Kosican87 píše:
Hladovku, ktorá mala trvať 14-15 dní, som ukončil doobeda, 4.1., čiže trvala len 7 dní a ukončil som ju ôsmeho dňa..... Dôvod ? Deň predtým som sa bavil na tému "návratovka" ,v mrazničke som mal bio bravčové kosti obalené mäsom, a večer 3.1. mi začalo prvý krát počas tejto hladovky škvrkať v bruchu.... Ráno mi už v bruchu neškvrkalo, ale na základe toho, že táto hladovka mala efekt 11 dňovej (lebo v nej bolo 60 za sebou nasledujúcich hodín suchého pôstu, čo sa rovná asi 4 dni mokrého pôstu), som sa rozhodol ju končiť a uľahčiť si to tým, že som aj tak postúpil, lebo to bola proste EFEKTÍVNEJŠIA 7 dňová hladovka ako v novembri..... Navyše ma k tomu primeli ešte dva dôvody ... 1. Od prvej 7 dňovej hladovky ukončenej niekedy 25.11. som do začatia druhej 7 dňovej (ktorá mala byť 14-15 dňová, čo sa kalendárnych dní týka) začatej 28.12 nepribral späť svoju plnú váhu = 80kg. Pribral som zo 72 len na 78, a to som tiež počas (mierne) a po hladovke (viac) cvičil a dostatočne jedol.... Takže túto skôr než som pôvodne plánoval ukončen hladovku som skončil skôr aj z dôvodu, že som ju začal z nižšej váhy - z váhy, akú som nemal asi 4 roky...z doby, keď som mal menej svalov než mávam obvykle.
Ďalší dôvod bol, že mi 4.1. prišla po dlhých mesiacoch domov zo zahraničia sestra, ktorá na moju hladovku nebola ani pripravená a zdieľa so mnou (a mamkou) domácnosť.
Postreh z hladovky : Cítil som sa počas nej PRÁZDNY, a to PRÁZDNO ma ničilo, posledné dva dni.
S hladovkami POKRAČUJEM, ale už umiernenejšie, a neviem kedy prekonám 7 dňovú (čo sa kalendánych dni týka) hladovku....
Problém so žalúdkom alebo s niečim pri ňom (neviem čo to občas bolí, či páli...) mám STÁLE, našťastie to nie je väčšia bolesť, a nie je to vždy, nepomohli ani dve 7 dňové hladovky, ani (zatiaľ) jedno vybraté balenie MUMIO (mám ešte dve), ani jogínske asány, ani vnútorná masáž tráviacich orgánov, ani rôzny iný detox........JE TO NIEČO ENERGETICKÉ.... Aspoň sa mi ale počas hladoviek regenerujú bunky vnútorných orgánov, v prvom rade tráviacich, takže to aspoň nejak-tak VYKRYJEM....
Som rozčarovaný, myslel som, že budem mať po tráviacich problémoch, ale je úplne jedno či by som zjedol ovocie a zeleninu, obilniny, alebo mäso s tukom, jemno-mierne pálenie v žalúdku či slabý "knedlík v krku" si robí čo chce, niekedy bolí, niekedy nie...
Mám dojem, že na to nepomáha ani zázvor, ani jablčný nepasterizovaný ocot, ani nič, a keď to pomôže, tak občas....Niekedy je 2 týždne od toho pokoj, niekedy to trvá dva týždne denne.....
Najviac by mi pomohli štipľavé papričky, ale som konštitúcia VIETOR, a v zime je vietor ešte VIAC podráždený, a chilli papričky ho PODNECUJÚ...Takže ak nechcem aby sa mi vysúšala koža na tvári, štipľavé môžem tak možno raz za 3 dni....
K*rva, neviem čo ďalej, je to sklamanie....................Asi mi ostáva popri staraní sa o zdravie začať riešiť duchovné/duševné príčiny svojho problému s trávením.............lebo hladovky mi pomáhajú jedine regenerovať tráviacu sústavu (+ iné benefity hladovky), ale neodstraňujú problém, ktorý tkvie v energetike.......Aspoň 7 dňové nie....
OD HLADOVIEK ALE NIKOHO NEODHOVÁRAM, JE TO SUPER VEC, POKRAČUJEM S HLADOVKAMI DO KONCA ŽIVOTA. Len - konkrétne moje problémy by vyriešila možno až 21 dňová hladovka, alebo dlhšia... Na to sa ale necítim, a už vôbec nie v zime (ako konštítúcia VIETOR, ktorá zimu znáša najhoršie, hoci to viem vykryť mastnými a bielkovinovými jedlami, ktoré ma "zoceľujú", a znášam ju lepšie ako keď som tak nejedol v minulosti).
Alebo by moje problémy vyriešila konečne práca (nie šunt na polovičný za pár Eur mesačne), láska ...... a SPOKOJNOSŤ ??? ..... TOTO HLADOVKA NEVYRIEŠI...........
Reagujem na trochu starsi prispevok, ktory som si precital az teraz.
Energeticke a duchovne problemy riesi az 40 dnova hladovka. Minimalne 21 dni by teda bola potreba, a niekde medzi 21-40 skoncit, alebo sa dostat cez 40. Inak to iste moze spravit aj vela jedniciek, respektive jedenie raz za den pocas niekolkych rokov. Cize 40tka moze poriesit to, co stovky mini-postov pocas 5 rokov. V tomto pripade by som volil radsej 30-40 dnovy dzusovy post, ktory sa znasa lepsie, nez hladovka cez 7 dni. Vela ludi sa nevie dostat cez 7 dni, vela dokonca ani na 3-ti den. Tento dlhodoby dzusovy post (treba sa dostat tak aspon cez 20 dni), by to mohol zlepsit. A takyto 21-40 dnovy dzusovy post by sa dal robit az 2x do roka.