Stepa píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu.
Po druhém porodu (10 měsíců) trpím na potíže jednou za cca dva měsíce s nočním zvracením, bolestmi břicha a zároveň mi občas natékají rty. (někdy opravdu hodně, že vypadám jako po zásahu plastických chirurgů) Unava těla a rekonvalescence trvá většinou až 5-7 dní, kdy mi stále není dobře, polehávám pokud to jde a jsem živa o banánech a lehce vstřebateném ovoci, občas mám lehce zvýšenou teplotu. Poslední problém byl spojen s nepříjemným průjmem, který trval 5 dní a nebyla jsem schopna cokoliv sníst. Dále v noci často propotím minimálně jedno pyžamo. Noční pocení začalo také až po porodu.
Byla mi diagnostikována histaminová intolerance, ale nechce se mi věřit, že by v takovéto míře mohla zavinit moje potíže. Nízkohistaminovou dietu dodržuji a snažím se vyvarovat jak lepku tak většinou mléčných výrobků obecně. Nejsem si jistá, po kterém jídle takto zvracím, ale většinou to bylo po živočišných produktech jako vajíčka, vývar, maso (kupuji jen u řezníka v bio kvalitě), pokud jsem to ještě nevěděla tak mléčné výrobky a kvásek v pečivu. Nemohu ani mnoho druhů ovoce kvuli histaminové diete.
Dle alergologických testů nemám alergii jako takovou vubec na žádné potraviny, jen na trávy. U praktického lékaře jsem byla a preventivní prohlídka dopadla prý skvěle a jsem zdravá, byla jsem i na gastru s hadičkou v krku a žaludek by měl být uplně v pořádku. Helikobatera vyloučili díky stěrům. Stále hubnu a bojím se již cokoliv do žaludku dát, abych zase na týden nebyla mimo provoz a neschopná fungovat.
Děkuju za případnou radu, jakým směrem se dát. Nikdy jsem na takovéto obtíže netrpěla a nevím jak svoje trávení zase správně srovnat.
První krok je krkací test který podle všeho potvrdí deficit HCl v žaludku a pak již je to celkem jasné a můžete začít řešit tak jak je v tématech uvedeno. Jinak pozitivní zpráva je že tento druh zdravotního problému se dá i zcela odstranit a zase jíst normálně tím nemyslím nenormálně jako běžná populace, ale s chutí a prakticky bez omezení. V daný moment by vám mohla pomoci bylina mangustin, něco si o něm načtěte.