Pavel Veselý píše:
Doporučuji pročíst vlákno o optimální výživě a Kwašnievského dietě.V podstatě je to čistá protikvasinková dieta.Držel jsem ji týden a zbavil se tak ohromného množství kvasinek a dá se tam i něco pochopit o metabolismu tuků.Po týdnu jsem si ji přetvořil do racionální verze která je v souladu s těmito stránkami a jsem celkem vyléčen.
jsem sportovec takže moje dávky živin jsou:sacharidy 100g,bílkoviny 100g,tuky 200-250g
zdroje sacharidů-grepy,řepa,mrkev,kefír,jáhly,pohanka
zdroje bílkovin:vejce,kefír,ořechy,sýry,kachní maso,teď kapr,občas ovar,proteinový doplněk pro sportovce
zdroj tuku:olivový olej,sirná patlanina,rybí olej,máslo,občas sádlo,ořechy a semena,kefír vyráběný ze 30ti %ní smetany,kokosový olej
zbytek jídla je jakákoliv nesladká zelenina syrová i vařená v jakémkoliv množství a když mám peníze na hodně zeleniny tak šťávy z nesladké zeleniny.
Výsledek této mé stravy cca po měsíci a půl je ploché břicho,úplné odstranění nadýmání,zmizení chronických bolestí břicha se kterými si nevěděl rady žádný mudr(sono a gastro v pořádku),PH běhá jak má a když ne tak přidám víc okurek,stolice podle p. Jardy(ušetřím i za hajzlpapír).
těch sacharidů a bílkovin tam mám tolik proto že sportuju 10-15 hodin týdně takže to spálím a na kvasinku nic nezbyde.
hlavně je třeba se naučit počítat sacharidy,měl jsem ze začátku váhu ale teď už to jde od oka např:
1 grep 20g sacharidů
1 větší mrkev 20g sacharidů
1 střední řepa 20g sacharidů
1 l kefíru 40g sacharidů
půl hrnku jáhel nebo pohanky 100g sacharidů-POZOR celodenní dávka-když to chci sníst v 1 den tak nejím mrkev řepu kefír ani grep.
kdybych nesportoval tak jdu se sacharidy klidně na 50g denně protože to by měla být dávka kterou za den spotřebuje mozek,tělu stačí jako energie tuk.
Prvních 14 dní mi bylo skutečně zle ale ustupující chronické bolesti břicha mě utvrzovaly že jsem na správné cestě.Teď už jsem si na tuto dietu zvykl a funguju normálně.Váha neklesá ani nestoupá a sportovní výkonost se spíše zvedá protože dělám vytrvalostní sporty kde jde převážně o spalování tuku.
Ale HLAVNĚ jsem rád že nemám ty bolesti břicha a prdění.
To máte pěkné výsledky a je krásně vidět, že stačí problém pochopit a je po problému, což je vlastně jediný důvod, proč jsou lidé nemocní.