Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 8:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 2:51 pm 

MarcelaJ píše:
4.Když budu překyselená, můžu pít vodu s citronem i třeba v půlce půstu? Někde jsem četla, že se doporučuje jen první 3dny.
5.Pomádu na rty samozřejmě vynechám. Jak řešíte suché popraskané rty během půstu?
6.Kdy nasadit v návratovce probio(mám kurungovity), když počítám s delším půstem?Minerály a vitamíny a patlanici-až po návratovce, že? A jak je to s kefírem a třeba ořechy?

4. Ne. Pokud je člověk před půstem překyselenej, tak je možný přidat si do vody trochu citronový šťávy v prvních třech dnech půstu. Rozhodně se nedoporučuje. Pokud to opravdu nebudeš potřebovat, tak bych se obešel bez citrónů. Spíš se odkyseluj koupelemi.
5. Pomáda by neměla ničemu vadit, pokud ji nejíš \":)\" Popraskané rty jsou způsobené nějakým nedostatkem vitamínů nebo minerálů a během půstu to nevyřešíš. Mně třeba po změně stravy zmizely záděry u nehtových lůžek a tak celkově se zlepšil stav pokožky.
6. Nejsem si jistej, jestli je vůbec v návratovce potřeba laktobacily dodávat. Řekl bych, že tělo jich tolik potřebovat nebude a postupně mu je bude dodávat slepé střevo. Pokud vůbec, tak bych je zařadil do jídelníčku až v posledních dnech návratovky. Jak je to s příjmem minerálů a vitamínů v návratovce netuším, ale aspoň první týden bych se jim radši vyhnul a nahradil je vhodným výběrem zeleniny, později ovoce. Patlanice, kefír a ořechy je během návratovky zakázáno konzumovat. Může se jíst jen ovozel. Jestlis ještě nezačala se studiem informací o půstu a návratovkách, tak bys s tím měla rychle začít.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 8:37 am 

Xeelee píše:
Pomáda by neměla ničemu vadit, pokud ji nejíš

osobně považuju pomádu za průmyslový výrobek, u něhož si nejsem stopro jist, co do toho při výrobě nastrkali, takže za sebe bych radil rty máznout bio kokosovým olejem

PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 10:22 am 

Jindra píše:
osobně považuju pomádu za průmyslový výrobek, u něhož si nejsem stopro jist, co do toho při výrobě nastrkali, takže za sebe bych radil rty máznout bio kokosovým olejem

Souhlas, to mě nenapadlo zmínit. Jen sem chtěl napsat, že různý mazátka na rty při půstu nevadí.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 11:50 am 
Administrátor
Administrátor

MarcelaJ píše:
Napadlo mě, zda bych mohla osmotickou vodu zmrazit v PET lahvi(nebo ve skle-nepraskne?), nechat rozmrznout a přefiltrovat ve filtrační konvici? Někde jsem četla podobný postup.
A samozřejmě následně přeliju do skleněné flašky. Musí se taková voda skladovat přes den uzavřená? Mám doma velkou skleněnou konvici, ale bez víčka.
Asi jsou to hloupé otázky, ale musím si to před půstem ujasnit, abych se pak nestresovala tím, zda mám dostatek kvalitní vody.
A odkyselující koupelí se myslí ta minerální? Himalájka+soda+epsomka?
Díky.

Ač zde padla různá doporučení, osobně bych si osmotickou vodu ještě mrazil za účelem plného obnovení krystalické mřížky, což dává vodě docela jiné vlastnosti. Speciální skladování není nutné, prostě v temnu a chladnu, tedy lednička. Uvedená koupel je jedna z možných forem odkyselování a směs může být různá, hlavní je tam ta soda.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 12:23 pm 

Dobrý den,
Jardo, můžete mi, prosím, odpovědět tady na ty otázky? Moc děkuji.
2.Nechci používat pastu na zuby. Můžu si je čistit pomocí MMS?
3.Když budu dělat vícekrát denně klystýr, můžu přidat citron nebo MMS?
4.Když budu překyselená, můžu pít vodu s citronem i třeba v půlce půstu? Někde jsem četla, že se doporučuje jen první 3dny.
6.Kdy nasadit v návratovce probio(mám kurungovity), když počítám s delším půstem?Minerály a vitamíny a patlanici-až po návratovce, že? A jak je to s kefírem a třeba ořechy?

7.Před půstem bych chtěla udělat ještě 11.očistu jater, domácí hydrocolon-kolika litry vody se má střevo pročistit?A těsně před půstem ještě očistu ledvin. Můžu použít místo okurky meloun(i když má dost sacharidů)?

8. Toto nepatří k půstu, ale dělám trojčátko a už se blížím k užívání lugolu. Srovnávám jod a jsem na 40kapkách denně, můžu toto množství i při trojčátku?

A pokud bych tu osmotickou vodu mrazila, tak tím způsobem, že nechám tedy zmrazit a tekutý zbytek vyleju? Nebo mrazit přes noc a druhý den mormálně rozmrazené popíjet? Mám v tom trochu guláš.
Díky

PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 12:26 pm 

Jinak knížky o půstu už mi konečně přišly, tak budu pilně studovat. Snažím se taky prokousat informacemi na těchto stránkách. Zajímá mě hlavně, jak dlouho můžu skladovat tu osmotickou vodu ve skle- kolik dní?

PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 11:42 pm 

MarcelaJ píše:
Dobrý den,
Jardo, můžete mi, prosím, odpovědět tady na ty otázky? Moc děkuji.
2.Nechci používat pastu na zuby. Můžu si je čistit pomocí MMS?
3.Když budu dělat vícekrát denně klystýr, můžu přidat citron nebo MMS?

7.Před půstem bych chtěla udělat ještě 11.očistu jater, domácí hydrocolon-kolika litry vody se má střevo pročistit?A těsně před půstem ještě očistu ledvin. Můžu použít místo okurky meloun(i když má dost sacharidů)?

8. Toto nepatří k půstu, ale dělám trojčátko a už se blížím k užívání lugolu. Srovnávám jod a jsem na 40kapkách denně, můžu toto množství i při trojčátku?

A pokud bych tu osmotickou vodu mrazila, tak tím způsobem, že nechám tedy zmrazit a tekutý zbytek vyleju? Nebo mrazit přes noc a druhý den mormálně rozmrazené popíjet? Mám v tom trochu guláš.
Díky

Muj nazor na par bodu co se ptas.
2. pasta na zuby. Nevim jak pri pustu, ale MMS je hnusny tak by ti traveni nemelo nastartovat \":D\" . Jinak na cisteni zubu se dost doporucuje soda bicarbona, mimo jine nejlepsi prostredek proti kvasince a rakovine (dr Simoncini) spolecne s nerafinovanou soli a peroxidem vodiku, viz napr http://www.healthiertalk.com/10-make-yo ... nsers-1955. Ja pouzivam sodu. Co na to rika pust.cz pro pust nevim, mozna Kawasaky...
4. v souladu s Pavlem Machou (pust.cz) nedoporucuju vodu s citronem ani prvni 3 dny.
7. Melounu se v rade navodu dava prednost.

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 1:16 am 

pv33 píše:
4. v souladu s Pavlem Machou (pust.cz) nedoporucuju vodu s citronem ani prvni 3 dny.

Jen doplním, že to je právě Mácha, kdo citrón v případě potřeby hodně překyseleným lidem doporuručuje. To se ale předpokládám po předchozích radách Marcely týkat nebude.

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 6:24 am 

Xeelee píše:
Jen doplním, že to je právě Mácha, kdo citrón v případě potřeby hodně překyseleným lidem doporuručuje. To se ale předpokládám po předchozích radách Marcely týkat nebude.

Muzes napsat kdejsi to od Machy cetl? Ja jsem vzdy jen cetl voda/destilka + NIC. Tedy pises o dobe pustu nebo o dobe mimo?

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 10:20 am 

pv33 píše:
Muzes napsat kdejsi to od Machy cetl? Ja jsem vzdy jen cetl voda/destilka + NIC. Tedy pises o dobe pustu nebo o dobe mimo?

Pokud vím, tak právě Pavel je autorem této varianty - při velkém překyselení první 3 dny půstu dávat do vody citron. Je to nejspíš v jeho půstových skriptech.

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 11:07 am 

ravima píše:
Pokud vím, tak právě Pavel je autorem této varianty - při velkém překyselení první 3 dny půstu dávat do vody citron. Je to nejspíš v jeho půstových skriptech.

Dik, jeho skripta jsem mel 2x, ale uz nemam, vsichni zapiraji ze je maji pujceny.
Muzes se podivat do skript a potvrdit ze to tam je, pripadne napsat stranu?
Nesedi mi to s pavlovym destilka + NIC
Dik

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 12:35 pm 

pv33 píše:

Tuším, že to psal u sebe na fóru. A týkalo se to jen prvních tří dnů půstu při velkém překyselení, který lidem už na začátku půstu dělá problémy. Scripta nemám, ale tam je to možná taky.

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 9:12 pm 

Xeelee píše:
Tuším, že to psal u sebe na fóru. A týkalo se to jen prvních tří dnů půstu při velkém překyselení, který lidem už na začátku půstu dělá problémy. Scripta nemám, ale tam je to možná taky.

Xeelee, kdybys to tuseni nejak dolozil, tak se budu hooodne divit a nejak se s tim vyrovnam. Ale predpokladam, ze to nedolozis. Prohnal jsem pust.cz googlem a co se tyka citronu, tak ho Pavel opravdu doporucuje, ale pouze do klistyru. Tedy ani tam to moc nevnucuje, ale pise neco jako kdyz chces mit klistyr dezinfekcni, muzes si do nej dat citron... \":D\" . Jinak jeho uvod je jasny:

Doba půstu je časem, ve kterém nepřijímáte pevnou potravu a pijete pouze vodu, nejlépe destilovanou z lékárny, balenou ve skle. Pozor!! Mnozí lidé zaměňují půst za dietu. Přijímáte -li v průběhu "půstu" minerálky, nebo nějaké šťávy, je jedno jaké, držíte dietu a ne půst!!.

Jeste pro zajimavost, kdyz jsem se trochu dival po citronu na diskuzi na pust.cz, tak jsem narazil na problem mrazeni destilky, http://www.pust.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=166. Olfess tam dava dotaz na Pavla Machu
Citace:
Chci se zeptat na případné zmražení destilky v mrazáku.

Je známo, že by se měl dělat tento postup u vody z kohoutku, pokud někdo nemá možnost pořídit si destilátor, nechat zmrazit většinu tekutiny a zbytek vylít, měl by obsahovat ten nejhorší sajrat z vody.

Já sám piju destilku z Liveonu už pátý rok a dočetl jsem se, že pro běžné pití je dobré jí zamrazit, aby se znovu energeticky nabyla a vytvořila se znovu struktura vody. Přijde mi logické, při půstu nechat ji tak jak je, ale pro běžné pití v dny, kdy se jí se mi zatím minimálně chuťově mražení zatím osvědčilo. Normálně si do ní přidávám citrón, ale z mrazáku je tak vynikající, že i citrón kazí její chuť...

Můžu se zeptat Pavla, jaký na to má názor?
A Pavlova odpoved:
Citace:
správnou nukleonovou strukturu vody udělá pyramida
Jen ze jsem na to narazil a muze to byt i odpoved Marcele.

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 11:09 pm 

pv33, na současné diskuzi pust.cz není skoro nic, tedy ani ta informace o citronu v prvních 3 dnech, je to nejspíš ve skriptech a diskutovalo se o tom na jiném fóru, pravděpodobně vitarian.cz
Další věc - mražení destilky: informace na diskuzi pust.cz už je trochu zastaralá, Pavel později několikrát uvedl, že mražení a pyramida jsou 2 možnosti pro tutéž úpravu destilky. Pro zdroj zkus prohledat vitarian.cz a makrobiotika.co.uk

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 11:42 pm 

ravima píše:
pv33, na současné diskuzi pust.cz není skoro nic, tedy ani ta informace o citronu v prvních 3 dnech, je to nejspíš ve skriptech a diskutovalo se o tom na jiném fóru, pravděpodobně vitarian.cz
Další věc - mražení destilky: informace na diskuzi pust.cz už je trochu zastaralá, Pavel později několikrát uvedl, že mražení a pyramida jsou 2 možnosti pro tutéž úpravu destilky. Pro zdroj zkus prohledat vitarian.cz a makrobiotika.co.uk

OK, dik. Jo, nepredpokladal jsem, ze to nekdo dolozi. Pokud to nekdy Pavel placnul, tak to pak srovnal tim, ze to vymazal. Je to v rozporu s jeho dalsimi prispevky, ktere nevymazal. Mimochodem, jsme sice na jine diskuzi, ale pust a pavel k sobe patreji. Mas nejake zkusenosti s tou pyramidou a vodou? Kdysi jsem si ji chtel vyrabet, ale nejak z toho seslo \":(\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]