Hahana píše:
Dobrý den,
najela jsem na Vámi popsaný způsob stravování asi před měsícem, ale záchvaty se mi stále vrací. Ze začátku jsem zaznamenala úlevu, ale pak se mi záchvaty začaly vracet a dokonce jsem si častým jezením jablek na ně vypěstovala alergii, protože teď už si nemůžu dát ani jedno, abych potom nedostala záchvat. Piju kyšku z kozího mléka a tibetských hub, na snídani už nemůžu skoro žádné ovoce, protože citrusy a cizokrajné ovoce pro mě není vhodné, jablka jsem popsala, tak mi zbývají hrušky. Podle mě mám alergii na ty chemické látky, kterými je ovoce ošetřováno, ale jako obyvatelce města mi moc jiných možností nezbývá a nakupovat drahé bio ovoce, kterému navíc moc nevěřím, že je opravdu bio, se mi moc nechce. Ve zkratce píši, protože nevím, co mám jíst a taky nevím, jestli je tohle vhodná dieta pro mě. Je možné, že jsou různé druhy lidí, kterým vyhovuje různý způsob stravování. Co si myslíte o makrobiotice? Slyšela jsem o jedné holce, která se zbavila dlouhodobého ekzému díky přechodu na makrobiotockou stravu. Hlavně shledávám tuto dietu hrozně chudou na chutě. Já jím prakticky jenom zeleninu a semínka. Nevím, možná je to tím těhotenstvím, ale cítím se hrozně svázaná a mám obrovské chutě, hlavně na sladkosti. Taky nevím, jestli je správné, abych zrovna v tomto období si upírala to, na co mám chuť, jestli to nemůže mít nějaký vliv na dítě. Děkuji za odpověď, už začínám povolovat ve víře...
Já bych s tím nesouhlasil hnedle z několika důvodů. Alergické reakce na sladké ovoce může způsobovat přemnožená kvasinka, tu si můžete otestovat plivacím testem, který je zde již několikrát popsaný. Pokud se vám potvrdí, musíte řešit kvasinku a ne ovoce. Makrobiotika je mimořádně složitý systém a skoro nikdo mu opravdu nerozumí, mnoho mých pacientů je právě z řad makrobiotiků a vždy se jedná o kvasinky, které jsou mimořádně nebezpečné a jsou příčino mnoha druhů rakovin. Zdraví není o chutích, naopak většina sajrajtů s vyumělkovanou chutí vytváří zdravotní problémy, čili chutě bych řešil jako naprosto poslední věc. Chutě na sladkosti zdravý člověk nemá, je to vlastně naprosto nenormální mít chuť na sladké, za tím stojí většinou kvasinka kandida, která si umí říci o sladké krmení tak, že vám tu chuť vyvolává. Navíc velice dobře vám to píše člen mohy, který tím pouze potvrzuje moje závěry.