Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 2:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob srp 14, 2021 7:06 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Zajímavé, že se z toho ještě něco dostane.

Tak krátkým tepelným opracováním na grilu se vlivem teploty degradují bílkoviny masa, ale na kosti a šlachy by tam neměl být zásadní vliv, tedy že by přitom došlo k plnému uvolnění živin z tvrdých tkání silně pochybuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob srp 14, 2021 7:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
neti píše:
Ďakujem obom za odpoveď. A premýšľam, koľko zdraviu prospešného "odpadu" som vyhodil von oknom. Na grilovanie používam klasickú remosku a vždy mám plnú misku vývaru z koží : keď je čerstvý, tak len tak vypijem menšiu šálku (strašne mi chutí, takže v ňom budú živiny, ktoré telo potrebuje a zároveň pôsobí ako balzam na žalúdok), na druhý deň+ ho dávam do kefíru (je chutnejší).

Premýšľal som dlhšie, že rozmlátim kosti a skonzumujem špik v strede. Len som nevymyslel (neobjavil) použiteľnú technológiu v byte. Ale určite nazbieram viac kostí a vyvarím ich - to je pohodlnejšie.

Pre zaujímavosť: homoidi sa údajne začali exponenciálne rozvíjať, keďže ako jediní primáti používali kamenné nástroje, pomocou ktorých dokázali rozbiť kosti zvierat (ktoré zabili iní predátori) a zožrali špik - je vysoko výživný. Neskôr, keď už dokázali uloviť zviera, tak sa najviac bili o miechu a mozog (ich mňamka), potom o vnútornosti a až nakoniec konzumovali mäso. Dnes to robíme presne naopak..

Určitě by šlo ty kosti celkem komfortně rozmačkat šroubovým lisem. Nevím sice zda něco takového lze přímo koupit, ale není problém si takové jednoduché udělátko nechat z nerezu vyrobit. Tam vám nic nebude někam lítat jako když do kosti praštíte paličkou to ji pak budete mít rozházenou po celém bytě, ale lisem vytvoříte bodový tlak a poměrně malou silou rozmačkáte i extra odolné hovězí kosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob srp 14, 2021 12:41 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Na drcení kostí pro slepice používám pákový drtič (drůbeží kosti) a tříštivý šrotovník (ostatní). Na zabijačce se jako dopolední svačina vždy na chlebu podával okmínovaný mozeček s vejci. Taky se ráno při porážce míchala krev, aby bylo do krvavé tlačenky a krupového na tmavou polévku a jelita.

Priony a prionové choroby
https://www.osel.cz/125-priony-a-prionove-choroby.html

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob srp 14, 2021 1:38 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Zabudol som, že mám menší zverák a keď to nepôjde po dobrom, tak to jednoducho vyvarím na indukčnej doske v dome - na ktorej je možné regulovať intenzitu varenia skoro dokonale.

Dnes som si v mrazáku založil sáčok s kosťami a chrupavkami a iným bordelom + u mesiara kúpim kosť zo špikom, urobím vývar, dám do fliaš - v mrazáku to musí 3 mesiace vydržať. Robila to aj babka - zbierala kože zo slaniny, mastné zvyšky a ďalší bordel a raz za čas urobila skvelú tlačenku.

Možno to niekomu pomôže, tak sa podelím, ako som sa naučil nevyhadzovať (a hlavne žrať) kože z hydiny:
-- kupujem iba horné stehná (najmenej práce, najviac úžitku a najchutnejšie).
-- mäso pečiem čo najkratšie (remoska ho v podstate uvarí v pare, lebo koža chráni maso pred spečením)
-- kože na druhý deň natrhám rukou (som lenivý umývať drevenú dosku na krájani) na cca cm x cm štvorce; oberiem zvyšné mäso z kosti (už som dal aj kúsok klobásky alebo trochu salámy). Mierne všetko v hrnci opražím (< 15 min, nesmie to príliš hnednúť, lebo PUFA...). Jo, ako prvé dávam samozrejme chilli na minútu (dávam aj do pečienky). Konzumujem s cviklou (aj dve menšie šálky na porciu na obr.).

Samozrejme to nie je ideálne - určite to neobsahuje ideálne zloženie tukov (> PUFA) - ale jednoducho kompromis.. Ďalší level je konzumácia chrupaviek, ale na to ešte nemám naladenú psychiku. Raz som omylom upražil aj tú hlavnú cievu (ktorú som celý život vyhadzoval) a hlásim, že som to prežil \":wink:\".

Vyzerá to takto a je to fakt chutné : to tmavé hore v miske je pesto a naložený cesnak.. Druhý obr. je vývar z remosky (polovicu som musel dať do mrazáku, lebo je too hot.. miska bola včera plná) - aj to som vylieval do záchodu \":oops:\"..


Přílohy:
P14-08-21_12-03[1].jpg
P14-08-21_12-03[1].jpg [ 81.7 KiB | Zobrazeno 13259 krát ]
P14-08-21_12-03.jpg
P14-08-21_12-03.jpg [ 97.98 KiB | Zobrazeno 13259 krát ]

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob srp 14, 2021 8:08 pm 
Offline

Registrován: ned bře 22, 2020 2:28 pm
Příspěvky: 191
Je škoda, že vývary z kostí a chrupavek chutnají tak hnusně. Zkoušel jsem tu hnusnou chuť přebít česnekem a majoránkou a nedaří se. Bohužel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob srp 14, 2021 8:37 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Mám podobnú skúsenosť - aj s tými kožami som mal mega problém (zožral som max. čerstvo upečené, na druhý+ deň ma naplo už pri pohľade). Preto postupujem podľa tohto (pre niekoho) zbytočne komplikovaného spôsobu.

Skúste vývar zamiešať do kefíru - ten prerazí chuť čohokoľvek (ľudia konzumujú natto s kefírom, aby stlmili zápach natto). Mne okrem divnej vône robí problém aj želatínová konzistencia. Preto dám 2-3 lyžice stuhnutého vývaru na pár sekúnd do mikrovlnky (3 sekundy), potom nalejem kefír (2-2,5 dcl) a pomiešam. Kefír je chutnejší (viac tuku) a vývar cítim minimálne.

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: úte srp 24, 2021 8:35 am 
Offline

Registrován: ned srp 08, 2021 10:25 am
Příspěvky: 28
Daryl píše:
Je škoda, že vývary z kostí a chrupavek chutnají tak hnusně. Zkoušel jsem tu hnusnou chuť přebít česnekem a majoránkou a nedaří se. Bohužel

Objevil jsem včera vývary od bio farma Sasov a oni chuť vyřešili tím, že kosti před vyvařením dají na krátkou chvíli do udírny. Pak má vývar lehce uzenou chuť a dá se v pohodě jíst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: čtv pro 09, 2021 4:04 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 14, 2012 12:25 pm
Příspěvky: 148
Zdravím, Má tady někdo zkušenosti s pitím krve ,třeba vepřové , jestli to překyseluje, Nebo jestli to tělu nějak škodí ,způsobuje to třeba dnu.
Něco mi říká že by ta krev mohla být hodně výživná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: pát pro 10, 2021 5:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Tony210 píše:
Zdravím, Má tady někdo zkušenosti s pitím krve ,třeba vepřové , jestli to překyseluje, Nebo jestli to tělu nějak škodí ,způsobuje to třeba dnu.
Něco mi říká že by ta krev mohla být hodně výživná.

Na to nedovedu odpovědět, ale asi tam nějaký zádrhel bude když i Bible říká že lze jíst maso zvířat, ale krev by měla přijít do země.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz