Zabudol som sa (alebo som to už spomínal?) za tie celé roky zmieniť o tom (nepovažoval som to za dôležité - lebo to nevidno v zrkadle a nebolí to), že už celé roky mám "jemnučko spuchnutú" túto časť kože pred nechtami (viď zvýraznené na obrázku)... Prakticky pod každým prstom NA RUKÁCH (nie na nohách). Z toho dôvodu sa tam ľahko vytvoria zádery (teraz mám dva). Je to nebolestivé, prsty mi dlhodobo žiadna žena "neskúma" pohľadom, takže som to neriešil... VIE NIEKTO ČOHO BY TO MOHLO BYŤ PRÍČINOU? ....
..
Reálne to má len taký "načervenalý odtieň s jemnučkým bezbolestným opuchom", na obrázku som to len zvýraznil....
Příloha:
nechet.jpg [ 40.9 KiB | Zobrazeno 13875 krát ]
Podľa internetu by som mohol mať chronickú paronychiu (ochorenie nechtov, resp. ich okolia), viď tento obrázok...
Příloha:
nechty_2.jpg [ 50.82 KiB | Zobrazeno 13874 krát ]
LENŽE JE TU JEDNO VEĽKÉ "ALE".............Ja mám nechty NEPORUŠENÉ, vôbec nič s nimi nemám, ich štruktúra je úplne zdravá.Mňa trápi len tá koža pred nechtami..... ČO TO MôŽE BYŤ ? Keďže to už mám celé roky a vôbec nijak sa to nezhoršuje (a nenapadá to nechty), musí to byť niečo iné...........ALE ČO? Hmm.....
Čo som našiel info na nete, môže to byť cukrovka (vylúčené), AIDS resp. extrémne znížená imunita (vylúčené), candida albicans (potom prečo nemám smradľavé prdy ani smradľavú stolicu, a už niekoľko mesiacov žiadny ekzém?)....... Mohol som to pred rokmi dostať z umývania riadu? Hubky sme teda často nemenili.... Kopa Jari na starú hubku, denné umývanie riadu (ale to robí väčšina, preboha...)... Nikdy som si neokusával nechty na rukách, ani kožu....
Dohľadal som, že to môže byť aj z dôvodu nedostatku zinku. Hlavne, že žeriem 5 vajec denne, ejakulujem raz mesačne. MÁM VYBRAŤ NEJAKÝ IVERMEKTÍN, ALEBO INÉ ANTIPARAZITIKUM (alebo počkať až na jeseň ? Či teplé počasie sa "nebije" s antiparazitálnou chemickou kúrou?) ????? Pretože zjavne mi niečo požiera zinok, mal som ho málo aj podľa vlasovej analýzy.......Dopĺňať ho budem zbytočne, možno tým len nakŕmim nejaké parazity, že? ....
Ak fakt mám paronychiu, tak mi ju nepomohlo zničiť ani 14 mesačné uzemňovanie, ani stovky derivačného kúpeľa, ani 2x 84hod suchá hladovka, ani tri roky trvajúce stravovanie typu "jedno jedlo denne"......ani X rokov trvajúci IF 17/7, dychové cvičenia, nič.....................

.......
A nie, chronickú nebolestivú infekciu tejto časti kože prstov nebudem mať so strkania prstov ženám do dierok (keby to náhodou niekomu napadlo). Malíček, prsteník a palec som im tam nikdy nestrčil, a mám ich "rovnako postihnuté" ako ukazovák a prostredník.