Vševěd píše:
To si pleteš, Atkinson byl zastáncem tuku, určitě netvrdil, že se má získávat energie štěpením bílkovin... Acetonový dech při Kwasnievského dietě určitě nehrozí, protože sto gramů sacharidů na den
nikomu neumožní upadnout do ketózy, Kwasnievského dieta je zmršenina low-carb diet navíc s úmyslným se vystavováním nasyceným tukům, až budeš mít konečně hotové ty testy, můžeme se bavit dál, protože zjistíš, že máš vysoký cholesterol a pak přijdeš na to, že cpát se ovarem není to pravé ořechové...
Prečo tu píšeš o Atkinsonovi, o ktorého živote nič nevieme ??? ... Čo ak nedodržoval čo písal ? Čo ak konzumoval príliš malé množstvo tukov, príliš veľa mäsa (aj salámy, šunky), atď.... + rôzne INÉ faktory v živote...
O kom vieme veľa ? O MONGOLOCH napríklad... o tých TRADIČNÝCH, ktorých priemerný vek silne znižujú tí "domestikovaní", ktorí prešli na veľa sacharidov, a tak, ako Kwasniewski neodporúča v žiadnom prípade prejsť z vysokotukovo-nízkosacharidovej stravy naspäť na vysokosacharidovú (mongoli síce nepešli naspäť tak, ako napríklad európania...), tak oni sú toho určitým príkladom, a rapídne znižujujú priemerný vek mongolov... lebo urobili tú najväčšiu dietárnu chybu - samozrejme Z NEVEDOMOSTI.
A myslíš, že eskimáci, mongoli...trpia acetónovým dychom ? ... Ak mi nájdeš nejaký článok kde sa to píše, tak ti dám za pravdu.
Mne sa stačí pozrieť na dokumenty o mongoloch, na ich kondíciu, výzor (nie sú síce fešáci a fešandy na naše pomery - ja ale hovorím o koži, atď...), chrup (čiže aj kosti...)...
A nepotrebujem kašľať na mongolov, a trepať si "pred oči" nejakého Atkinsona, o ktorom nič nevieme, vôbec nič.
A ten 117 rokov žijúci... nejaký vitarián, myslím, že zakladateľ toho štýlu v Amerike.... KDE SÚ DôKAZY ??? Ten kto tomu chce veriť, ten po dôkazoch ani nepátra... že ?
Je ľaké uveriť tomu, čomu chceme uveriť. A je ľahké niekoho vek radikálne "roztiahnuť" + je ľahké prezentovať určitý výživový smer osobou, ktorá sa (udajne) dožila skutočne vysokého veku, a v podstate bola osobou, ktorá ten konkrétny výživový smer doniesla do povedomia širokej verejnosti...
A ešte niečo, vo štvrtok idem už na 100% na odber krve (sľúbil som sestričke, odoberie mi po ležiačky...vydržím to, sakra...) - na testy HDL/LDL cholesterolu z krve + všetko okolo toho. Hneď ako bude výsledok, preskenujem (bude musieť mama v práci, aj skener doma nemám)... alebo odfotím ? ... Uvidím podľa kvality fotky...
dieta