zvedavy píše:
To čo vo vedľajšej téme. Skopíruješ vyjadrenia, ktorým sám nerozumieš a tvrdíš, že sú to dôkazy. Tak máme aortu podobnú s vtákopyskom, a čo? Máme s ním podobné aj palce? Hups, nemáme. Tie máme spoločné s primátmi. Takže tvoje oháňanie sa aortou má dokázať čo? Pochádza teda človek z netopiera???
Skúsil som si len tak letmo nájsť na nete nejaké "dôkazy" ktoré svedčia o evolúcii človeka. Páči sa:
1, Niektorí ľudia majú na predlaktí sval Musculus palmaris longus. Tento sval je pozostatkom doby, keď naši dávni predkovia chodili ešte po štyroch nohách. Podľa odbornej literatúry má tento sval až 85 % populácie. Vtákopysk ho má? Skús sa popýtať na konšpiračnom fóre.
2, Ľudia sú jediné tvory okrem primátov, ktorých čeľusť ústi v bradu. Pravda je dokonca taká, že naša čeľusť sa zhoduje s tou, ktorú môžete vidieť u šimpanzov, goríl či orangutanov. Čeľusť a brada nám vytvárajú podporu pri prežúvaní potravy.
3, Kostrč. Niektorým ľuďom sa kostrč skladá len z troch stavcov, iní ľudia ich majú štyri, či dokonca päť. Na ľudskom embryu môžeme pekne vidieť tento „chvostík“, ktorý sa však pri vývine nerozvinie do miery skutočného chvosta.
4, Prispôsobenie sa nadmorskej výške: Krásny príklad evolúcie, ľudia žijúci vo vysokých nadmorských výškach po generácie nemajú problém s dýchaním tak, ako ľudia, ktorí na to nie sú prispôsobení. Čo to je, ak nie evolúcia? Nedá sa to nijak nasimulovať, je to len generáciami prispôsobené telo, lepšie okysličovanie krvi a podobne
5, Ježenie chlpov na tele - máme rovnaké so zvieratami aj napriek tomu, že naše ochlpenie (už) nehrá veľkú úlohu v našich životoch
A skúsme teda aj iné medzidruhové dôkazy:
1, V júli 1919 veľrybu keporkatú zachytila loď operujúca z Vancouveru, ktorá mala nohy dlhé 1,27 m. Áno, veľryba s nohami. Ako je to možné, keď nejde o pozostatok z čias, kedy tento morský cicavec ešte žil na súši?
2, Extra prsty moderného koňa, pozostatok z čias pred vývinom kopýt, ako má dnes
3, Ľudské chvosty (nie pseudo-chvosty)a nadbytočné bradavky u ľudí
4, Zuby u kurčiat
5, Extra prsty na nohách morčiat
6, Suchozemské žaby a mloky prechádzajúc larválnym stupňom vo vajíčku - s vlastnosťami typicky vodných lariev - ale vyliahnuté pripravené na život na zemi
A tak ďalej a tak ďalej.
Tých dôkazov je hromada a to, že tu budeš kopírovať nejaké konšpirácie nič neznamená, bude to prinajlepšom tvoje tvrdenie proti môjmu. Ale žiadne také, že máš nepriestrelné dôkazy. A zabudol si mi odpísať, ako je možné, že konzumácie opičieho mozgu môže u ľudí vyvolať kanibalistické ochorenie
1. Niektorí ľudia s vymakanou postavou majú len 4 tehličky na bruchu (napríklad Arnold), niektorí krásnych 6 (napr. Jiří Borkovec)....... Čo mi na to povieš?
Po kom to zdedili, po akom zvierati ? Po kom Arnold zdedil 4 teličky a Borkovec (alebo ja, ja ale až také pekné nemám) 6 tehličiek? Tvoj "prvý príklad" je úplne mimo, ABSOLÚTNE NIČ NEDOKAZUJE, NEDOKAZUJE MEDZIDRUHOVÚ EVOLÚCIU,
a ty to VEĽMI DOBRE VIEŠ. Môže to byť dôkazom miešania sa ľudí medzi sebou, rasy a národy (jedna rasa, ale žijúci v iných podmienkach po dlhé storočia až tisícročia, a preto s malými odlišnosťami, napríklad nejaký sval navyše).
2. A čo je na tom, že máme v tomto rovnaký dizajn s opicami? Všimni si, že takmer úúúplne všetky živočíchy od hmyzu (až na niektoré druhy) po človeka majú dve oči, ktoré majú blízko seba. J
e to znak medzidruhovej evolúcie? NIE, JE TO ZNAK PODOBNÉHO DIZAJNU. Načo by stvoriteľ vytvoril živočícha s očami na hrudi??? Sám seba odrbávaš, Zvedavý
Hľadáš znaky medzidruhovej evolúcie tam, kde nie sú (a poviem ti tajomstvo, nie sú nikde)3. Kostrč je statická opora panvy, bez nej to nejde. To, že je to "zostatok po chvoste", to je totálny odrb slúžiaci ako "fake dôkaz" medzidruhovej evolúcie.
Vidí to každý, kto má otvorenú myseľ, nevidí to ten, kto je príliš pyšný na to aby pripustil, že je celý život oj*bávaný mainstream vedou.4. To čo popisuješ je MIKROEVOLÚCIA,
evolúcia VRÁMCI JEDNÉHO DRUHU. Tá EXISTUJE, tú som NIKDY nepopieral.5. Ježenie chlpov na tele...... Odlož na chvíľu svoju pýchu a popremýšľaj ..... Prečo by sa naše ochlpenie nemalo ježiť, ak by nebolo výsledkom medzidruhovej evolúcie? Nejaký dôvod? ŽIADNY. Proste to Stvoriteľ takto nadizajnoval. Ochlpenie sme mali stále rovnaké (možno o čosi viac V PRIEMERE, a to myslím LEN MUŽOV, keď mali viac testosterónu než v súčasnej dobe), slúži mimo iného ako KOMUNIKAČNÁ ZLOŽKA vizuálna a pachová. A ak si náhodou myslíš, že vnímanie pachov je "animálna záležitosť" (a preto má spojitosť s medzidruhovou evolúciou), tak si úplne mimo. Nevyužívanie pachovej komunikácie má za následok určité percento stroskotaných partnerských vzťahov a určité percento anomálií ľudského plodu.
A teraz ďalšie tvoje "dôkazy".....
1. Aha, takže jedna loď zachytila veľrybu s nohami........Hmm.... no jasný dôkaz medzidruhovej evolúcie. Ani náhodou to nemôže byť "PR" pre medzidruhovú evolúciu a zároveň "PR" PROTI Stvoreniu. Kdeže, ľudia sú ČESTNÍ, aspoň teda drviváááá väčšina. Veríš tomu preto, pretože ti to vyhovuje, aj keď je to absolútne MEGAMIZERNÝ "DôKAZ" typu "Jedna pani povedala, ale dali to do novín, takže to musí byť REALITA, bez debaty". Jedna lastovička leto nerobí....
2. NULOVÝ DôKAZ, skrátka Stvoriteľ ho takto nadizajnoval. Hľadáš to čo neexistuje tam, kde to neexistuje.
3. Ľudský chvost? Myslíš ten nad vajíčkami?
...... A že bradavky nemajú funkciu? A kojenie slúži na čo? A erotické dráždenie slúži na čo? Nenapadlo ti (to by si musel mať viac zdravého rozumu), že telo je rozdelené na dve časti, tá časť od pásu hore je prístupnejšia pre pubertiakov (je to taká "prvá méta tela"), a nie je jediný dôvod, prečo by nemala obsahovať erotogénne zóny. Alebo si myslíš, že sexualita u človek slúži len na plodenie? Tak to ťa sklamem, slúži na komunikáciu duší a tiel, a to aj bez potreby kondómu či antikoncepcie, s prakticky nulovým rizikom otehotnenia (ktoré by mohlo teoreticky to čo som napísal vyvrátiť). Možno ale praktizuješ len "konzumný sex", takže nevieš o čom píšem.... Ja osobne som do pindulky nikdy neejakuloval, ani bez kondómu, ani s kondómom (ten som mal nasadený jeden raz).
4. Zuby u kurčiat........... Zvedavý, robíš kardinálnu chybu........... Neuvedomuješ si, že rôznorodosť medzi živočíchmi nemusí byť daná "medzidruhovou evolúciou", ale skrátka DIZAJNOM nášho stvoriteľa. Inak, neviem o tom čo si napísal, nájsť ani zmienku cez google. Kurčatá so zubami .....o ničom takom neviem. Má zuby aj sliepka/kohút? Ak nie, tak pokiaľ máš aspoň trochu zdravého rozumu, tak tento príklad "medzidruhovej evolúcie" odvoláš. Nemá to absolútne nič spoločné s medzidruhovou evolúciou. LEN TEBE VYHOVUJE VIDIEŤ V TOM MEDZIDRUHOVÚ EVOLÚCIU. Tebe a väčšine ľudí (pretože zdravý rozum mala vždy len menšina).
5. Extra prsty na nohách morčiat .......... A ??? To nie je ŽIADEN dôkaz medzidruhovej evolúcie, je to jedinečný dizajn morčiat.
6. A čo je na tom? Vtákopysk je cicavec, ktorý sa ale najprv vyliahne z vajíčka. Tak ho stvoril Stvoriteľ. Už hotového, vynikajúco vybaveného pre život v prostredí v ktorom žije a v ktorom MÁ žiť.
Zvedavý, snažíš sa o to, aby sa tvoje želanie stalo otcom myšlienky. Dôvod? Si vyslovene PROTI TOMU, aby sme boli všetci tu na našej Zemi stvorení HOTOVÍ (vrámci druhu, mikroevolúcia vrámci jedného druhu je normálna vec). A prečo si proti tomu? Sú dve možnosti....
1. Si ateista (môže to byť pravda, nemusí, napíš aby sme vedeli) a tvoje ego spraví všetko pre to, aby si mohol poprieť Stvoriteľa.
2. Si príliš pyšný na to, aby si sám pred sebou pripustil, že si sa učil klamstvá či už v škole, alebo z kníh či dokumentov ktorým tak veríš.
Mám "dvojDVD" s názvom "Neuveriteľné stvorenia popierajúce evolúciu".
https://www.martinus.sk/?uItem=662651Objednaj si, možno prehodnotíš svoje presvedčenie. Ak nie, tak smola.
PS : Daj mi vedieť či vieš že Stvoriteľ existuje, alebo či si ateista. Potom ti lepšie porozumiem.
Mimochodom, čerpať informácie z Refresheru.... To ako fakt? Veď to je "plátok" financovaný USA, je to propaganda ateizmu, LGBTI, konzumu, vakcinácie. Ty si sa zbláznil....