pv33 píše:
V knizce Dark Side Wheat, temna stranka psenice, pisou neco jako ze celiakie je zdrava a spravna reakce organizmu na nezdrave jidlo, psenici, a ne naopak jak se uvadi, nezdrava reakce na normalni jidlo. A pisou tam, ze psenice zpusobuje skodu i ostatnim, ale ti ostatni nemaji tak vyvinutou obranu a psenice jim skodi tise a nenapadne a casto mnohem hur. Takze vice mene chvaleji lidi co maji tuto nemoc, ze se jim jeste normalne a spravne telo brani blbymu jidlu, psenici, a ze je ta "nemoc" nebo lepe obrana tela vlastne vyhoda.
Knizku jsem necetl, jen jsem si vzpomnel ze tu je to vlakno kdyz jsem o ni zakopnul. Muzu poslat e-mailem.
--------
People with celiac may actually have an advantage over the apparently unafflicted because those
who are “non-symptomatic” and whose wheat intolerance goes undiagnosed or misdiagnosed
because they lack the classical symptoms and may suffer in ways that are equally or more
damaging, but expressed more subtly, or in distant organs.viii Within this view celiac disease
would be redefined as a protective (healthy?) response to exposure to an inappropriate substance,
whereas “asymptomatic” ingestion of the grain with its concomitant “out of the intestine” and
mostly silent symptoms, would be considered the unhealthy response insofar as it does not signal
in an obvious and acute manner that there is a problem with consuming wheat.ix
Tal tohle je trefa... pořád že mi na tom něco nesedí, pořád takové podezření, že to je nějaké čudné.. jelikož mě to svinstvo vadí od mala.. dělá to ze mě debila, byl jsem podrážděn, unavený, nevěděl jsem co je to zdraví, obrovské boláky.. a psychika v tahu.. a právě... ty problémy jsem měl vždy když jsem hodně přemýšlel.. a už jsem konečně na stopě... To svinstvo mě málem zabilo, ale na druhou jak jsem se ho zbavil připadám si neskutečně... Dokonalost, a navíc.. jsem případ.. protože to jak jsem ji léčil, mělo jeden jistý vedlejší účinek... když 15 let v kuse přemýšlíte, od rána do večera, píšete, hledáte, zkoušíte, kombinujete.. na účinném stimulantu.. ( ps: měl jsem z pekla štěstí) Všichni okolo si vysokými dávkami perníku odrovnali mozek, já místo toho užívám celý život nízké dávky.. mohu spolehlivě říct, ta látka mi zachránila život.. V životě bych nepřišel na tu příčinu.. perník mě doslova nutil tohle vyřešit... to by jste nevěřili co jsem zažil.. a až ve 32 letech to pochopil.. ovšem stala se zvláštní věc, všechno to zlé, mě vlastně od zlého uchránilo.. a vlastně já už dávno před tím našel sám sebe.. prozřel jsem... ne to nejde takhle říct na jednou vytvořím o tom příběh... to je totiž unikát co jsem zažil, na co jsem všechno přišel, prakticky jsem na úrovni... prostě. do nedávna jsem neměl práci.. a teď už mám hned 3 a do dalších věcí se chci pustit.. Všechny zdravotní problémy zmizely. Nikdy v životě jsem se necítil tak skvěle.. a teĎ to nejlepší.. po 15 letech užívání perníku, zjišťuji že už ho vůbec nepotřebuji.. měl jsem k tomu pádné důvody.. .všichni okolo mi říkali že si vymyšlam, každý je unavený... ale já prostě věděl že je ve mě něco špatně a za Boha nemohl zjistit co, tolik slepých uliček vyzkoušel jsem všechno ! Doktoři ti ty jasné příznaky od začátku ignorovali.. nikdo nebyl kdo by mi pomohl a nejhorší byla psychika.. aby toho nebylo málo ADHD taky.. nevím možná spojitost s lepek.. ehm asi ne, adhd mám stále, ale to je mi úplně šumák, hold jsem aktivní člověk, mě spíš přijde divné všechny ty apatické nudné pomalé existence okolo.. adhda vadí jen v debilních společenských pravidlech, někam chodit na čas.. nebo celkově, zjistil jsem že nejsem člověk stavěny do této otrocké společnosti. A vzhledem k tomu že jsem věřil, a snažil se dal do toho vše a hlavně pochopil... považuji tohle vysvobození za jakýsi dar, odměnu za to všechno.. vidím všechny okolo, ti už v životě skončili já teprve v plné síle začínám a hlava mi připadá jak super počítač.. ten mozek pracuje o 30% lépe...
Ještě o mě uslyšíte, chystám se dělat velké věci které nepůjde přehlédnout.. .)