIE....[/u]........ Potom sa to tŕpnutie znásobilo, a ja som sa skoro posr*l od strachu........
HLADOVKÁM/PôSTOM ZDRAR, ALE TROCHU VIAC S OBOZRETNOSŤOU, OPATRNOSŤOU, POČÚVAJTE SVOJE TELO, A POUŽÍVAJTE AJ ROZUM (ja som teraz nepoužil)......