Margareta píše:
Dakujem za odpoved. Tie horke caje, to je vyborny napad.
Tak to Vas obdivujem pan Zajicek, vydrzat tak dlho iba na tekutinach. Pan Zajicek, keby Ste este taky mily, napisali by Ste mi prosim aj konkretne co jete (medzi 15-17:00 a okolo 19:00). Dakujem vopred.
Ono tam není co obdivovat, já bych to snad ani tak nedělal pokud bych měl v průběhu dne čas na jídlo, ale protože nic nestíhám tak si tímto režimem ušetřím spoustu času na jiné činnosti. Nakonec staří Římané jeli pouze jednou denně a to večer a asi jim to svědčilo. Pokud jde o to co jím tak to já vůbec neřeším, co manželka připraví to jím. Takový obecný zimní rámec je to první jídlo polévka ale hodně hutná tedy skoro spíše kaše dost často zelenina a luštěniny doplněné kolagenem a druhé jídlo nějaká pseudoobilovina s orestovanou zeleninou v poměru cca 1:1 a občas trochu masa, ryba nebo vajíčko ale to rozhodně ne denně, vejce tak dvě za měsíc. V letním období kdy se člověk zahřeje i bez tepelně upravených jídel daleko více zeleniny a méně těch kalorických složek stravy tam se to hodně podobá tomu jídelníčku který jsem dával jako příklad na hlavních stránkách. Podle mě by člověk měl jíst tak aby strava v zimním období ohřívala a v letním chladila.