Petr96 píše:
Zdravím, mám stejný problém jako psal ROMANB na předešlé stránce, a to ten, že se bez klystýru nevyprázdnim ( před tím, něž jsem začal klystýrovat, tento problém nebyl ). Cítím, že už toho je ve mě dost ( třeba 2.den ), ale prostě se mi nechce na WC. Může to být tím, že bych nějak špatně praktikoval klystýr? Dělám ho 2x-4x za sebou ( někdy mě to už po 2 klystýrech nechce vůbec pustit, tak skončím ) přiměřeně teplou vodou z kohoutku,párkrát jsem přidal i trochu čerstvé uriny, 2-3 hodiny po jídle a po dokončení mě většinou bolí břicho. Vodu držím asi 2-5 min., někdy chce ven okamžitě ( což mi příjde divné, protože klystýruju zhruba 1 - 1 a půl měsice, 2x-3x týdně ). Bolest ustoupí, když si třeba dřepnu a zmizí úplně, když si lehnu na záda. Jinak jsem necelé 2 měsíce tak na 90% syrové stravě. Teď mě napadlo, že od té doby, co jsem na syrové stravě, velice málo piju ( třeba i jen 2 hrnky vody denně ), mohl by být problém s vyprazdňováním způsoben nedostatkem vody?
Předem díky za odpověď.
Na tohle je dobré používat klystýr s chladnou vodou, někdo si ji chladí i v ledničce. pomáhá to při tonizaci střev, střevo získává zase zpátky svoje správné, zdravé napětí, ochablé i spastické střevo se tím uzdravuje a obnovuje se peristaltika. Taky je dobré provádět speciální masáž břicha pro tonizaci střev (ale i žaludku a prospívá to i játrům) a to jak ráno na lačno tak i když má člověk klystýr v sobě. Funguje to bezvadně.
Masáž se provádí v leže s pokrčenými koleny, břicho je zcela uvolněné. Pravou ruku dáme doprostřed nad pupek pod hrudní kost a sjedeme mírným tlakem až pod pupek a vystřídáme levou rukou, cca 2 minuty (tonizujeme žaludek). Tlak je spíše mírnější než větší. Potom další dvě minuty ve směru hodinových ručiček děláme na břiše oblouk, kdy středem je pupík (masírujeme tenké střevo). Opět jenom mírný tlak. Nakonec další dvě minuty děláme ve směru hod. ručiček oblouk, středem je opět pupek, ale oblouk je vyšší (masírujeme tlusté střevo) - můžeme více přitlačit.
Samozřejmě nedostatek tekutin je na zácpu jako dělaný, to je asi problém vyřešen...