Pavel Veselý píše:
Jestli máš problémy se štítnou tak pro tebe tučná strava není to pravé a jen to prohloubí problémy,možná by šla trošku upravená verze ale musíš zkoušet.To už je lepší se o tučnou stravu nesnažit a hlad zkusit zvládnout pravidelným jednodenním půstem-bolí to ale jde to:)Jaké tuky jsi používala?
Moje štítná žláza je zvláštní. TSH v průběhu roku 2014 stoupalo ze 2,3 na 3,8, které mě už znervózňovalo, protilátky lehce nadhraniční, na sonu náznaky zánětu. Nasadila jsem Se, Zn, Bkomplex, trošku Mg, aronie, lugolův roztok (2-7 kapek týdně, dle nálady), snaha méně se stresovat. Teď jsem si nechala dělat testy a TSH mám 1,1 ! Ještě čekám na anti TPO, to jim trvá trochu déle, abych neříkala hop dříve než zjistím, kam že jsem to dopadla.
Proč by štítné žláze měly vadit tuky?
Používám hlavně mléčný, kokosový (ve formě kokosu), avokádo, olivový, mandle, chia, rybí omega 3.
Je to náročný na propočítávání, ale psychicky mi to pomáhá zvládat chutě na jiné věci. Dnes už jsem se cítila docela dobře, ne tak vyčerpaně, a to jsem nasbírala jen 80g sacharidů, 96g bílkovin (to jsem trošku přepískla, uznávám) a 105g tuků.
Ono je to pro mě nezvyk sníst "tolik" tuku, ale je mi jasné, že kde kdo to zvládne hravě během 2 jídel, v mnohem horším druhu tuku a s pytlíkem rohlíků navrch.