haddock píše:
tak jsem dnes take absolvoval svou prvni sankhu. pred zacatkem jsem v prubehu hodiny vypil 1 l ciste vody a zhruba 1/2 hodiny potom jsem zacal pit slanou. sifon naskocil cca 25 minut po vypiti prvniho 1,5 l vody, kdy uz jsem v sobe mel litr z dalsi davky, takze po 2,5 litrech vypite vody. vodu jsem pak do sebe lil dle moznosti, jak se mi brklo, tak jsem nalil dalsi. prohnal jsem sebou 6 litru slane vody a jelikoz jsem ji do sebe lil prubezne, tak nedokazu presne rict, po ktere davce ze mne zacala tect jen voda. pak jsem vypil necely litr a 1/2 hermanku a ze ze mne tece jsem usoudil podle toho, ze tekutina je teplejsi (hermanek jsem pil mirne teply). pak po cca 1/2 hodine jsem snedl ryzi s maslem.
za sveho pohledu tedy vidim prubeh jako temer bezproblemovy. trochu mne znejistil pomalsi rozbeh sifonu, ale po konzultaci s panem Jardou (kteremu timto jeste jednou dekuji!) jsem pokracoval v prilevani vody. slana voda mne nechutna, ale nemel jsem ani naznak chuti na zvraceni. zaludek to taky pobiral celkem dobre, zadne extremni tlaky, po odbrknuti slo lit dal. po vypiti cca 4,5 l vody me zacala byt docela zima (asi vyplavenou glukozou), ale dalo se to vydrzet. po snezeni ryze zadne dozvuky. zacal jsem v 11:00 a ryzi jsem jedl v 13:00, takze 2 hodiny.
a propos: melo by se s dalsi davkou vody cekat az odejde predchozi? nebo lit co se vejde? jak spolehlive poznat, ze ze mne tece hermanek? voda v zachode byla totiz vetsinou zpenena, takze jeji barvu nebylo snadne urcit.
Tak vidíte, že to zase tak hrozné nebylo, ten pomalejší průběh je u prvního provedení normální a také střeva budete mít zatím trochu líná. Příště si lépe vyhovíte a půjde to celé rychleji, na pití další vody nečekejte a lijte to do sebe co snesete, pak je vše mnohem rychlejší. Ten heřmánek je docela dost barevný, ale poznáte ho pouze proti bílé barvě porcelánu. Pokud kadíte do vody, tak poznáte celkem prd a potom bych v této fázi přesedl na bidet, případně to vypustil do umyvadla, kde to snadno uvidíte a stolice již z vás stejně nejde.