Zdravím všechny přítomné.
Nejdříve bych chtěla poděkovat za odpověď a vůbec za celé tyto stránky. V dnešní době je to opravu unikum a člověka to proto dvojnásob potěší vidět, že ještě existují takoví lidé jako pak Jarda.
Před kratší dobou jsem tu psala s dotazem ohledně bolesti střev po klystýru - to už se naštěstí skutečně urovnalo, i když klystýr neprovádím denně, ale tak dvakrát týdně. Vím, že by bylo lepší častěji (hlavně teď ze začátku), ale podmínky jsou trošku komplikovanější.
Asi tak 2 týdny jsem na protikvasinkové dietě. Nedodržuju ji teda na 100%-snídám podle příkladu jídelníčku p.Jardy a občas si odpodne dám nějaké ovoce, 2x jsem také vyloženě ujela - jednou si dala sezamovou tyčinku s medem, což ale stejně vzhledem k tomu, že to bylo před menstruací, kdy jsem mívala opravdu záchvaty žravosti, beru jako neuvěřitelný zázrak, a jednou jsem si dala asi decku červeného vína.
Jinak oběd a večeře jsou zpravidla saláty (trochu monotónní) s čerstvým balkánským sýrem, jiným čerstvým sýrem, případně vejcem a tuňákem. Není to ideál, ale v rámci daných možností se snažím co to jde. Někdy si ještě večer dám mandle. Ráno piju většinou čaj z čerstvého zázvoru s citrónem, odpoledne pak popíjím La Pacho. Také asi už desátý den beru lactobacily a dvakrát týdně jsem zařadila solnou koupel (epsomka, hymalájská a soda).
Musím říci, že stav mojí pleti (kvůli tomu jsem se vůbec dostala na toto fórum) se od začátku velmi zlepšil. Sice to ještě není ideální, ale pokrok je opravdu vidět.
Nicméně k jádru věci - před těmi 14dny jsem měla stolici pravidelně každé ráno. Nyní ji spontálně mívám tak po třech dnech a ještě má divnou, vyloženě lepkavou konzistenci. To mě trochu mate, neb by to mělo být podle všeho spíše naopak - dřív jsem ji mívala 'tak akorát', nešpinila, nic.
Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, případně poradit, co by mohlo pomoct? Napadlo mě, zda to nemůže být těmi lactobacily, ale zase logika mi říká, že ty nemohou mít negativní vliv na stolici. Nebo bych měla ty klystýry zařadit denně? Přiznám se, že dělat klystýr bez předchozí spontální defekace je mi trochu proti srsti a hlavně na jejich častou aplikaci zde nemám zatím podmínky.
Nebo mě ještě napadlo, jestli to nesouvisí s vysokým příjmem tuků ve stravě? Kromě těch sýrů, které jsou samy o sobě dost tučné, do salátů samozřejmě přidávám i olivový olej a moc na něm neštřím.
Předem děkuji za jakoukoli radu a přeji krásný den.
E.