Googloval som, používal prekladač, a zistil som (stručne) toto : Orechy je dobré namáčať do prefiltrovanej (alebo inej kvalitnej) vody, vodu zliať, a potom orechy dôkladne umyť. Ešte lepšie by bolo, keby ste ich máčali v soľnom roztoku ( z himalájskej soli ), potom nehrozí vyplavovanie minerálov - akurát sa vyplavia inhibítory rastu, ktoré sú nevhodné pre náš tráviaci trakt.
Na jednej strane sa polemizuje, či má ten slaný "nálev" len výhody... údajne môže mať aj nevýhodu - a tou je to, že enzýmy v orechoch sa budú pomalšie prebúdzať počas máčania. Možno preto by bolo vhodné striedať oba postupy.
Tak isto aj dĺžka máčania je rôzna.
Tu ponúkam "indiánsky preklad" čo a ako....
Pomer orechov a vody je 1:2.
Takže spomínaný indiánsky preklad (z googlu) :
Tekvicové semená-Pepitas
4 šálky surovín, lúpaná tekvicové semienka
2 lyžice morskej soli (edit : možno myslia lyžičky, nie lyžice)
1 mocca lyžička kajenské korenie (nepovinné)
filtrovaná voda
Čas ponorenia: najmenej 7 hodín, alebo cez noc
Sušenie (dehydrovanie): 12-24 hodina, než suché a svieže
Pekanové orechy alebo vlašské orechy
4 šálky orechov
2 čajové lyžičky morskej soli
filtrovaná voda
Čas ponorenia: 7 a viac hodín (môžete urobiť cez noc)
Čas sušenia: 12-24 hodina, až úplne suché a svieže.
Pekanové orechy môžu byť uložené vo vzduchotesnej nádobe, ale vlašské orechy sú viac náchylné k žlukne, takže by mal byť vždy ukladá do chladničky.
Arašidy (bez kože), píniové oriešky, alebo lieskové orechy (bez kože)
4 šálky surovej orechy
1 lyžica morskej soli (edit: možno lyžička, možno lyžica... neviem...)
filtrovaná voda
Čas ponorenia: najmenej 7 hodín alebo cez noc
Čas sušenia :12-24 hodín, až úplne suché a svieže
Skladujte vo vzduchotesnej nádobe
Mandle
4 šálky mandle, najlepšie bez kože-SF poznámky "Bez kože mandle bude stále rašit, čo naznačuje, že proces odstraňovania ich kože nebola zničená enzýmov .... [Oni] ľahšie sa trávi a viac uspokojivý v mnohých receptov. Však môžete použiť aj mandle s kožou na. “ "
1 lyžica morskej soli (edit: lyžica, či lyžička ? Hmmm... čo myslíte ?)
filtrovaná voda
Čas ponorenia: najmenej 7 hodín, alebo cez noc
Čas sušenia: 12 -24 hodín, až úplne suché a svieže
Kešu
4 šálky "raw" kešu oriešky
1 lyžica morskej soli (edit: kešu neodporúčam...skutočne surové kešu nezoženieme)
filtrovaná voda
"Niektorí je potrebné dbať pri príprave kešu oriešky. Stanú sa slizký a rozvíjať nepríjemné chuti nechá Ak sa namočiť príliš dlho alebo vyschnúť príliš pomaly, možno preto, že k nám prichádzajú sa skutočne surový, ale ktoré už prešli dve samostatné kúrenie. Môžete vysušia sa na 200 do 250 stupeň rúre-enzýmy, ktoré už boli zničené počas spracovania. “ "
Namáčacie čas: 6 hodín, už nie
Sušiť pri 200 ° F: 12-24 hodina (edit: sušenie nie je nevyhnutné u žiadnych orechov, ak ich chceme zjesť čo najskôr po namáčaní)
Skladujte vo vzduchotesnej nádobe
Makadamové
4 šálky surového Makadamové
1 lyžica morskej soli (edit: neviem či lyžica alebo lyžička, ale myslím, že makadamové orechy bude namáčať málokto, nakoľko si ich málokto kupuje...)
filtrovaná voda
Čas ponorenia: najmenej 7 hodín alebo cez noc
Čas sušenia: 12-24 hodina, než suché a svieže.
Ak sa chcete dozvedieť viac, tak googlujte a prekladajte pomocou googlu. Plno vecí je v angličtine, v slovenčine a češtine je MINIMUM.
Nenapíšem tu viac, lebo "indiánsky preklad" je dosť neestetický...
_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012)
dieta