zuzis píše:
Dík za reakci. On výrobce v návodu nic takového nepopisuje. Je tam, že v pohodě zvládá byliny apod. Ale psala jsem dealerovi, a ten mi napsal, že u těchto druhů trav je problém právě že jsou suché. Takže prý stačí přes noc celé namočit a vojtěšku neokapávat ale i s tou trochou vodou to tam dávat. Ale mne zarazila ta voda. Nevím, jestli se do té odstáté vody nelouhuje i nějaký bordel. Sice pěstuji vojtěšku na zahradě, kde nemám zvěř, a než jí dám do odštavnovače tak jí opláchnu, ale..... Je zajímavé, že třeba kopřiva je v pohodě. No hold nezbývá asi než to mixovat. S tím mixérem je to zdlouhavé, nechávat to louhovat, pak scedit. Takhle jsem to hodila do odštavnovače, zalila vodou do petky a šup do tašky do práce. No hold to se nedá nic dělat. Ty jí piješ hned nebo ji skladuješ? Já doufám, že v petce přes noc v ledničce vydrží do druhýho dne, kdy to piju celé dopoledne.
Kopriva ma vlakna, takze ty snek posouva, kdezto vojteska vlakna nema, takze rychle zanese snek a pak uz se jen v tom sneku toci a nechce se ji ven a nastane ten problem, ze se tlaci na sitko.
Stavu piju z poloviny hned cca 0,3dl. Ta chut neni uplne atraktivni, takze clovek do sebe dostane tak maximalne 0,5 litru.
Takze tu druhou cast piju tak po pulhodine az hodine.
Pokud mam zkusenost, tak po delsi dobe v lednicce stava zhorkne, takze jsem ji nakonec po ochutnani rovnou vylil, a stavu si delam pokazde cerstvou.
U ANGELA mi ta stava nedela takovy problem, protoze je hotova cca za 5 minut, to clovek dele toho ANGELA myje.
U OMEGY a mixeru to asi bude trvat podstatne dele. Pro cloveka co chodi do prace na urcitou hodinu to muze byt rano problem.
Asi bych ji do petky plnil az po hrdlo, aby v ni bylo minimum vzduchu, pripadne lahev pri plneni zmacknout, vytlacit vzduch, a zasroubovat.
Inzenyr