zuzis píše:
Fuj, vepřový vývar bych asi teda nevypila. Vit.C beru skoro denně menší kávovou lžičku v nějaké štávě, co si připravuji. Minulý týden jsem byla na krevních testech, kde mi vyšlo draslík, sodík, hořčík, vápník v normě. Ale nevím, jak moc je to spolehlivé z té krve. Poslední dobou mne dost chutná jáhly nebo pohanka se zeleninou, kde dost solím (him.solí) a jím dost jablka, ty taky berou draslík ne? Tak já zkusím zvýšit ten vit.C. Děkuju za radu. Jinak má smysl se dívat na různé tabulky, kde se uvádí, jak které potraviny ovlivnují ph a co zvyšuje a snižuje, a podle toho třeba zkusit kombinace, aby ta křivka nebo-li píst fungoval jak má? Já zatím dodržuji kvůli kyselosti radu ovoce jen dopoledne, zeleninu odpoledne
Vitamínu C můžete konzumovat tolik, kolik v sobě bez průjmu udržíte, což je v zimním období několikanásobek té vaší uváděné dávky. Krevní testy zrovna moc průkazné nejsou, jde o momentální stav v krevním séru, ale stav ve tkáních se od toho může dost lišit. Na tabulky se vyprdněte a dělejte si raději záznamy, jak jednotlivé potraviny reagují ve vašem těle, což se snadno zjistí tak, že si cca 30 minut po jídle změříte pH moče a zapíšete do sešitku. Je to sice docela blbnutí, ale zhruba za měsíc máte vlastní tabulku reakcí pH ve vašem organizmu a ta je neprůstřelná.