Mat píše:
Dnes ráno som si dal na rnajky jahody, čerešne(velmi zrelé, velké mimoriadne chutné), a sušené brusnice.
Bola to velká chyba? Viem, že ovocie može kandidu stimulovat pozitívnym smerom a mna negatívnym, ale odolat tomu ovciu je ťažké. Tie laktobacily dávam teraz tieto "reuteri". Nemusím dávat aj "acidophilus" súčasne?
Lekár mi povedal, že tieto sú omnoho hodnotnejšie, kvoli "reuterínu", ktorý produkujú v konakte s plesnami apod.
Dnes ked som robil klystýr, tak som mal po skončení stále nafúknuté brucho. Inkedy ho mám po tom úplne polché.
Je to normálne alebo? Včera som jedol ovocie na ranajky(čeršne cca 700g) potom na obed pohanku a šalát a na večeru tiež.
Pil štavy mrkva/celer/zemiak. Mal som aj kapustovú. Njviac bolo mrkvovej.
Ďakujem
Ahoj Mat
k tomu ovociu, čo ťa ako vravíš, nafukuje. Robíš jednu chybu a to, hovor si čo chceš, že ho neješ na prázdny žalúdok. Keď si ho skúsiš dať večer ako píšeš, budeš mať ešte väčší problém. Ovocie sa je zásadne ráno a žalúdok musíš mať úplne prázdny. Prebehne tráviacim traktom za nejakú polhodinku. Potom môžeš jesť a piť niečo ďalšie. Skôr, ako si tými svojimi experimentami pokazíš vnútornosti úplne, skús s tým ovocím zjesť trochu hlávkového šalátu alebo čerstvú celerovú vňať. Ver mi, je to nielen delikatesná kombinácia, ale aj ti pomôže a nebude ťa nafukovať. Je to prastarý návod a fuguje. Ovocie jedz iba to, čo rastie v našom pásme, tropické nerobí väčšine našincom, a to aj tým čo majú v poriadku tráviacu sústavu, dobre. Na milosť zober z citrusového iba citróny a grapefrity, sú vysoko zásadité. K tým tvojim problémom s candidou sa budú hodiť a ešte zelené, zdôrazňujem zelené jablká u nás pestované, nie tie ničovaté z dovozu, čo pekne vyzerajú, ale sú nanič. Golden delicius nie je zelené jablko o ktorom hovorím, nie je kyslé, ale patrí medzi sladkasté odrody.
Uhorku, keď ti spôsobuje problém nejedz, je pre väčšinu ľudí veľmi ťažká na žalúdok a dlho sa trávi. Ja ju už dávno nejem, lebo som ju cítila ešte po dvoch dňoch. Aj bez uhorky budeš mať dostatočný výber ľahšie stráviteľných zelenín.
Nezabúdaj, že napr. rajčina a avokádo je ovocie a melón zelenina
.
Plzenské pivo si daj, keď máš na neho chuť, lebo je jedno z mála pív, ktoré je zásadité, pacientom z chorými ľadvinami sa ho doporučuje piť. S mierou samozrejme. Ale tvoja candida sa poteší tým cukrom, čo sú v ňom.
Čo sa týka laktobacilov a iných spriatelených baktérií, ktoré by si mal mať vo vnútornostiach, aby ťa napr. nenafukovalo alebo sa ti lepšie vstrebávalo, daj na mňa. Zožeň si pravú, nepasterizovanú Slovenskú bryndzu a budeš mať po problémoch. Naschvál som to napísala veľkým písmenom, lebo iba tá je chránená nálezom európskej komisie a musí mať predpísanú konzistenciu aj zloženie. Všimni si, že v obchodoch je len označenie bryndza, to pohnojil náš slávny eurokomisár, ale to je iná téma. Ak je v nej 100% ovčieho mlieka, volá sa májová, taká by mala byť tak do septembra, potom v zime, keď sa ovečky už nemôžu pásť, je povolené miešať ju 80 na 2O s kravským mliekom. V jednom grame je niekoľko miliárd tých laktbacilov a nie dva alebo šesť druhov, ale minimálne 20 rôznych druhov a hlavne živých teda prírodných. Ak chceš vedieť akých, nájdi si nález EK na nete, tam sú vymenované. Ak si dáš bryndzovú kúru, každý deň večer pred spaním 50 gramov, teda viac menej na lačno, uvidíš, že tvoje problémy veľmi rýchlo pominú lebo bacily urobia svoju prácu. Urob si výlet, skoč na salaš a bača ti predá pravú bryndzu. Len počítaj, že bude stáť okolo 15 € za kilo. V obchode sa nedá kúpiť pravá a to ani na trhu v tých stánkoch, kde tetušky presviedčajú, že je pravá. Nie je, môj kamarát mikrobiológ urobil rozbor. Preskúmal aj tú, čo som doviezla zo salaša, tá bola pravá a živá.
Inak, chcem ti ešte povedať, že sa veľmi dobre pýtaš, čo tu od teba čítam. Len si skôr alebo neskôr budeš musieť zvoliť jeden smer, lebo sa v tom zamotáš tak, že nebudeš vedieť čo jesť. To, čo prospieva jednému, nemusí vyhovovať druhému.