Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 11:16 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 167  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: ned úno 02, 2014 8:03 pm 

tak jsem dneska vyzkoušela tu Śanku, vypila jsem asi 4 2-decové sklenice slané vody, ve které jsem povařila zeleninu.po 3 sklenicích mi bylo docela slabo na omdlení, pila jsem ale dál po 4 mi přestala chutnat slaná voda, chtělo se mi zvracet. a na wc se mi pořád nechtělo, tak jsem si pomohla menším klystýrem. zdálo se to být lepší..pokračovala jsem v pití slané vody po doušcích, a po každých dvou jsem cvičila.. asi po 5 sklenici jsem si dala pro změnu hrnek a půl heřmánkového čaje.. pocit přeplněnosti a slabosti zmizel o tom co jsem došla na wc. dále jsem pokračovala v pití slané vody asi 2 hrnky a zakončila jsem to heřmánkovým čajem- další hrnek. docela jsem se podivovala nad tím, že stolice ze mě moc nevyšlo, pak jen voda. Čekala jsem že ze mě vyjdou i nějaké nánosy podobné těm co máte na obrázcích, ale nic. Jsem z toho trošku zklamaná. Unavená z toho nejsem, žízeň mě moc netrápí. tak nevím jestli jsem něco neudělala blbě. předem díky za odpověď. Jinak v poslední době asi měsíc, dva jsem jedla hodně zeleniny i ovoce, maso jen asi 3 x do měsíce, v mléčných výrobcích jsem se moc neomezovala. pleť mám suchou, vyrážky, zahlenění mě také trápí. takže jsem zvědavá co se tím změní.mimochodem můžu misto tabletek lactobacillus acidophilus použít tablety biopron forte? v lékárně jiné neměli. http://www.vitalita.cz/biopron-forte

PříspěvekNapsal: pon úno 03, 2014 1:19 pm 

Dobrý den pane Zajíčku.
v sobotu jsem se pokoušela provést šankprakšalánu, začala jsem v osm hodin ráno pitím slané vody (cca 8g soli na litr vody), první 1,5l jsem pila cca po 250 ml a po každé sklenici provedla sérii cviků, po tomto 1,5l slané vody jsem šla na záchod, lehké vyprázdnení (pouze tuhá stolice), pak se nedělo vůbec nic, vodu jsem již nepila, prováděla jsem několik sérií cviků, ale po pokusech o záchod se nedělo nic (ovšem špatně na zvracení mi nebylo), provedla jsem klystýr pomocí 1 tuby yalu, po cca 20 min. úspěch na WC, dále jsem pokračova v pití a cvičení, dostala jsem se až na 6 l slané vody, stále ze mě nevycházela voda v takové podobě jako byla přijata, přišla mi pořád lehce nažloutlá, po 6 l vody jsem vypila 1,5l heřmánkové čaje, ten vyšel již v té samé podobě v jaké byl přijat, celá procedura mi trvala 3 hodiny, po ukončení jsem se do hodiny najedla rýže s máslem, zapila jse dvě tablety laktobacilu, poté jsem šla ještě cca 3 na toaletu, ten den jsem jedla ještě dvakrát, rýži s mrkví a máslem, neměla jsem moc žízeň, byla jsem hodně unavená, 2x jsem měla zimnici a odpoledne jsem spala cca 2 hodiny, druhý den bylo vše již ok, akorát jsem měla dost namožené mezižeberní svaly. Chtěla jsem se zeptat, kolik vody se může celkově vypít a kde byl problém s tím, že se musel použít klystýr (málo soli?) a zda jsou 3 hodiny trvání normální? A asi tento pokus lze považovat za úspěšný? Chtěla bych provést ještě očistu jater následující týden a mám pocit, že tahle posloupnost (nejprve střevo a poté

PříspěvekNapsal: pon úno 03, 2014 11:13 pm 

Ahojte, tak idem na svoju 1 "šanku" ,poupravte ma správne aby som nespravil blbosť a neublížil si pri pití tej slanej vody .

Rano po zobudení na lačno vypiť 1 liter vody kvoli zavodneniu ... počkať 45 min. nasledne nato :

1,5litra vody(mame vlastnú vodu-studnu - ph vody okolo 8+ ) + 1 polievkova lyzica morskej soli na 1,5litra vody

ak sa neotvorí "Syfon" tak cvičiť cviky http://www.youtube.com/watch?v=ZC7_ysKphL0 a nasledne nato neutále piť čo sa bude dať ...

Celkovo teda vypiť 4x 1,5 litra teda tých 6litrov slanej vody a hned potom 1,5litra hermankového caju ...

Po 45 minutách ryza s maslom a celý deň na ryzi a masle + laktobacily ...Vedeli by ste mi poradiť ktoré si mám kupiť ? som z Slovenska \":)\"

Ide mi o to , čo ak by sa syfon neotvoril alebo by som sa pozvracal ... vypiť nato len hermankový čaj a po tej polhodine jesť ryžu s maslom aby sa mi tie črevá nepoškodili ? toho sa najviac bojím ... či to mám nechať v sebe keby sa syfon neotvoril alebo sa snažiť vyvolať zvracanie ? + aké tie laktobacili kupiť \":)\"

ĎAkujem

PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 12:44 pm 

Dobrý den , včera jsem poprvé postoupila metodu Sankhapraksalana . Chci popsat můj průběh a poprosit o radu .
Ráno na lačno jsem vypila 1l vody. Pak první dávku 1,5 l se solí po hodině . Asi po 5 minutách po vypití jsem šlana wc . Tady jsem začala pít druhou dávku , vypila jsem asi polovinu a jednoduše mi udělalo špatně a něco jsem vyvracela . Tak jsem stím přestala . A už jsem se nepokoušela dál pít . Asi za 20 minut, když se mi uklidnil žaludek , tak jsem vypila heřmánkový čaj . za půl hodiny jsem znovu šla na wc už to byla jen řídká průjem . trvalo to hodinu a na wc jsem za tuto dobu šla asi 10 krát . Ke konci to už byla jen voda s něčím řídce hnědým na povrchu , ale spíše to už byla jen ta voda . Tak nevím, jestli efekt to splnilo . Ale podle mě možná ano , celý proces u mě trval od první vypití slané vody 2 hodiny . Pak jsem dostala zimnici, tak jsem si lehla , zakryla se a dokonce jsem i usnula . Po prebudení jsem se cítila velmi dobře, nebolelei mě ruce , páteř , ani kříže . Dokonce i dnes se cítím , mnohem lepší než jindy . Určitě bych to chtěla ještě vyzkoušet, jen nevím jestli se mi podaří udělat celý proces . Chci se zeptat , když nastanou u mě znovu ten proces zvracení , CI TO mohu ukončit tím heřmánkem , nebo vydržet a po delší vodu zkusit tu vodu se solí . A jak často to mohu praktikovat . Bylo to u mě poprvé , a nikdy jsem nic takového nepodstoupila .

A ještě mám jednu velkou otázku . Mám 9 letou dceru , která má zdravotní problémy . Nemá žádnou imunitu , zjistili jí to v krve, časté problémy s průduškami , bývá často nemocná . Může něco takového podstoupit i dítě a pokud jo tak, jaké dávky by to mohly být. děkuji za odpověď .

prosím omluvte případně chyby, píšu ze slovenska a překládala jsem to překladači. \":!:\"

PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 10:44 am 

Zdravím.Na fóre sme viacerí zo Slovenska,kľudne píšte po slovensky,všetci si rozumieme \":)\" .

PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 12:46 pm 

janin píše:
Zdravím.Na fóre sme viacerí zo Slovenska,kľudne píšte po slovensky,všetci si rozumieme \":)\" .

To je jasné!

Předmět příspěvku: Šankprakšalana
PříspěvekNapsal: úte úno 11, 2014 4:33 pm 

Dobrý den, již třikrát jsem se pokoušela provést Šankprakšalanu, ale bohužel marně... Nevím , kde se stala chyba...

Předmět příspěvku: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: stř úno 12, 2014 6:24 am 

Pane Jardo muzete mi prosim vas rict, jestli muzu delat Sankhapraksalanu, kdyz mam kavernozni hemangiom? (ustni dutina, jazyk)
Nerozbouri to nijak ta sul? Dekuji!

PříspěvekNapsal: pon úno 17, 2014 1:25 pm 

zuzulienka74 píše:
Dobrý den , včera jsem poprvé postoupila metodu Sankhapraksalana . Chci popsat můj průběh a poprosit o radu .
Ráno na lačno jsem vypila 1l vody. Pak první dávku 1,5 l se solí po hodině . Asi po 5 minutách po vypití jsem šlana wc . Tady jsem začala pít druhou dávku , vypila jsem asi polovinu a jednoduše mi udělalo špatně a něco jsem vyvracela . Tak jsem stím přestala . A už jsem se nepokoušela dál pít . Asi za 20 minut, když se mi uklidnil žaludek , tak jsem vypila heřmánkový čaj . za půl hodiny jsem znovu šla na wc už to byla jen řídká průjem . trvalo to hodinu a na wc jsem za tuto dobu šla asi 10 krát . Ke konci to už byla jen voda s něčím řídce hnědým na povrchu , ale spíše to už byla jen ta voda . Tak nevím, jestli efekt to splnilo . Ale podle mě možná ano , celý proces u mě trval od první vypití slané vody 2 hodiny . Pak jsem dostala zimnici, tak jsem si lehla , zakryla se a dokonce jsem i usnula . Po prebudení jsem se cítila velmi dobře, nebolelei mě ruce , páteř , ani kříže . Dokonce i dnes se cítím , mnohem lepší než jindy . Určitě bych to chtěla ještě vyzkoušet, jen nevím jestli se mi podaří udělat celý proces . Chci se zeptat , když nastanou u mě znovu ten proces zvracení , CI TO mohu ukončit tím heřmánkem , nebo vydržet a po delší vodu zkusit tu vodu se solí . A jak často to mohu praktikovat . Bylo to u mě poprvé , a nikdy jsem nic takového nepodstoupila .

A ještě mám jednu velkou otázku . Mám 9 letou dceru , která má zdravotní problémy . Nemá žádnou imunitu , zjistili jí to v krve, časté problémy s průduškami , bývá často nemocná . Může něco takového podstoupit i dítě a pokud jo tak, jaké dávky by to mohly být. děkuji za odpověď .

prosím omluvte případně chyby, píšu ze slovenska a překládala jsem to překladači. \":!:\"

to akože načo ? \":D\"

PříspěvekNapsal: úte úno 18, 2014 10:25 pm 

Zdravim. Vyskúšala som prvý krát Sankhapraksalanu, na moje prekvapenie šlo to celkom hladko, len som preventivne použila pár cvikov na ľahší posun vody. Ale nedotiahla som to celkom do konca, lebo ma začalo napínať na zvracanie, takže prestala som piť slanú vodu vo fáze keď zo mňa šla už takmer čista voda obsahujúca čiastočky usadenín a malych bielych asi 2mm šošovičiek... inak to neviem pomenovať.... Neviete čo to mohlo byť??? Ďalej som pokračovala podľa návodu, vypila som harmančekový čaj, po pol hodine zjedla ryžu s maslom, potom probiotika a aj ďalší deň len ryžu s maslom a mrkvou. Čo ma viac trápi je, že prvá stolica prišla až o tri dni a bola pokryta nejakym hlienom. Trochu ma to vydesilo, preto píšem vám. Možno ma ukľudnite \":?\"
Vopred ďakujem za odpoveď.

PříspěvekNapsal: stř úno 19, 2014 12:43 am 

siska píše:
Zdravim. Vyskúšala som prvý krát Sankhapraksalanu, na moje prekvapenie šlo to celkom hladko, len som preventivne použila pár cvikov na ľahší posun vody. Ale nedotiahla som to celkom do konca, lebo ma začalo napínať na zvracanie, takže prestala som piť slanú vodu vo fáze keď zo mňa šla už takmer čista voda obsahujúca čiastočky usadenín a malych bielych asi 2mm šošovičiek... inak to neviem pomenovať.... Neviete čo to mohlo byť??? Ďalej som pokračovala podľa návodu, vypila som harmančekový čaj, po pol hodine zjedla ryžu s maslom, potom probiotika a aj ďalší deň len ryžu s maslom a mrkvou. Čo ma viac trápi je, že prvá stolica prišla až o tri dni a bola pokryta nejakym hlienom. Trochu ma to vydesilo, preto píšem vám. Možno ma ukľudnite \":?\"
Vopred ďakujem za odpoveď.

Co se tyka nabehu na zvraceni, staci dat min soli. Mozna jsi prehledla nebo ignorovala upozorneni v navodu
V navodu na Sankpraksalanu se píše:
....Pro první provedení očisty tedy dávkujte sůl raději opatrněji, doporučuji vyzkoušet zhruba poloviční dávky soli....

To, ze prisla prvni stolice az za par dni je podle mne normalni. Ja si to zjednodusene predstavuju tak, ze kdyz neco snis a brzy potom mas stolici, neni to, az na vyjimky, stolice z toho, co jsi zrovna snedla, ale jsou to zbytky neceho co jsi snedla treba i nekolik dni pred tim. Potrava se strevama urcitou dobu posunuje a zpracovava, nez jeji zbytky vyjdou ven. Rekneme, ze cesta strevama trva 2 dny, takze kdyz jdes v sobotu na WC, vyjdou z tebe treba zbytky ctvrtecniho obeda. A v nedeli zbytky z patku a v pondeli zbytky ze soboty. A kdyz ocistou zbytky ze ctvrtka a z patku vyplachnes v sobotu rano sankou, tak pak uz v sobotu a v nedeli nema co vyjit a az v pondeli vyjde spravne to, co snis v sobotu. Zkratka po sance trva nejakou dobu az se znovu zaplneji streva a az potom mas opet stolici. Doba zpozdeni je samozrejme silne individualni, zavisla predevsim na tom, jak moc jis.

PříspěvekNapsal: pát úno 28, 2014 1:42 pm 

Prosím,chystám se zítra na šanku-Když jím rýži pak celý den tak 4 deka másla do každé porce? Třeba pětkrát denně? Posledně jsem to tak dělala,ale ikdyž mám máslo moc ráda,lezlo mi už krkem.To je skoro celé máslo! Nebo je to myšleno do rýže na celý den??Dá se použít ghí místo másla? Děkuji za rychlou odpověd

PříspěvekNapsal: pát úno 28, 2014 6:30 pm 

jajda22 píše:
Prosím,chystám se zítra na šanku-Když jím rýži pak celý den tak 4 deka másla do každé porce? Třeba pětkrát denně? Posledně jsem to tak dělala,ale ikdyž mám máslo moc ráda,lezlo mi už krkem.To je skoro celé máslo! Nebo je to myšleno do rýže na celý den??Dá se použít ghí místo másla? Děkuji za rychlou odpověd

Důležité je máslo v prvním jídle, pak už nemusíte tolik do každé porce. Přepuštěné máslo by neměl být problém použít.

PříspěvekNapsal: pát úno 28, 2014 8:27 pm 

beati_paoli píše:
Důležité je máslo v prvním jídle, pak už nemusíte tolik do každé porce. Přepuštěné máslo by neměl být problém použít.

Díky

PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2014 2:46 pm 

První šanku jsem děla s obyčejnou solí,teď druhou s himalajskou-zdálo se mi to málo slané-oproti první.Mám to za sebou úplně v pohodě-až na jedno-heřmánek vůbec neprošel-všechen zůstal uvnitř,šla jen čistá voda,takže jsem snědla rýži atd.,cítím se v pohodě.S heřmánkem jsem měla problém už minule-prošlo ho málo,ale teď vúbec žádný.Nějaká slaná voda se při pití asi i vstřebávala,protože jsem průběžně i močila-při první šance si myslím,že jsem nemočil-až potom.Setkal jste se s tím někdo? Jeto velký problém s tím heřmánkem?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 167  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]