LuNe píše:
Pěkný den, mám za sebou druhou očistu, probíhala trochu jinak než ta první. V noci kolem 4 jsem se vzbudila nebylo mi dobře od žaludku. Myslela jsem, že to zaspím, ale nakonec jsem vyzvracela směs oleje s kys. citronovou (myslím, že jsem ji namíchala až moc kysele, při první očistě jsem měla citronovou šťávu a emulze mi moc chutnala) a na závěr přišla tmavě zelená tekutina (žluč?). Myslela jsem, že se očista pokazí a nedojde k vyloučení kamenů. Mýlila jsem se. Vyloučily se tmavě zelené kameny, velikostí i jako velká třešeň. Bylo jich určitě přes 100, ale nepočítala jsem.A pak drobné světlé vločky cca 1-2 mm nebo minikamínky. Oproti první očitě nebyly kameny žluté nebo světle zelené. A konzistence nebyla olejová jako u těch z první (zkoušela jsem namátkou jen pár), ale tuhé (ne tvrdé) a nemazlavé (zkoušela jsem asi dva). Sem tam se tady objevují spekulace, zda jsou vyloučené kameny vypitý olej nebo žlučové kameny. Já mám jasno. Kamenů bylo dost, i když jsem vyzvracela větší část oleje a tmavá zelená barva by asi nevznikla z barvy olivového oleje. Při první očistě jsem měla na začátku kameny žluté, světle zelené a pár i tmavých.
Moc nechápu to smíchání oleje s kyselinou citrónovou, nic takového jsem zde určitě neradil, má se tam dávat grepová nebo citrónová šťáva. Každopádně pokud něco vyšlo patrně to nepředstavuje zásadní problém a barva kamenů je dána jejich stářím ty tmavší jsou starší.