mkrabot píše:
Nešlo by ložisko stáhnout třírameným šroubovým stahovákem na ložiska? Ale stejně nemám lis na nalisování zpět na hřídel a zatím jsem to ve vnitř neviděl. Ten O-kroužek je natrhnuty a část je ho stržená. Dřív jsem si tho nevšml. Pokud budu dávat nový O-kroužek půjde ho jednoduše vtlačit zpět na místo nějakým tupým předmětem? Před vtlačením tam dám ještě ten silikon, po zatuhnutí by to mělo snad těsnit dobře. Ještě jednou díky za info, škoda že jsem to nevěděl dřív asi bych ten kroužek raději pravidelně měnil.
Michal
Lozisko je zapustene v krytu a vysouva se z nej ozubena hridel, takze jedine jde tahnout nebo tlacit za vnitrni otvor. Triramennym stahovakem ho nemate moznost zvenci zachytit, to by Vam lozisko muselo zustat na te ozubene hrideli.
O krouzek tam klidne zatlacite prstem, sroubovakem nebo hnaci hrideli, to zadny problem neni.
Nevim, zda tim silikonem myslite ty tekute silikony v tube. Otazka je zda jsou zdravotne nezavadne. Nemyslim si, ze to tesneni O-krouzku nejak tim silikonem zlepsite, spis si myslim, ze to bude horsi, protoze O-krouzek se nebude moci pripadne odvalovat a rychleji se trenim opotrebuje.
Mozna by lepsim resenenim nez silikon byla bila vaselina, kterou prodavaji v lekarne. Pouziva se na masti a nebyl jsem ji schopen umyt nicim jinym nez jadrovym mydlem a to jsem ho musel pouzit 4x za sebou, nez ta vaselina uplne pustila. Ta by naopak O-krouzek mazala, aby nemel takove treni, a pritom tu stavu dovnitr nepusti, jak je mastna.
Inzenyr