Lekorka píše:
To vajíčko bylo prostě zkažené, není důvod z toho dělat vědu. Někdy stačí drobné narušení skořápky, kterého si člověk ani nevšimne a vajíčko se velmi rychle zkazí.
Presne tak. Pokazené vajce nerovná sa len záprdok (sírovodík), ale čokoľvek, čo nie je okay. Mne sa raz do bielok dostala pleseň cez narušenú škrupinu. Nevšimol som si to, lebo na vrchu boli OK vajcia (pleseň sa urobila, lebo mi kvapkala voda v chladničke na spodok). Vajce nesmrdelo, žĺtko bolo v poriadku, len bielko svietilo vo farbách semaforu. Vajce, ktoré sa mi nezdalo (zrak, čuch), som vyhodil a viac som to neriešil. Súhlasím, netreba z toho robiť (pa)vedu a pátrať po tajomných bylinkách, konšpiračných spiknutiach proti sliepkam alebo že mi satan podstrčil divné vajíčko. Inak keď už sme pri tom, tak vajcia by som nikdy v živote nekonzumoval surové, max. pár dňové a svoje vlastné - práve preto, lebo sa môžu pokaziť, čo nie je len forma záprdku. Radšej skonzumujem dve varené vajcia ako jedno surové, aby som dorovnal živiny, ktoré sa zničia varením.