Helfish píše:
Dobrý den,
našla jsem Vaše stránky asi před 3 dny a nemohu se od nich odtrhnout. Je zde tolik zajímavých informací, jen kdyby měl člověk trochu víc času k jejich studování.
Asi před 2 měsíci jsem objevila živou stravu a je mým cílem na ni přejít. Jsem si jistá, že dělám spoustu chyb z nevědomosti, ale věřím, že to bude čím dál lepší. Můj současný jídelníček vypadá tak, že ráno po cvičení piji čerstvou šťávu z citrusových plodů k svačině si mixuji banán s mraženým ovocem (maliny, borůvky, rybíz), k obědu začínám s ovocno-zeleninovými smoothies (např. listy salátu, okurka, jablko) a večeřím zeleninové saláty (např. římský salát, paprika, rajče, česnek, olivový olej). Když mám chuť dám si občas raw sušené ovoce. V pátek mám den jen o vodě. Cítím se mnohem lépe než dřív, mám spoustu energie. Jediné, co mě pořád trápí jsou různé chutě. Mám moc ráda sýry a pečivo. Někdy večer neodolám a do salátu si přikrájím i kousek nivy. Někdy to doplním i kouskem pečeného listového těsta. Četla jsem, že chuť na sýr je ve skutečnosti chuť na tuk a ořechy by měli pomoci (u mě ne). Nevím, jestli mi v jídelníčku něco výrazně chybí a tělo si o to takhle říká a nebo je to prostě starý hloupý zvyk, který musím překonat silnou vůlí.
Je mi jasné, že když člověk přejde na lepší stravu je nezbytně nutné očistit tlusté střevo. Již několikrát jsem se snažila provést klystýr, ale mám stále jeden problém. Vůbec nechápu jak v sobě tu vodu udržíte tak dlouho. Já když napustím třeba jen litr vody a vyndám irigátor, maximálně do půl minuty musím na toaletu. Netuším co dělám špatně, protože voda je vlažná, při napouštění mám prověšené břicho a dýchám zhluboka ústy. Vždy se snažím rozptýlit myšlenky třeba časopisem, ale nepomáhá to.
Moc Vás zdravím a děkuji za krásné stránky.
Zkuste urinu. V porovnání s obyčejnou vodou je to nebe a dudy, navíc čistící efekt mnohonásobně vyšší! Urina je střevy snášena o mnoho lépe. Ten rozdíl pocítíte hned napoprvé - je opravdu markantní! Když jsem s klystýry začínala, měla jsem podobný problém, ale ten se velice rychle vyřešil používáním uriny. Pochopitelně v tom hraje roli i cvik, ale nálev je také důležitý. Doporučuji aspoň jednou vyzkoušet a myslím, že se k vodě jen nerada budete vracet;). Jinak co ještě v udržení pomáhá (alespoň mě) je poloha na všech čtyřech (břichem dolů:)!) se zvednutou pánví. Nálev můžete opakovat po vyprázdnění znovu a myslím, že ten druhý udržíte daleko lépe a déle (aspoň to je má zkušenost). Hodně zdaru;)!