Menma21 píše:
Vdaka za odpoved pan Jarda, skôr by ma zaujímala nejaká bylina čo je priamo na žalúdok, Palina (pelynek ) Pôsobí dosť silno, zvyšuje sa tok žlči a aj vylučovanie traviacích štiav, práve neviem či je toto pre mna dobré... ja mam doma HCL aj HCL+pepsin v tobolkách ale neužívam to pretože na gastritídu to nepomôže naopak može zhoršit, rovnako može fungovat aj palina, zlepší vylučovanie tráviacích štiav a následne budem mat viac žlčí v žalúdku , prípade viac kyseliny čo tiež nemusí zrovna pomôcť. Samozrejme antacida tiež užívat nemiením, ale nechcem ani telo dráždiť. Preto by ma zaujímala nejaka ukludnujúca bylina na žaludok, niečo na zmiernenie zápalov, niečo ako aloevera ale tu tunak nemáme... kurkuma je asi fajn to berem..
Čo ohladom stravy Pan jarda? Pikantné a Kyslé potraviny logicky nejem momentálne, čo dalej? Mám sa vyhýbať tučným jedlám? Alebo celkovo tukom?? Jesť 2x denne by mi vyhovovalo, niekedy dokonca len 1x ale takto zbytočne zatažím žaludok ešte viac.. velmi mi to vadí, cítim že cele moje zdravie sa odvíja od stavu žalúdku a tam je to ako hodinárska práca, neviem čo mam jest a ake množstvo ocením každu radu
Z hořkých bylin může pomoci pelyněk, puškvorec, zeměžluč, hořec, hercampuri a mnoho dalších. V případě že byliny představují problém pak lze vyzkoušet vincentku cca 2,5 dcl ráno nalačno tedy třetinu lahve po dobu 21 dní. Další možnost je radikální zvednutí autofagie, tedy rozklad vadných buněk což dovede zajistit přerušovaní hladověni fasting ideálně 20/4 tedy 20 hodin denně nejíte a 4 hodiny jíte. Za ty 4 hodiny lze zvládnout dvě jídla a kaloricky není problém tělo nacpat jak je potřeba. Zvýšení výkonu autofagie by se dalo docílit ještě cyklováním sacharidových a bez sacharidových dnů třeba 5 dní v týdnu na sacharidech a 2 dny tvrdé ketózy ideálně pouze na zelenině s olejem. Minimum bílkovin v těch dvou dnech je vhodné držet z důvodu že tělo si z nich poměrně snadno dovede vyprodukovat cukry a tím si samo sníží výkon autofagie. Vždy si dát trochu červeného po jídle a dlouho a dobře spát. Takto lze opravit i zdravotní potíže jinak prakticky neodstranitelné.