Igi píše:
Ten kávový, jak už se tu psalo, se opravdu dá udržet asi nejdýl ze všech možných.
Mohl by mi někdo prosím napsat jak přesně se ten kávový má dělat? Na netu jsem našel různé návody, tak nevím který je nejvhodnější a zkoušet to je ztráta času.
Já si dělám každý víkend kávový klystýr. Nejlépe večer předem nechám asi 2 min. převařit 2 l vody. Pak přidám 5 polévkových lžic mleté kávy. Chvíli to promíchám a nechám přejít varem. Pak to přiklopím a nechám stát do druhého dne.
Před káv. klystýrem si udělám 2 citronové klystýry po 1 l (aby se střevo vyčistilo).
Pak kávu opatrně přefiltruji přes kapesník. Jakmile se na kapesník dostane lógr, tak to protéká velmi pomalu. Přefiltrovanou kávu ohřeji ca. na 40°C (mírně teplá) a pak si udělám klystýr.
Po napuštění 2 l si nejprve sednu na židli, až se uvolní případné tlaky v konečníku.
Pak několikrát udělám svíčku (u stěny) a pak se překlopím na pravou stranu, aby se nálev dostal do vzestupného trakčníku.
Také je dobré se nějak pohybovat. Já ca. 5-10 min. cvičím na eliptickém trenažéru.
Klystýr je dobré udržet v sobě min. 20 min., ale není problém jej udržet třeba 1 hod.
Kofein se dostává do jater, které čistí (začne odtékat více žluči se škodlivinami).
Je proto dobré také užívat Ostropestřec mariánský na podporu jater a např. APO-Lactobacillus 10+ (je nejlepší) na podporu střeva.