prokera píše:
Nevím jaký nástavec máte na mysli? Já používám irrigátor s červenou hadičkou na konci, která je bez problémů a zavádím cca 6 cm - víc nepotřebuji. Tekutinu domanévruji cviky. Jestli se toto stalo, tak mě napadá jedině podtlak, který vzniknul nějakým způsobem v hadičce a ta se pak přisála k střevní stěně - jinak si nedovedu věc vysvětlit
. Ale to nejlíp víte vy sám, jak to probíhalo a jestli něco takového mohlo vůbec nastat....? V každém případě jsem tohle nikdy nezažila...
Mám irigátor, stejný jako je na obrázku na stránkách v sekci 3 - Klystýr a mikroklyzma
http://www.zdravi-az.cz/Ocista_tlusteho_streva_03.php , jen nádoba je plastová. Jsou k němu 3 nástavce (jako na obrázku), hadička se žlutou koncovkou, která se nasadí na kohoutek a má na konci 2 otvory. Tu jsem právě používal. Dále jsou tam 2 nástavce z tvrdého bílého plastu, jeden z nich, ten, který je na obrázku napojen na hadici teď používám. Podtlak mě taky napadá, proto jsem hned jak k tomu došlo hadičku odpojil, aby se tlak vyrovnal, ale nepomohlo to. Taky mně napadlo, že pokud vzniknul podtlak, mohlo dojít ke vcucnutí nějakého polypu, který pak v otvoru zůstal zaklíněn. Nevím, vyřešil jsem to používáním jiného, doufám že bezpečnějšího nástavce, jen jsem chtěl vědět, jestli se to stalo i někomu jinému. Klystýry kvůli tomu rozhodně dělat nepřestanu