mohy : kupovaná mrkvová šťava ? Ďakujem, radšej čistú vodu...
(ale netvrdím, že si nám kupovanú mrkvovú šťavu odporúčal, len si uviedol príklad...)
to all : Takže, predsa len...ten odšťavovač "Lexen", resp. "Live Enzyme Juicer" (z odstavovace.sk za 149€) sa mi pokazil, pretože som doňho denne ládoval 2kg mrkvy... Áno, urobil som chybu, že som ho kúpil, pretože je to odšťavovač predovšetkým na listovú zeleninu. Tak som sa poučil, posielam ho na opravu (potom ho predám za polovičnú cenu...niekomu), a rovno som si objednal cenovo dostupný ale všade chválený šnekový odšťavovač, ktorý je vraj možno najlepší zo všetkých šnekových (pritom prijateľná cena), "Hurom Slow Juicer" za 339€ (chróm).
Nevýhody "Live Enzyme Juicer" : kilo mrkvy = 3dcl šťavy ( ďakujem, neprosím... )
zeler to odšťavuje ešte horšie ako mkrvu a neznesiteľne to vtedy piští a vreští (takmer ako cirkulárka)
nekvalitné tlačítka (on/off/prev)
celkovo dojem z odsťavovaču je lacný (ale tomu zodpovedá aj cena)
Takže, tento odsťavovač radím kupovať len tomu, kto má záujem odsťavovať len ovocie (ale musí odšťavovať také kusy, ktoré nie sú múčnaté), listovú zeleninu (najmä tú najjednoduchšiu... kel, bylinky...)
"Live Enzyme Juicer" odšťavuje kapustu (zelí) veľmi otrasne... zasekáva sa to tam, človek sa "nedotlačí" surovín do otvoru...
Najlepšie riešenie....NEŠETRIŤ na odšťavovači, a kúpiť rovno "Hurom Slow Juicer", alebo ešte lepší odšťavovač (nejaký dvojhriadeľový, s dobrou povesťou).
dieta