krasnagadgetka píše:
Chtěla bych se zeptat, co všichni jíte v práci. Už jsem z toho zoufalá.
Ať dělám jakoukoliv práci, nemůžu v ní skoro jíst.
Skoro každý můj kolega jede celý den na kafi, redbulech nebo čokoládě. Chtěla jsem si sestavit zdravý jídelníček, kde bude stejný poměr tuku a sacharidů, protože jsem vždy měla ve stravě moc sacharidů a kvůli tomu jsem tloustla a lítal mi cukr atd. V práci jsem rozlítaná, nebo ve stresu, nebo mám krátkou dobu na jídlo, musím jíst když je zrovna pauza a já nemám hlad atd. a pak mi je špatně od žaludku, někdy mě zlobí i žlučník a pak samozřejmě střeva z toho mají taky dost.
Myslím si, že HCl asi tento problém nevyřeší, pokud jsem někdy ve stresu a mám stažený žaludek? Co byste mi prosím poradili? Jíst musím, když nejím, je mi špatně, lítá mi dost cukr a jsem bez energie. Takto si ale zničím úplně zažívání.
A nepiště mi prosím, ať se nestresuju nebo nepracuju, to je nereálné. Někdy v té práci ten stres prostě trochu je. Spíše mi jde o to, zdali si nejde udělat třeba nějaký zdravý drink, který by nezatěžoval trávení. Nebo já opravdu nevím, jak toto řešit.
Ve stresu pravděpodobně kvůli nedostatku HCl vadí asi každý tuk, i olivový a kokosový? Pokud do práce nechodím, zažívání mám ok. Prostě to nějak potřebuji v té práci vychytat. Se snídaní a večeří doma problém nemám, ale přes den mi to jídlo mimo domov prostě dělá zle. Dříve jsem přes den vůbec nejedla a vyhovovalo mi to, jenže později mi začal lítat cukr a bylo mi bez jídla zle, hypoglykémické stavy. :-O
Pokud nemáte problém snídat, tak zkuste energeticky vydatnou snídani s nízkým glykemickýcm indexem, tedy místo sacharidů proteiny a tuky.
a) Míchaná vejce + slanina + máslo + paprika / mrkev/ salát,
b) tučný (nikoliv nízkotučný) jogurt + proteinový prášek
c) ovesné vločky + amarantové vločky (kaše)
Pokud se ráno nějak takto snídám a vejde-li se toho do mě dost, tak pak vydržím až do večera bez oběda.
Pokud se hodně najím večer, tak ráno zvládnu jen tu zeleninu, takže základ u mě je nepřecpat se večer. Když mám stresy, mám problém nenacpat se sacharidy, což řeším tak, že doma nemám pečivo.
V práci přes den - zvládnete sníst třeba jablko, grepfruit, mrkev ?
Zdravý drink - jogurtové/kefírové mléko ? Bylinkový čaj ? Pokud nemůžete vařit, tak čistá voda.
Pokud jste na kafe, tak zkuste nějakou varaiantu buletproof coffee (kafe s kokosovým olejem a máslem), ale nezapomeňte pít i vodu.
Pokud vám vadí každý tuk, tak problém nebude jen v HCl, ale i v produkci žluči. S tím by vám pomoci GB-3.
Já ho bral ze:
https://www.biocoherence.eu/en/shop/gb3/Bohužel mají vyprodáno, já jsem vybral jedno balení a budu doobejdnávat, jakimile mi ho naskladní.
Když jsem se ve velkém ládoval tresčími játry a olejem, házel jsem pro jistotu do sebe GB-3 a žlučník ani trochu nezazlobil.
Žlučníku také pomáhá taurin, zinek a vitamín A.