Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 12:31 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon pro 23, 2013 1:27 pm 
Administrátor
Administrátor

bagoun píše:
Ahoj, tak jsem tu svou patnáctku dokončil, otázka jestli všechno proběhlo jako mělo...

Momentálně jsem ve 3 dnu návratovky...

Pořád jsem jakýsi slabý, špatně se mi usíná nebo třeba ve tři ráno se vzbudím a do půl šesté nemůžu spát…
Myslel jsem, že jak začnu trochu jíst, bude to lepší, ale zatím mi ten půst dává celkově zabrat.

Oproti tomu co popisují jiní lidé, kdy se jim po zastavení trávení po třetím dnu vrací spousta energie - tohle jsem já neměl…a celkově jsem žádný příliv energie moc nezažil…spíš celou dobu jen tak žvořím:) Taky jsem tu četl, že když člověk nezaznamená normalizaci stavu a příliv energie mezi 3 a 5. dnem, měl by ihned přestat a začít jíst, protože se mu patrně nezastavilo trávení a mohl by si velmi uškodit při pokračování….tak snad to nebyl můj případ:/

Jsem jen kostra, mám propadlé tváře a trošku mi i popraskaly žilky v očích, tak je mám trošku červené. Taky když vyjdu ven, tak mi pak tak nějak polozalehne v uších a při mluvení se slyším zevnitř, což je dost nepříjemné…no je toho dost, zatím co tak pozoruji, že se mi aspoň čistí pokožka a tvář, jinak celkem bída….no snad se to během návratovky všechno znormalizuje

Nevíte, jak se dát co nejrychleji dokupy? Jsem teď pro své okolí jak reklama na rakovinu v pokročilém stádiu mi bylo řečeno :/

Díky moc za rady.

To jste byl asi pěkně zamořený a tělo se čistilo na mnoha místech současně, což nikdy není nic moc. Předpokládám, že při dobře zvládnuté návratovce by se mělo vše normalizovat a člověk by vždy měl provádět půst bez násilí na svém organizmu. Bez zastavení trávení si nejsem jistý zda by jste přežil 15 dnů, to již je docela dost.

PříspěvekNapsal: sob pro 28, 2013 6:57 pm 

bagoun píše:
Ahoj, tak jsem tu svou patnáctku dokončil, otázka jestli všechno proběhlo jako mělo...

Momentálně jsem ve 3 dnu návratovky...

Pořád jsem jakýsi slabý, špatně se mi usíná nebo třeba ve tři ráno se vzbudím a do půl šesté nemůžu spát…
Myslel jsem, že jak začnu trochu jíst, bude to lepší, ale zatím mi ten půst dává celkově zabrat.

Oproti tomu co popisují jiní lidé, kdy se jim po zastavení trávení po třetím dnu vrací spousta energie - tohle jsem já neměl…a celkově jsem žádný příliv energie moc nezažil…spíš celou dobu jen tak žvořím:) Taky jsem tu četl, že když člověk nezaznamená normalizaci stavu a příliv energie mezi 3 a 5. dnem, měl by ihned přestat a začít jíst, protože se mu patrně nezastavilo trávení a mohl by si velmi uškodit při pokračování….tak snad to nebyl můj případ:/

Jsem jen kostra, mám propadlé tváře a trošku mi i popraskaly žilky v očích, tak je mám trošku červené. Taky když vyjdu ven, tak mi pak tak nějak polozalehne v uších a při mluvení se slyším zevnitř, což je dost nepříjemné…no je toho dost, zatím co tak pozoruji, že se mi aspoň čistí pokožka a tvář, jinak celkem bída….no snad se to během návratovky všechno znormalizuje

Nevíte, jak se dát co nejrychleji dokupy? Jsem teď pro své okolí jak reklama na rakovinu v pokročilém stádiu mi bylo řečeno :/

Díky moc za rady.

Zaléhání v uších je při prvních delších půstech normální a vůbec mi to, co popisuješ, nepřijde nijak výjimečné nebo špatné. Prostě vydržet. \":)\"

PříspěvekNapsal: ned led 12, 2014 11:49 am 

Nevím jestli to již nebylo probírané, ale je rozumné si po jednodenním půstu dělat "šanku". Dělám půsty pátek a příští sobotu bych chtěl spáchat i "šanku". Nebo lepší počkat na neděli či vynechat jeden půst?

PříspěvekNapsal: ned led 12, 2014 12:05 pm 

beati_paoli píše:
Nevím jestli to již nebylo probírané, ale je rozumné si po jednodenním půstu dělat "šanku". Dělám půsty pátek a příští sobotu bych chtěl spáchat i "šanku". Nebo lepší počkat na neděli či vynechat jeden půst?

Urcite je lepsi delat sanku kdyz clovek predchozi den neji, nez kdyz jedl hodne. Takze ja bych tu sobotu doporucoval.

PříspěvekNapsal: ned led 12, 2014 6:49 pm 

pv33 píše:
beati_paoli píše:
Urcite je lepsi delat sanku kdyz clovek predchozi den neji, nez kdyz jedl hodne. Takze ja bych tu sobotu doporucoval.

presne jak pise pv33. Ja jen dodam, ze sanka den pred zapocetim pustu mi uz mnohokrat ulevila s naslednym negativnim projevem pustu a vubec cely pust byl po ni vzdy mnohem lehceji zvladnutelny.

PříspěvekNapsal: ned led 12, 2014 7:41 pm 

kawasaky píše:
pv33 píše:

presne jak pise pv33. Ja jen dodam, ze sanka den pred zapocetim pustu mi uz mnohokrat ulevila s naslednym negativnim projevem pustu a vubec cely pust byl po ni vzdy mnohem lehceji zvladnutelny.

Paráda díky moc za zkušenosti a tipy.

PříspěvekNapsal: pát led 17, 2014 7:35 pm 

tak dneska dovršuji svoji první patnáctku. Mám za sebou dost jedniček, dvě trojky a dvě sedmičky. Říkal jsem si že o 21 se moc pokoušet nebudu, hlavně kvůli návratovce. Předchozí jsem relativně zvládl až na první 7 kdy jsem si koupil nějakou bio štávu v krámu a málem mě zabila, naštěstí jsem si dal jen pul deci \":-)\"
Průběh půstu relativně v pohodě až na první dni, ale tam se není čemu divit, vzhledem na vánoce. Důvod půstu, tělesná a morální očista, proste toho vína a delikates bylo o vánocích až příliš. Taky vysoký tlak, už dost na hraně, další věc, skoncoval jsem s cigaretami a půstem jsem to chtěl podpořit. Předchozí půsty jsem bafal. Za 15 dní mi váha padla ze 101 na 89 kg, tlak klesl hned druhý den ze 140-150/100 na neskutečných 110/75 (bývalý kolegové co dělají v korporacích jen závidí) , každý den procházka ze psem kolem řeky cca 5km. Předtím jsem byl rád že jsem udělal kolečko kolem baráku. Chci v půstech pokračovat a sedmičku nasadit hned jak skončí olympiáda protože vím že o mrkvové šťávě ji sledovat nebudu. Takže tak, zítra mě čeká rajčátko na páře a hodlám se tou zeleninou živit alespoň týden a pak začnu přidávat další složky, steaka a tempranillo mám naplánované až na únor \":-)\"

PříspěvekNapsal: pát led 17, 2014 8:03 pm 

maricka_2000 píše:
tak dneska dovršuji svoji první patnáctku. Mám za sebou dost jedniček, dvě trojky a dvě sedmičky. Říkal jsem si že o 21 se moc pokoušet nebudu, hlavně kvůli návratovce. Předchozí jsem relativně zvládl až na první 7 kdy jsem si koupil nějakou bio štávu v krámu a málem mě zabila, naštěstí jsem si dal jen pul deci \":-)\"
Průběh půstu relativně v pohodě až na první dni, ale tam se není čemu divit, vzhledem na vánoce. Důvod půstu, tělesná a morální očista, proste toho vína a delikates bylo o vánocích až příliš. Taky vysoký tlak, už dost na hraně, další věc, skoncoval jsem s cigaretami a půstem jsem to chtěl podpořit. Předchozí půsty jsem bafal. Za 15 dní mi váha padla ze 101 na 89 kg, tlak klesl hned druhý den ze 140-150/100 na neskutečných 110/75 (bývalý kolegové co dělají v korporacích jen závidí) , každý den procházka ze psem kolem řeky cca 5km. Předtím jsem byl rád že jsem udělal kolečko kolem baráku. Chci v půstech pokračovat a sedmičku nasadit hned jak skončí olympiáda protože vím že o mrkvové šťávě ji sledovat nebudu. Takže tak, zítra mě čeká rajčátko na páře a hodlám se tou zeleninou živit alespoň týden a pak začnu přidávat další složky, steaka a tempranillo mám naplánované až na únor \":-)\"

Gratuluju k patnactce. A dej vedet, jak rychle se ti bude zas zvedat tlak az najedes na normalni jidlo \":lol:\" .

PříspěvekNapsal: pát led 17, 2014 8:47 pm 

no chci udělat nějaké změny, vice zeleniny, hlavně tedy přejít na tu od farmářů, to samé maso, když už, tak z lokálních malochovů a hlavně ne 7x týdně. Pravidelný sport, plus ty procházky. taky méně stresovat, po tom co jsem jsem před rokem snad definitivně opustil korporace mě čekal další stres tím jestli mě uživí vlastní business. Na dovolenou v karibiku to není ale relativně jsem se uklidnil...tak snad to nepůjde přes 130...každopádně po olympiádě zařazuji určitě sedmičku, jinak chci dávat pravidelně každý pondělí jeden den ať se pročistím po víkendu \":-)\"

PříspěvekNapsal: sob led 18, 2014 12:56 pm 

Dnes zkouším svůj první jednodenní půst. Chci se zeptat jaká zelenina je nejvhodnější pro návratovku a jak dlouho v té páře má asi být. Vím, že u jednodenního půstu není návratovka až tak důležitá, ale chci to udělat pořádně, abych pak mohl zkusit delší půst. Ještě by mě zajímalo jak je to např. s minerální koupelí během půstu, používání godzilly a tak. Děkuji.

PříspěvekNapsal: sob led 18, 2014 2:50 pm 

rajce a mrkev na pare, a dlouho tak aby nezmatnelo...za par minut se nan chystam...

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 1:13 am 

ja bych se zeptal nejakeho pustare, jedu dneska prvni den navratovky po 15tke. cely prubeh pustu uplne ok, krome jedne veci a to ze jsem tak sesty den chytil plisen na dlanich a nemuzu se ji za svet zbavit...

PříspěvekNapsal: ned led 26, 2014 12:07 pm 

maricka_2000 píše:
ja bych se zeptal nejakeho pustare, jedu dneska prvni den navratovky po 15tke. cely prubeh pustu uplne ok, krome jedne veci a to ze jsem tak sesty den chytil plisen na dlanich a nemuzu se ji za svet zbavit...

Podle mě by to opravdu divné bylo teprve, kdyby Ti tam vydržela až do konce poctivé návratovky, resp. ještě déle. Různé vyrážky jsou při půstu celkem normální, vyloženě plíseň se mně nikdy neobjevila ani jsem o tom neslyšel, ale nestresoval bych se.

PříspěvekNapsal: ned led 26, 2014 12:10 pm 

maricka_2000 píše:

půst o cigaretách? to není půst, to je dieta modelek \":wink:\"

PříspěvekNapsal: ned led 26, 2014 5:56 pm 

myslel jsem to tak že jsem přestal kouřit cca 20 dní před půstem a pust měl mé odhodlání potvrdit což se povedlo. Předtím jsem jsem u půstu většinou bafal doutníčky a dneska uznávám že to nebyl tak úplně ten pravý půst. Až tahle ta patnáctka, která vlastně stále trvá ve fázi návrat (9/15) mě posunula zase někam o kus dál. Jediné co mě momentálně udivuje je můj tlak který dost klesnul, momentálně až pod 100. (mívám tak 90-99/65-70) Jediný problém jsou ale závratě při rychlém vstávání tak to zatím neřeším, za týden to asi vyřeší sůl a pak trocha dobrého červeného \":lol:\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]