Helena píše:
Dobrý den, pane Jardo. Dnes jsem po dvou týdnech podruhé provedla šanku. Poprvé jsem to špatně pochopila a myslela si, že zvracení je až krizový plán, tak jsem to pila pomalu a nezvracela, ale i po zbytek dne jsem měla vypouklé břicho a bylo mi nevolno. Jinak to proběhlo jak má, jenom to trvalo 3 hodiny.
Myslela jsem, že podruhé to bude lepší, ale bylo to snad ještě horší. Jednak se nechtěl spustit sifon, pila jsem až do půlky třetího hrnku, něco jsem vyzvracela, ale pak už v žaludku nic nebylo a nic nechtělo vyjít (hypotonickou stravu nejím, ale za ty dva týdny jsem se k ní hodně přiblížila, na klyzma nemám nádobí). Tak jsem to skončila a čekala, až se to vstřebá (strašně to bolelo, břicho jsem měla jako sud), když to za více jak hodinu přišlo. Začala jsem pít znovu celý třetí a čtvrtý hrnek, ale šlo to jen pomalu, ani po prvním zvracení nevolnost neustoupila, pořád se mi to vracelo vrchem. Takže toho tolik neproteklo, ani nakonec voda nebyla úplně čistá. Teď už je mi méně nevolno než poprvé, ale byla to dost muka, trvalo to více jak 4 hodiny, nevím, jestli mám šanku ještě zkoušet. Trpím častými a silnými migrénami, proto už roky užívám velké množství léků ze skupiny triptanů. Za tu dobu jsem začala nadměrně říhat, mám pocit, jako by byl nějaký problém někde mezi žaludkem a tenkým střevem, možná to nějak souvisí. Můžete mi prosím nějak poradit?
Komu není rady, tomu není pomoci, jinak není možné z mé strany reagovat a když jste nepoučitelná, tak musíte trpět, jinak to asi nepochopíte. Já to lidem neradím pouze proto, že mám hodně času a jak se nudím, tak musím psát, vše mám již 27 let vyzkoušeno a vím co píšu. Sám celou proceduru dovedu udělat za 25-30 minut a za tu chvilku trubkama proleju 7,5 litru tekutiny, čili co jde víte a nyní musíte i pochopit jak na to, protože pouze cvik dělá mistra. Zkoušet by jste to určitě měla, protože jste si pomocí těch chemických sajrajtů patrně vypěstovala velice zajímavé kolonie domácích mazlíčků ve svém střevě a budete je holt muset vyhnat, jinak budete trpět pořád. Jinak na migrénu zabere velice dobře okamžitě provedený klystýr a vypití naředěné kyseliny chlorovodíkové. Oboje zde je bohatě popsáno, tak to prostudujte a začněte to dělat tak, jak radím.