neti píše:
Ufff... Znova žongluješ s realitou, ohýbaš ju, nepočúvaš. Preto sa ťa opýtam na rovinu: chceš, aby ťa nevalcovali psychické problémy? Ak áno,
musíš byť otvorený novému - to nie je príjemný stav, väčšinu ľudí to zúskostňuje (lebo to znamená, že to, čomu veria, nemusí byť pravda - a potom čo je pravda?? je to evolučne ohrozujúci pocit). Znova si začal vyťahovať z rukáva výhovorky, preto na teba nebudem tlačiť, napíšem niekoľko poznámok (mohlo by to zaujímať niekoho iného)...
Všimni si niekoľko indícií:
-- odpoveď pánovi Jardovi začínaš "Pán Jarda, ale tu ide o o to". To je jasný protiútok, pomocou ktorého oznamuješ, že "hovorte si čo chcete, ALE [tvoja hypotéza]". Keď za tých 10-15 rokov, čo si tu, nie si schopný vnímať, že
sa s ľuďmi dosť často hádaš a že ti to robí dobre (konečne sa niečo deje, už nie je nuda alebo [dosaď si]), tak ti nepomôže ani ponáranie sa do vody s 40 % soľou ani uzemňovanie ani David Icke
.
-- a čo je horšie, vitamín A si pomenoval ako "NEvitamín A" a všade na internete píšeš o údajnom NEvitamíne A. Rozhodol si sa, že to takto proste je! Nebudem komentovať, že niekto môže prečítať, že vitamín A je toxický a ublíži si tým, že prestane konzumovať zdroj vitamínu A. Uvedomuješ si, že svojím správaním môžeš nepriamo ublížiť ľuďom??? To si fakt taký ZLÝ človek??? Inými slovami
robíš propagandu novej ideológii. Šíriš novú hypotézu (nenapíšem nepravda, aby si sa neurazil) bez toho, aby si sa presvedčil, že je to naozaj tak. Si dosť inteligentný človek, aby si vedel pochopiť, o čom píšem.
Schopnosti uvedomiť si, že niečo robím a neprospieva mi to, sa nadáva náhľad. Nevyrieši to síce tvoje problémy, ale aspoň o nich vieš. Môžeš trénovať nerobiť to. Môžeš sa rozhodnúť. Nebude to samozrejme príjemné. Ale nebudeš už šimpanz, ktorého ovládajú impulzy. Budeš človek.
Niečo ťa podľa mňa nutí presviedčať ľudí o tvojej pravde - možno pocit moci a kontroly. Na to musíš prísť sám, čo je príčinou. Ale zbav sa tohto zlozvyku, pretože - čávo - na konci je priekopa. Často nenaplnená potreba - uznania? Dostával si od matky? Pochválila ťa niekedy? Čo povedala na tvoju postavu? lebo to je tiež priestor na uznanie - evidentne makáš na postave 2x denne, čo nie je málo.
"NEvitamín A" nie je názov, ktorý som vymyslel, ale bol spomenutý v článku. Ak je článok založený na realite, tak je to trefné pomenovanie.
Píšeš, že niekomu môžem uškodiť týmito informáciami o vitamíne A & NEvitamíne A....... Fakt? A neškodilo toto fórum prvých pár rokov ľuďom ohľadom stravy? Prvých pár rokov (2008 -2010) to tu bol samí vitarián, vegán a ich sympatizanti.
Ja som popísal čo budem jesť poučený "NEvitamínom A" (ak je to o ňom pravda), čo mi ANI NÁHODOU nezabezpečí DEFICIT "NEvitamínu A", pretože denne zjem okolo 120g mliečneho tuku + nejaký tuk z kvalitného kuracieho a kvalitného hovädzieho mäsa. Tak o akom nebezpečenstve hovoríš? Nie je ŽIADNE, očakávam v tomto zmysle pravý opak - že zredukovaním "NEvitamínu A" vo svojej strave si zdravotne prospejem.
Ďalej si napísal nezmysel - mne o pocit moci absolútne nejde, už len predstava že nad niekym vládnem (ale ani v opačnom garde) mi je nepríjemná. To, že píšem o čom som presvedčený (teraz nemyslím hypotézu "NEvitamín A") a píšem to niekoľko rokov neznamená, že to ľuďom nanucujem a že najradšej by som bol, keby boli do toho o čom píšem prinútení. To nemá nič s potrebou vládnuť. Kebyže mám potrebu vládnuť, splodím dieťa a vládnem mu rôznym spôsobom (toto rob, toto nerob, na toto zabudni, toto musíš, atď) kým nebude v puberte alebo dospelý, alebo si kúpim psa a rozkazujem mu. Nič z toho sa ma netýka.
Moja mamka mi povedala X krát (sama od seba), keď som sa jej v kraťasoch alebo v boxerkách napumpovaný ukázal (keďže cvičím doma), že mám perfektnú postavu, a bolo vidieť, že je to myslené úprimne (moja mamka je jemnocitná, nemá najmenšie problémy vyjadrovať city).
Neti, a čo sa teraz deje? Tvoje ego súperí s mojim egom, moje ego súperí s tvojim egom. Obaja máme ďaleko k prejavenej duchovnej dokonalosti (môže v nás byť obsiahnutá, ale je jej znemožnené prejavovať sa), a handrkujeme sa tu ako dvaja kohúti (hoci už bez nejakých nadávok).....