Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 10:23 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 270  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 8:14 am 

Když po očistě jde už jenom čistá voda, znamená to, že střevo je zcela prázdné?
Mohu tedy teoreticky epsomskou sůl používat místo klystýru? Nebo se to kvůli té soli často nedoporučuje?

PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 8:18 am 

Jarda píše:
Ne, nijak to nevadí a asi nevadí ani ta mrkev, ale jablka jsou lepší, mají totiž specifickou kyselinu, která kameny leptá a rozpouští, čímž se usnadní jejich odchod.

Jé, tak chápu to správně, že mohu bez výčitek užívat 1-2 litry jablečného pyré, místo šťávy? Nevím, jak u jiných, ale u GS se ten nejjemnější filtr musí umývat 10 minut, a z toho důvodu ho budu velmi nerada používat \":)\"
Přeji krásný den.

PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 8:44 am 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:
Když po očistě jde už jenom čistá voda, znamená to, že střevo je zcela prázdné?
Mohu tedy teoreticky epsomskou sůl používat místo klystýru? Nebo se to kvůli té soli často nedoporučuje?

To netuším, zda je prázdné, někdy se kameny ve střevě udrží i přes to, že z pacienta jde pouze čistá voda, ale nebývá to často. Sůl vysušuje střeva a pravidelné užívání rozhodně vhodné není.

PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 8:48 am 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:
Jé, tak chápu to správně, že mohu bez výčitek užívat 1-2 litry jablečného pyré, místo šťávy? Nevím, jak u jiných, ale u GS se ten nejjemnější filtr musí umývat 10 minut, a z toho důvodu ho budu velmi nerada používat \":)\"
Přeji krásný den.

Patrně to nijak nevadí, já sám podobný postup vyzkoušený nemám, ale nic závadného na něm nevidím, žluč se jablečnou kaší stejně nevypustí a o to jde především. Je ovšem pravdou, že se kaše nemusí tak snadno dostávat ze střev jako čistá šťáva, ale pokud vám to nijak nevadí, tak v tom nehledejte problém.

PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 9:59 am 

Jarda píše:
To netuším, zda je prázdné, někdy se kameny ve střevě udrží i přes to, že z pacienta jde pouze čistá voda, ale nebývá to často. Sůl vysušuje střeva a pravidelné užívání rozhodně vhodné není.

Tak tieto slová môžem potvrdiť vlastnou skúsenosťou. Kamene začinajú zomňa ísť najskôr až druhý deň v popoludnajších hodinách. Dokonca aj dva klistíre ráno boli čisté. Tento piatok sa chystám na 5.očistu s malými úpravami. Konkrétne ráno po poslednej dávke soli vypiť minimálne 3-4 litre vody, aby sa bordel z pečene čo najviac posunul a cez výfuk to zas vyprášiť toľkými klistírmi, koľko bude treba. Taktiež som zvýšil spotrebu kefíru na 1liter denne, pretože mám stále pocit, že črevá ešte stále niesu v TOP kondícií. Nakoľko ručička na váhe stále klesá tak verím, že keď sa mi váha konečne ustáli, tak sa dá všetko do úplneho normálu.

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 7:51 am 

Kdy je prosím další vhodný den na jaterní očistu?
Jakým způsobem lze vyčistit malé děti? Třeba jim aplikovat něco šíleně mastného? Ale když to bude hnusné, tak mi to jíst nebudou...

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 8:06 am 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:
Kdy je prosím další vhodný den na jaterní očistu?
Jakým způsobem lze vyčistit malé děti? Třeba jim aplikovat něco šíleně mastného? Ale když to bude hnusné, tak mi to jíst nebudou...

Vždy dva dna před černým měsícem, koukněte do kalendáře kdy to je, ale jinak se dá dělat kdykoliv. Tak určitě ne, vhodné je u dětí aplikovat kašičku z oleje a semínek ostropestřce mariánského, kterou jsem zde již popisoval, tak to trochu prohledejte, případně návod bude v nynějším čísle časopisu Recepty prima nápadů.

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 10:28 am 

Mám za sebou 3. očistu a zase mi bylo špatně. Probudila jsem se ve 3 hodiny v noci a bylo mi špatně od žaludku a pořád jsem cítila ten olej. Později v 7 hodin se mi podařilo strčit si prst do krku a vyzvracela jsem zeleno-žlutou tekutinu, nejspíš žluč. Ulevilo se mi, ale skoro jsem do sebe nemohla nacpat vodu, ani později ty čerstvé šťávy do mě moc nelezly. Teprve když jsem si udělala zelený čaj, bez problémů jsem vypila celou konvici. Nejdříve odcházelo jen zelené bahínko, pak klystýrem zelené kaménky a dalším klystýrem v podvečer žlutohnědé tvrdší kamínky, ty byly největší.
Nejsem si vědomá, že bych něco udělala špatně. Nemůže to dělat můj stav žlučníku? Před rokem mi tam na sonu našli "vločkující obsah", tedy nejspíš nějaké bahínko.
Ještě mě napadlo, že ty návody jsou asi dělané na velké muže. Mám 158 cm a 54 kg, neměla bych používat menší množství?
Díky.

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 4:13 pm 
Administrátor
Administrátor

Beladona píše:
Mám za sebou 3. očistu a zase mi bylo špatně. Probudila jsem se ve 3 hodiny v noci a bylo mi špatně od žaludku a pořád jsem cítila ten olej. Později v 7 hodin se mi podařilo strčit si prst do krku a vyzvracela jsem zeleno-žlutou tekutinu, nejspíš žluč. Ulevilo se mi, ale skoro jsem do sebe nemohla nacpat vodu, ani později ty čerstvé šťávy do mě moc nelezly. Teprve když jsem si udělala zelený čaj, bez problémů jsem vypila celou konvici. Nejdříve odcházelo jen zelené bahínko, pak klystýrem zelené kaménky a dalším klystýrem v podvečer žlutohnědé tvrdší kamínky, ty byly největší.
Nejsem si vědomá, že bych něco udělala špatně. Nemůže to dělat můj stav žlučníku? Před rokem mi tam na sonu našli "vločkující obsah", tedy nejspíš nějaké bahínko.
Ještě mě napadlo, že ty návody jsou asi dělané na velké muže. Mám 158 cm a 54 kg, neměla bych používat menší množství?
Díky.

Pokud vám blbě funguje trávení, je to klidně možné, že se vyloučené toxiny tlačí nahoru do žaludku. Nejvhodnější pro určení správného směru odvodu toxinů směrem dolů, jsou co nejčistší střeva, což se dá zajistit delší dobou bez jídla, případně větším množstvím provedených klystýrů. Blbě mohlo být třeba právě toto a střeva pak kladou odpor pro správný směr a bordel se začne tlačit protisměrně. Jinak pokud jde o množství oleje a grepové šťávy, já se domnívám, že objem je tak akorát, v mém případě používám dávku zhruba o polovinu vyšší a teprve pak u mě celý proces funguje ideálně.

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 5:14 pm 

Když doporučujete čočku s volským okem, máte na mysli klasickou čočku nakyselo se zásmažkou a octem?
A to je dobré všeobecně, jako vařená fazole, nebo jenom ten jeden den na zastavení průjmu?

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 8:28 pm 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:
Když doporučujete čočku s volským okem, máte na mysli klasickou čočku nakyselo se zásmažkou a octem?
A to je dobré všeobecně, jako vařená fazole, nebo jenom ten jeden den na zastavení průjmu?

Vy si doporučení hned vykládáte jinak než je míněno. Jednak nikde určitě nepíšu o přidávání mouky a už vůbec ne octa a také se toto jídlo nedá považovat ze potravinu pro dennodenní konzumaci. Dá se použít občas, protože i přes své negativní vlastnosti je poměrně vhodné v některých situacích. Rozhodně se nedá přirovnávat k těm fazolím, ty jsou vysoce zásadotvorné, zatímco zmiňovaná kombinace je naopak dost kyselinotvorná. Osobně bych si vybral raději ty fazole, třeba s paprikou.

PříspěvekNapsal: úte čer 22, 2010 1:28 pm 

Jarda píše:
Pokud vám blbě funguje trávení, je to klidně možné, že se vyloučené toxiny tlačí nahoru do žaludku. Nejvhodnější pro určení správného směru odvodu toxinů směrem dolů, jsou co nejčistší střeva, což se dá zajistit delší dobou bez jídla, případně větším množstvím provedených klystýrů. Blbě mohlo být třeba právě toto a střeva pak kladou odpor pro správný směr a bordel se začne tlačit protisměrně. Jinak pokud jde o množství oleje a grepové šťávy, já se domnívám, že objem je tak akorát, v mém případě používám dávku zhruba o polovinu vyšší a teprve pak u mě celý proces funguje ideálně.

To je zvláštní, už 2 měsíce dělám klystýry urinou, a minimálně 3-4 dni před očistou denně. I když na vyšetření mi zjistili, že mám střeva v pořádku, ale nějak více zakroucená a tím mi to tam hůře prochází.
S tím hladověním nevím. Mám pocit, jestli mi taky nebylo trošku zle z toho hladu \":)\" Dokud dopoledne piju džus, tak je to dobré. Ale pak jen na té čisté vodě mě vždycky trochu bolí žaludek.

PříspěvekNapsal: úte čer 22, 2010 7:21 pm 
Administrátor
Administrátor

Beladona píše:
To je zvláštní, už 2 měsíce dělám klystýry urinou, a minimálně 3-4 dni před očistou denně. I když na vyšetření mi zjistili, že mám střeva v pořádku, ale nějak více zakroucená a tím mi to tam hůře prochází.
S tím hladověním nevím. Mám pocit, jestli mi taky nebylo trošku zle z toho hladu \":)\" Dokud dopoledne piju džus, tak je to dobré. Ale pak jen na té čisté vodě mě vždycky trochu bolí žaludek.

Také je možné, že máte prověšený žaludek, což by patrně způsobovalo větší tlak při vypití velkého množství vody. Můžete vyzkoušet pár očist žaludku a uvidíte jak vám to půjde a případně, zda se stav žaludku zlepší. Pokud je žaludek anatomicky správně, tak by nemělo docházet k pocitu nevolnosti při hladovění a ani nevadí větší množství vypité vody.

PříspěvekNapsal: sob čer 26, 2010 12:04 am 

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli lze použít k očistě jater síran hořečnatý? \":roll:\"

PříspěvekNapsal: sob čer 26, 2010 6:39 am 
Administrátor
Administrátor

Tamakika píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli lze použít k očistě jater síran hořečnatý? \":roll:\"

Síran hořečnatý (MgSO4) je síran hořčíku. Je silně hygroskopický a po doplnění krystalové vody má formu heptahydrátu (MgSO4•7H2O - epsomská sůl, nebo hořká sůl). Jedná se tedy vlastně o vysušenou epsomskou sůl a je dle mého názoru zbytečně drahý, jinak je to jedno a používat se dá.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4039 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 270  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]