Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 2:54 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1419 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv říj 28, 2010 2:36 pm 

Dobrý deň. Konečne mám odsťavovač... Ale som trochu rozčarovaný... mám odšťavovač Lexen Healthy Juicer Electric (resp. Live Enzyme Juicer .... http://www.eujuicers.sk/sk/katalog/odst ... yme-juicer), a taká je výťažnosť : 750g množstva očistenej mrkvy = 280ml šťavy... \":(\" ... Ja viem, za 150€ nemôžem čakať zázraky...ale...280ml !? ... Kebyže aspoň 400ml... Koľko je ťaživosť vašich odšťavovačov, drahí čitatelia ?

PříspěvekNapsal: čtv říj 28, 2010 8:38 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
Dobrý deň. Konečne mám odsťavovač... Ale som trochu rozčarovaný... mám odšťavovač Lexen Healthy Juicer Electric (resp. Live Enzyme Juicer .... http://www.eujuicers.sk/sk/katalog/odst ... yme-juicer), a taká je výťažnosť : 750g množstva očistenej mrkvy = 280ml šťavy... \":(\" ... Ja viem, za 150€ nemôžem čakať zázraky...ale...280ml !? ... Kebyže aspoň 400ml... Koľko je ťaživosť vašich odšťavovačov, drahí čitatelia ?

Tak obecně platí za málo peněz málo muziky, ale zde bych řekl, že to nemusí být pravda. Jde o to jak si stojí u jiných plodin a třeba budete překvapen, pokud vím tak mnoho odšťavovačů má s mrkví docela problém. Ten můj Angel zase blbě dělá rajčata a někdy mě zlobí i s ananasem.

PříspěvekNapsal: čtv říj 28, 2010 8:44 pm 

NOWOCAYN píše:

Pri tomto, čo si uviedol, sa jasne píše. že je nevhodný na bežnú zeleninu, je na byliny a listovú zeleninu, teda najviac na tzv. zelené nápoje. Ja mám Angela a ten má veľmi vysokú výťažnosť. V priemere, ak rátam všetko, čo na ňom odšťavňujem, cez orechy, semienka, ovocie, aj akúkoľvek zeleninu a byliny a listy, cez 80%.

PříspěvekNapsal: čtv říj 28, 2010 11:40 pm 

Nie každé ovocie a zelenina tečie rovnako. Čerstvá mrkva, ktorú priamo vytrhneš zo zeme bude tiecť o niečo viacej, ak keď kúpiš takú, ktorá už o časť štavy prišla tým, že je dlhodobo zle skladovaná. Konkrétne som tiež teraz kúpil 10kg mrkvy po 3€ a tiekla o dosť horšie. To isté platí pri jablkách, tam každá odrota tečie ináč.

PříspěvekNapsal: pon lis 01, 2010 3:51 pm 

to mohy : Kde nakupuješ mrkvu tak lacno ? Ja som najlacnejšiu videl (v dvoch obchodoch - supermarketoch či hypermarketoch) za 59 centov / 1kg... Na nejaké 4dcl napr. spomínanej mrkvovej šťavy teda vynaložím 59 centov, elektrinu a 20 minút času (ošúpanie mrkvy, narezanie na plátky, odsťavenie, umytie prístroja)... nič extra (ten čas....), ale... enzýmy sú enzýmy....

PříspěvekNapsal: pon lis 01, 2010 8:29 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
to mohy : Kde nakupuješ mrkvu tak lacno ? Ja som najlacnejšiu videl (v dvoch obchodoch - supermarketoch či hypermarketoch) za 59 centov / 1kg... Na nejaké 4dcl napr. spomínanej mrkvovej šťavy teda vynaložím 59 centov, elektrinu a 20 minút času (ošúpanie mrkvy, narezanie na plátky, odsťavenie, umytie prístroja)... nič extra (ten čas....), ale... enzýmy sú enzýmy....

Ušetřit můžete na tom loupání, to je blbost a bohatě stačí ji omýt kartáčkem, já ji dokonce myji pouze pod tekoucí vodou, po krátkém odmočení ve vlažné vodě.

PříspěvekNapsal: úte lis 02, 2010 7:38 pm 

NOWOCAYN píše:

Tak bud v Metre alebo Kauflande. U nas mavaju okolo 19.30 akcie na ovocie a zeleninu a uz vic krat sa stalo, ze mali mrkvu po 10-12Sk. Raz mali dokonca take mrkvove odrezky po 0.10€
na stavu to uplne staci. Tak som tiez vychytil jablka po 8Sk. Cenovo mas potom liter mrkvovej stavy za cca 15sk zatial co si pamatam kupovana mrkvova stala 20sk za 0,5 l

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:13 pm 

mohy : kupovaná mrkvová šťava ? Ďakujem, radšej čistú vodu... \":D\" (ale netvrdím, že si nám kupovanú mrkvovú šťavu odporúčal, len si uviedol príklad...)
to all : Takže, predsa len...ten odšťavovač "Lexen", resp. "Live Enzyme Juicer" (z odstavovace.sk za 149€) sa mi pokazil, pretože som doňho denne ládoval 2kg mrkvy... Áno, urobil som chybu, že som ho kúpil, pretože je to odšťavovač predovšetkým na listovú zeleninu. Tak som sa poučil, posielam ho na opravu (potom ho predám za polovičnú cenu...niekomu), a rovno som si objednal cenovo dostupný ale všade chválený šnekový odšťavovač, ktorý je vraj možno najlepší zo všetkých šnekových (pritom prijateľná cena), "Hurom Slow Juicer" za 339€ (chróm).
Nevýhody "Live Enzyme Juicer" : kilo mrkvy = 3dcl šťavy ( ďakujem, neprosím... )
zeler to odšťavuje ešte horšie ako mkrvu a neznesiteľne to vtedy piští a vreští (takmer ako cirkulárka)
nekvalitné tlačítka (on/off/prev)
celkovo dojem z odsťavovaču je lacný (ale tomu zodpovedá aj cena)
Takže, tento odsťavovač radím kupovať len tomu, kto má záujem odsťavovať len ovocie (ale musí odšťavovať také kusy, ktoré nie sú múčnaté), listovú zeleninu (najmä tú najjednoduchšiu... kel, bylinky...)
"Live Enzyme Juicer" odšťavuje kapustu (zelí) veľmi otrasne... zasekáva sa to tam, človek sa "nedotlačí" surovín do otvoru...
Najlepšie riešenie....NEŠETRIŤ na odšťavovači, a kúpiť rovno "Hurom Slow Juicer", alebo ešte lepší odšťavovač (nejaký dvojhriadeľový, s dobrou povesťou).

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:18 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
mohy : kupovaná mrkvová šťava ? Ďakujem, radšej čistú vodu... \":D\" (ale netvrdím, že si nám kupovanú mrkvovú šťavu odporúčal, len si uviedol príklad...)
to all : Takže, predsa len...ten odšťavovač "Lexen", resp. "Live Enzyme Juicer" (z odstavovace.sk za 149€) sa mi pokazil, pretože som doňho denne ládoval 2kg mrkvy... Áno, urobil som chybu, že som ho kúpil, pretože je to odšťavovač predovšetkým na listovú zeleninu. Tak som sa poučil, posielam ho na opravu (potom ho predám za polovičnú cenu...niekomu), a rovno som si objednal cenovo dostupný ale všade chválený šnekový odšťavovač, ktorý je vraj možno najlepší zo všetkých šnekových (pritom prijateľná cena), "Hurom Slow Juicer" za 339€ (chróm).
Nevýhody "Live Enzyme Juicer" : kilo mrkvy = 3dcl šťavy ( ďakujem, neprosím... )
zeler to odšťavuje ešte horšie ako mkrvu a neznesiteľne to vtedy piští a vreští (takmer ako cirkulárka)
nekvalitné tlačítka (on/off/prev)
celkovo dojem z odsťavovaču je lacný (ale tomu zodpovedá aj cena)
Takže, tento odsťavovač radím kupovať len tomu, kto má záujem odsťavovať len ovocie (ale musí odšťavovať také kusy, ktoré nie sú múčnaté), listovú zeleninu (najmä tú najjednoduchšiu... kel, bylinky...)
"Live Enzyme Juicer" odšťavuje kapustu (zelí) veľmi otrasne... zasekáva sa to tam, človek sa "nedotlačí" surovín do otvoru...
Najlepšie riešenie....NEŠETRIŤ na odšťavovači, a kúpiť rovno "Hurom Slow Juicer", alebo ešte lepší odšťavovač (nejaký dvojhriadeľový, s dobrou povesťou).

Jedna ne příliš oblíbená skupina lidí má velice dobré úsloví, které jednoznačně platí a je potřeba se z jejich uvažování poučit. To úsloví zní „Nemám tolik peněz abych si mohl dovolit kupovat levné věci“, což uplatňuji v každém momentě, kdy cokoliv sháním a moc se mě to osvědčilo.

PříspěvekNapsal: úte pro 07, 2010 6:12 pm 

Přesně tak, mám doma asi měsíc Hurom slow Juicer za 7900 kč a jsme s ním nadmíru spokojeni, výtěžnost štávy je veliká a chut vynikající, když jsem před kolegy v práci řekl kolik stál , tak je přešla chut ho pořizovat , radši si dají obden sekanou , která smrdí jak hyena \":D\" , inu každý svého štěstí srůjcem \":)\"

PříspěvekNapsal: úte pro 07, 2010 10:43 pm 
Administrátor
Administrátor

vendy píše:
Přesně tak, mám doma asi měsíc Hurom slow Juicer za 7900 kč a jsme s ním nadmíru spokojeni, výtěžnost štávy je veliká a chut vynikající, když jsem před kolegy v práci řekl kolik stál , tak je přešla chut ho pořizovat , radši si dají obden sekanou , která smrdí jak hyena \":D\" , inu každý svého štěstí srůjcem \":)\"

No, ale uznejte, že taková uleželá sekačka také není k zahození. Při této příležitosti si vzpomínám na kamaráda z vojny, který jednou přijel z opušťáku a byl na tom psychicky špatně. Ptal jsem se ho proč je tak smutný a on mě řekl, že dal ženě přes držku. Protože šlo o naprosto nekonfliktního moulu, tak mě zajímalo, co v něm tu agresivitu nabudilo a z něj vypadlo, že mu žena dala k jídlu řízek s bramborovým salátem. Já mu povídám, ty vole a to měla dělat nadívané skřivany, nebo co. Načež se na mě nechápavě podíval a povídá, ne sekanou a to mě dostal. Tak mu říkám, takovej šmejd tady žereš každou chvilku, tak proč by ti měla dělat sekanou. Načež z něj vypadlo, nechápu jak na to ta slepice blbá přišla uklohnit v takové sváteční chvilce řízek, když ví, že pokud jsem doma, tak mám každý den sekanou s kaší a nikdy jsem nic jiného nechtěl. Je pravda, že to byl hodnej, ale jednoduchej člověk a jak vidíte u někoho prostě sekačka musí bejt. Jeho paní to patrně pochopila, protože pokud si dobře pamatuji, tak mě po vojně posílal fotku dětí a možná jí tu sekanou dodnes.

PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 6:24 pm 

Víte co je zajímavé, že všem po ní není až tak nejlépe což je logické, ale přesto se cpou o sto šest, na jejich obranu ovšem musím říct , že jídlo, pokud se to tak dá vůbec nazvat, je droga, takže je to dost slušná odvykačka se zbavit určitých návyků , mám to vyzkoušené sám na sobě-), když člověk celý den jí to co má zeleninu ovoce atd a potom si dá třeba rohlík , tak je mu okamžitě těžko a nedobře , je to tak jednoduché , tělo si vždy řekne , že jíte hnus a přesto v tom většina lidí pokračuje, ale nakonec takové lidi systém potřebuje , dokonale zapadají a hlavně se ničím neodlišují , což se dneka taky moc nenosí-))

PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 7:48 pm 

Přiznám se, že u mne to funguje trochu jinak. Přestože jsem už víc jak 10 let na téměř bezmasé stravě a třičtvrtě roku i bez mouky, jednou za čas si kousek masa nebo pečiva dám a pochutnám si náramně. Dokážu se bez obojího obejít ale jako občasné zpestření si obojí také dokáži patřičně užít.

PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 10:25 pm 
Administrátor
Administrátor

vendy píše:
Víte co je zajímavé, že všem po ní není až tak nejlépe což je logické, ale přesto se cpou o sto šest, na jejich obranu ovšem musím říct , že jídlo, pokud se to tak dá vůbec nazvat, je droga, takže je to dost slušná odvykačka se zbavit určitých návyků , mám to vyzkoušené sám na sobě-), když člověk celý den jí to co má zeleninu ovoce atd a potom si dá třeba rohlík , tak je mu okamžitě těžko a nedobře , je to tak jednoduché , tělo si vždy řekne , že jíte hnus a přesto v tom většina lidí pokračuje, ale nakonec takové lidi systém potřebuje , dokonale zapadají a hlavně se ničím neodlišují , což se dneka taky moc nenosí-))

Nevím jak přesně je to dlouho, co někdo moudrý řekl, „ Jez do polosyta, pij do polopita a vyjdou ti dlouhá léta“. Ten člověk měl pravdu a nic nikdy se na tom nezmění i kdyby reklama říkala cokoliv. Je ovšem holým faktem, že jde o závislost, kterou ovládne pouze silný jedinec a také vždy upozorňuji i na společenský rozměr, kdy je nevhodné se ovládat, jako třeba domáhat se na svatbě krouhaného zelí, to tam asi budete za magora a raději bych si dal řízek.

PříspěvekNapsal: pát pro 10, 2010 6:13 pm 

sakul píše:
Přiznám se, že u mne to funguje trochu jinak. Přestože jsem už víc jak 10 let na téměř bezmasé stravě a třičtvrtě roku i bez mouky, jednou za čas si kousek masa nebo pečiva dám a pochutnám si náramně. Dokážu se bez obojího obejít ale jako občasné zpestření si obojí také dokáži patřičně užít.

jj, mě taky nedělá problém si maso občas dát, ale pokaždé když si ho dám a není to opravdu často , tak mi ani nechutná , za to sladké to je svinstvo pro mě mnohem hůře odbouratelné-)))

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1419 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]